BStage#32
"mint ahogy azzel te is tisztában vagy, akár sharewareként is egy csomó dolgot, fícsőrt eddig is be tudtál rakni az OS-edbe."
jó dolog a beszélgetés veled, csak rá kell kérdezni a kellemetlenebb kérdésekre és máris finomul a szöveged...
Tehát most már nem minden feature kapható meg régi winekhez, hanem csak "csomó", értem...
"pl win alá marha nehéz olyan fájlrendszert berakni, amit a M$ nem akar"
nocsak. linuxos ext-et pl biztos a ms akarta, hogy lehessen hozzá irni, mert nálam kiválóan működik. Mondom én, hogy rendes cég ez a ms
"Szerintem alapvetően hibás szemlélet, ösztönözni a cégeket, hogy minnél dagályosabb progikat írjanak"
LOL, ez volt eddig a királyabb beszólásod ma. Ha valamin fejlesztennek, az rossz, mert ösztönzi a cégeket a nagyobb programok irására
"Persze tök mindegy, mert a nem dagályos progikat is elég nyögvenyelősen indítja a win."
Mihez képest? Linuxhoz képest pl elég villáman indulnak a progik winen...
"Erre az alapvető hiányosságra asztán kitalálnak egy ilyen fícsőrt."
LOL
"A 15 éves Amigámon egy töredék másodperc volt a teljes képernyős alkalmazás és a desktop között váltani"
Ja, hogy amiga a mérce, ezt nem tudtam, azt hittem linux vagy osx
"A windóznál ez komoly percekbe tellik."
akkor nálad valami komoly probléma van, nálam ez addig tart amig az lcd magához tér a felbontásváltásból. (1-2 mp)
"A Superfetch mennyire gyorsít?"
ideje lenne utánaolvasni, hogy legalább alapjaiban tudd, hogy mit fikázol... A superfetch (ha kéred) az idle time-ban még azelőtt betölti a progit mielőtt használnád (természetesen a memóriát bármelyik program megkaphatja, ha szüksége van rá, mert szabadnak látszik az is ami nem az) aztán ha tényleg elinditod, akkor nulla töltési idő alatt megjelenik az alkalmazás. Ilyet talán még a fantasztikus amiga sem tud
"Bocs igazad van, ez kicsit övön aluli volt!!!"
nem, ez megint szakmai öngyilkosság volt, mert megint olyat fikázól amit még nagy vonalaiban sem ismersz...
"Virtualizáció.
Csak egy Morpheus-os kérdés: ki akar egy másik OS-t is futtatni a világ legjobb OS-én?"
LOL, már megint bizonygatod, hogy otthon van a témában
A vista process szintű virtualizáció az nem másik os futtatását jelenti, hanem egy virtuális tér emulálását egy programnak amiben azt garázdálkodik amit akar, mégsincs hatással a valódi rendszerre. (de mégis, ha legközelebb elinditod ugyanazt a programot, akkor visszakapja ugyanazt a virtuális világát amibe belebarmolt)
"Merthogy, akkor most hányas NT verzió a Vista"
kérlek, mondd, hogy te nem a belső verziószámokból akarsz itt hittériteni, hogy mennyit változott egy sokmillárdos fejlesztési költségű rendszer...