miket hazudnak a képedbe, hogy pénzt kapjanak?
  • BenceYCE
    Nos asszem tudnék én is mesélni pár sztorit mivel munkám során találkozok eléggel. Nem soxor adok pénzt ilyen esetben mivel válogatós vagyok. Konkrétan emléxem két esetre. Az egyik kb fél éve az üllői - Nagykörút metróaluljáróban. Oda se jöttek hozzám, mégis "megszólítottak". A legkissebb papírpénzt adtam mert a székely hímnuszt játszotta tangóharmonikán az ipse akit furuján kísért a mellette álló nő. Nem voltak se lepukkanva se semmi. A másik már egy példaértékű eset. 4-es vasalón utazok a Fehérvári út felé. Odajön az ipse és pénzt kér. Finoman, nem tolakodóan. Nem tudom miért de mióta a cégnél dolgozok kicsit megváltozta, talán ez hozhatta ki belőlem a választ ebben a formában. Azt mondtam Neki tagoltan: Nem akarok adni! Az öreg elgondolkodott egy darabig aztán megköszönte és elfordult, menni készült. Visszafordult és megköszönte az őszinteségemet majd újra elfordult és odébbsétált. A végállomásnál leszálltunk bnőmmel és a gyalogátkelőhely felé vettük az utunkat. Utolért minket a fószer és finoman elénk állt, elnézést kért és mégegyszer megköszönte, hogy nem hazudtuk le a csillagokat az égről, hogy nincs apróm meg nincs egyáltalán pénzem, meg elhagytam a buxám. Láttam rajta, hogy értékeli ha embernek nézik. Neki is a legkisebb papírt adtam.

Ugyanakkor nézzük csak a másik oldalát! Kollégám az 5-ös vonalon rendelkezik egy feleséggel aki hajléktalan segélyeket oszt szét hivatalból. Azt hittem leesek a székről a helyzetfelismerésben. Annyi helyen osztanak Pesten ruhát a "szegényeknek", hogy 3 naponta teljesen fel tud öltözni. És még csak ki se kell mosnia a Dunában a régit, egyszerűen kidobja és megy a következőért. Azt mondta az asszony, hogy nem egyszer látott olyan csövest aki hordható állapotban lévő bőrkabáttal távozott a segélyhelyről.
    Vagy vegyük csak a garázs csücskénél lévő csövest aki a piros lámpánál kéreget az autósoktól. Saját bevallása szerint már régen nem csinálná, ha nem lenne meg a napi 15000 HUF!!! Gondoljatok bele. Erre az iparra maffia épült! Szerintetek hacsak nem nagyon akar valaki kéregetni akkor mennyi pénzt tarhál össze egy nap? De a Moszkván dolgozó kolegáktól is hallottam hasonló számadatokat és egyetértek azzal az emberel aki előttem itt említette, hogy ha az egyik kezét a seggébe dugja is el tud menni dolgozni és a kajáját nehogy már ne tudja fedezni havi 30-ból mert nekem sincs többe. Ezek az emberek egyszerűen nem akarnak! Ezeknek az embereknek legtöbbször minden mindegy a felfogásuk. Amíg a testi épségét nem veszélyezteti valami vagy valaki, addig sz@rik bele mindenbe.