• [NST]Cifu
    Megvallom, nekem több problémám is van a filmel. Az egyik az, hogy nagyon gyerekmese hangulatú. Ez nem baj igazából, csak aki úgy ül be rá, hogy ez most egy jó kis Fantasy Film lesz, komoly harcokkal, kemény küzdelmekkel és a többi, annak azért felér ez egy arculcsapással. Az egész történet nagyon gyermekded és hemzseg a közhelyektől, ami már bántóra sikeredett.

A másik nagy gondom, hogy kevéssé érzem olyan átütően a Fantasy jelleget a filmben. Első reakciómban azt írtam a film topicjában, hogy nem látunk idegen fajokat, a sárkányokat leszámítva persze. Utána tudtam meg, hogy Arya elvileg egy elf lenne. A cikk képein (3., 4., 7., 8. és 10.) látható hölgyről kinek jut eszébe, hogy nem embert, hanem egy elfet lát? Gyakorlatilag a mágiát (amelyeknek a egy része a klasszikus HongKongi akciófilmekben már elment) valamint a sárkányokat leszámítva semmi, de semmi sem ragadja meg az embert, hogy hahó, ez egy fantasy film, egy idegen, egzotikus világ.

Összeségében egy kellemes, egyszer nézős film, ami kikapcsolódásra tökéletes. De egyet kell értsek a cikkel. Ez nem az a szuperprodukció, amire a nagy felhajtás alapján sokan vártak.