319
miket hazudnak a képedbe, hogy pénzt kapjanak?
-
Ez sajnos így van.
Bp.,Lehel térhez közel melózom,és habár vagy 6 éve biztos nem ültem bkv-n,néha-néha lejárok pl. cigit venni.
Mióta hideg van,a csövesek persze leköltöztek. (megjegyzem,5-6 éve ezen az oldalon még egy csöves sem volt !) Hát nem egynek van saját ÁGYA,vagy fél méter vastag matraca.Nem vágom,hogy a rendőrök mért nem vágják ki a fenébe onnan őket ? Régen is voltak csövesek,de ez ami most van...
Majd ha adakozni akarok/tudok megtalálom a módját magam úgyis,de ezek a házalók,kik fényképeket mutogatnak szörnyen beteg gyerekekről,meg a hülye igazolványát lobogtatja a pofámba,na néha alig tudom megállni,hogy ne törjem el mindkét kezét.
És mennyien adhatnak ezeknek,óAnyám...
Pár éve nálunk az önkormányzat is küldött tájékoztatót,hogy még véletlenűl SE adjunk xy nevü alapítvány "munkatársainak" lóvét,mert valójában nincs is ilyen alapítvány,stb...no comment.
-
Tujm #157 múltkor jöttünk vissza faterral bankból, pénz a kabátomba, leszólított egy idős, de tiszta, igényes ruhás nénike, és mondta hogy nagyon szégyelli magát, de a nyugdíja semmire sem elég, és tényleg látszott rajta, hogy igazat mondd, meg tényleg szégyelte magát, belemarkoltam farzsebembe (ott tartom az aprót) és belenyomtam a kezébe vagy 500-600 forintot, nem tudom pontosan. nagyon szépen megköszönte én meg szép napot kívántam neki és eljöttünk. -
azért legalább rágyújtottam volna egy jó blázra mielött visszaadom neki :D -
ááá :DD
Ugyanez volt velem,de vagy 10 éve tuti :D
Társasággal vagyunk egy ilyen nyitott teraszos alsókategóriás étteremben (persze nyár volt).Ugye jó hangulat,duma,szinte észre sem vettem egy jól öltözött srácot,aki 3 db öngyújtót tett le az asztalunkra,majd még a többire is,ahol ültek.
(Csak a teraszra jött,ott is gyors volt,gondolom ha bent feltünik a csaposnak,felszolgálónak,egyből kibasszák mint a szaros macskát...)
Jaj,mondom de rendesek,biztos ajándék az étteremtől,és elraktam.
5 perc múlva jön vissza,és néz.
Mondom : -?
-Há' hogy 500 forint (10 éve!!!)
Mondom hülye vagy,ezért a szarért ??!?
(amúgy nem volt rossz öngyújtó,de nebazzmá'...)
Többiek rutinosabbak voltak,ők nem rakták el,onnan szó nélkűl vissza is vette :D -
Koldusmaffia rulez. HA te kiállnál egy szép nap kéregetni, mondjuk az Emkéhez, akkor pár perc múlva megállna melletted egy feket merdzsó és arréb tessékelnének (élve, vagy halva, nekik 8). Minden hely, zóna és terület előre fel van osztva és akit nem ők raknak oda és nem fizet sápot, az nem űzheti az ipart.
Ha fizetsz a kurvának az is a stricit gazdagítja és nem a kurvinyek fogja belőle egyetemre küldeni a gyermekeit, de ott legalább olyasmiért fiztesz, amire szükséged volt (szolgáltatás), így leszarod ki gazdagszik meg belőle. De ha a koldusmaffiának adakozol, akkor tulajdonképpen kiszórtad az ablakon a pénzedet ÉS még hülyének is néztek. -
Pont az ilyenek miatt nem adok soha senkinek és nem azért mert szarevő vagyok.A legtöbbjük élősködő és gyakorlatilag az emberi szánalmat használják ki illetve azt, hogy a végén még neked legyen lelkiismertfurdalásod, hogy nem adsz neki abból a pénzből, amiért te viszont keményen megdolgoztál.Sokan adni is fognak nekik, és azért sem képesek nemet mondani mert jaj mit fognak róla gondolni.Ezért is rühellem az ilyen kulcstartós figurákat, meg akik becsöngetnek és mutogatnak képeket egy rákos kisfiúról, mert hát milyen lelketlen dolog már nem adni pénzt egy életmentő műtétre.Hát én nem adok.Legalábbis így nem. -
Amúgy elvileg holnap megyünk oda, mert egyik beteg kollegánk hívott el oda minket kajálni, na majd lecsekkolom megvan-e még lejmama. :D -
Volt nálam. Úgyse nagyon használom, gyűjtő 10-20-as van nálam valamelyik mindig, hátha kell. -
Volt nálam. Úgyse nagyon használom, gyűjtő 10-20-as van nálam valamelyik mindig, hátha kell. -
Legutóbb (pár hete), meg kint voltam kollegákkal valahol és beültönk bkingbe enni gyorsan, mert rohantunk. Már parkoláskor ránkszáll egy szakadt mamika, és a kocsiban majdnem megfulladtunk a szagtól. AZ utcán is ránjött mégegyzser, sebaj. Már kezdett elmenni az étvágyunk is, de bementünk a bkingbe. Leülök az asztalhoz, várom a többieket, erre érzem, hogy iszonyat bűz van, hát megint ott volt piamama és újfent lejmol, hogy ő éhes. Olyan ideges lettem, hogy extra duplsajtburgeremet (közel 600HUF) azonmód becsomagolt origi állapotában átnyújtottam neki. Elteszi, erre tovább nyomul, hogy egy kis pénz nem lenne méginkább! No erre már elönötött a sötét düh, mert a pofátlanságot nem tűröm és csak a fogaim között szűrtem neki, hogy ha éhes vagy EGYÉL! Erre belátta, hogy még egy kérdés és gondok lesznek, így továbbállt a többi étkezőt zaklatni. Azt mondja a kollegám, mikor odért, hogy éhes volt ő, csak egy kis söröcskére... Ja... De azóta többször is beleakadtunk, mert ott van mindenhol és nem lehet lekoptatni. Hihetetlenül pofátlan. Aztán láttuk, hogy odamegy a pulthoz és szépen összerakat magának egy csinos kis kajacsomagot, KIFIZETI és lelép, de előtte még perlekedett a személyzettel. Gratula...
