• BiroAndras
    #247
    "Sokan azt hiszik, a "robottest" kapásból 10x-100x akkora élettartamot ad (az is kérdés, kinek, minek). Közben nincs olyan anyag, ami rekonstrukció nélkül annyi igénybevételt, mint ami egy átlagos emberi testet ér, pár hónapnál tovább bírna."

    Ebben tévedsz. Lehet, hogy 100 évig nem bírná ki egy robot test (mai technológiával!), de 10-20 évig simán. Egy autó alkatrészeit szerintem lényegesen nagyobb terhelés ér, mint az embert, mégsem kell havonta szervizelni. Ráadásul az emberi test sem bírja ki sokáig karbantartás nélkül, van egy beépített karbantartó és javító rendszere, és a túlzott használattól még így is tönkremegy.

    "A rekonstrukciót nano-javítórobotokkal képzelhető el."

    Nem feltétlenül. A nanotechnológia ennél sokkal többre képes. Például létre lehet hozni olyan anyagokat, amik önmgukat javítják atomi szinten, így pl. nem kopnak.
    Másrészt az elhasználódott alkatrészeket ki is lehet cserélni, ahogy ezt a mai gépekkel is megtesszük, így gyakorlatilag korlátlan élettartama lehet bármelyik gépnek. Akár egy komplett új testet is kaphat az ember. Ha már egyszer sikerült a tudatát áttölteni, akkor akárhányszor sikerülhet. Az esetleges apró másolási hibáktól meg nem kell félni, mert az agy nagyon hibatűrő.

    "Na de azoknak is elég intelligenseknek kell lenniük..."

    Miért kellene? A hangyák is nagyon komplex feladatokat tudnak végrehalytani együtt, miközben egyenként messze nem elég intelligensek hozzá.