Komolyan, már nem merünk odajárni, mert már a szagtól is hánynod kell és ő mindig lecsap rád, egymás után többször is, mert leszarja, hogy 5 perce már lelejmolt-e, avagy sem. AZ ilyennel mit lehet csinálni?!
Ha tönkre akarnám tenni a bkinget ott, mostmár tudom, hogy hogyan lehet 1xűen. -
:DD te meg csak úgy buszjegyekkel járkálsz:DDD? -
BenceYCE #147 Nos asszem tudnék én is mesélni pár sztorit mivel munkám során találkozok eléggel. Nem soxor adok pénzt ilyen esetben mivel válogatós vagyok. Konkrétan emléxem két esetre. Az egyik kb fél éve az üllői - Nagykörút metróaluljáróban. Oda se jöttek hozzám, mégis "megszólítottak". A legkissebb papírpénzt adtam mert a székely hímnuszt játszotta tangóharmonikán az ipse akit furuján kísért a mellette álló nő. Nem voltak se lepukkanva se semmi. A másik már egy példaértékű eset. 4-es vasalón utazok a Fehérvári út felé. Odajön az ipse és pénzt kér. Finoman, nem tolakodóan. Nem tudom miért de mióta a cégnél dolgozok kicsit megváltozta, talán ez hozhatta ki belőlem a választ ebben a formában. Azt mondtam Neki tagoltan: Nem akarok adni! Az öreg elgondolkodott egy darabig aztán megköszönte és elfordult, menni készült. Visszafordult és megköszönte az őszinteségemet majd újra elfordult és odébbsétált. A végállomásnál leszálltunk bnőmmel és a gyalogátkelőhely felé vettük az utunkat. Utolért minket a fószer és finoman elénk állt, elnézést kért és mégegyszer megköszönte, hogy nem hazudtuk le a csillagokat az égről, hogy nincs apróm meg nincs egyáltalán pénzem, meg elhagytam a buxám. Láttam rajta, hogy értékeli ha embernek nézik. Neki is a legkisebb papírt adtam.
Ugyanakkor nézzük csak a másik oldalát! Kollégám az 5-ös vonalon rendelkezik egy feleséggel aki hajléktalan segélyeket oszt szét hivatalból. Azt hittem leesek a székről a helyzetfelismerésben. Annyi helyen osztanak Pesten ruhát a "szegényeknek", hogy 3 naponta teljesen fel tud öltözni. És még csak ki se kell mosnia a Dunában a régit, egyszerűen kidobja és megy a következőért. Azt mondta az asszony, hogy nem egyszer látott olyan csövest aki hordható állapotban lévő bőrkabáttal távozott a segélyhelyről.
Vagy vegyük csak a garázs csücskénél lévő csövest aki a piros lámpánál kéreget az autósoktól. Saját bevallása szerint már régen nem csinálná, ha nem lenne meg a napi 15000 HUF!!! Gondoljatok bele. Erre az iparra maffia épült! Szerintetek hacsak nem nagyon akar valaki kéregetni akkor mennyi pénzt tarhál össze egy nap? De a Moszkván dolgozó kolegáktól is hallottam hasonló számadatokat és egyetértek azzal az emberel aki előttem itt említette, hogy ha az egyik kezét a seggébe dugja is el tud menni dolgozni és a kajáját nehogy már ne tudja fedezni havi 30-ból mert nekem sincs többe. Ezek az emberek egyszerűen nem akarnak! Ezeknek az embereknek legtöbbször minden mindegy a felfogásuk. Amíg a testi épségét nem veszélyezteti valami vagy valaki, addig sz@rik bele mindenbe. -
Egyik parkolóban is leszólít anno egy úriember, hogy kéne neki bénz buszjegyre, hogy hazajusson. Beszopta, mert visszamenten a kocsihoz és hoztam neki 2 (azaz kettő) buszjegyet, átnyújtottam és közöltem angyali mosollyal, hogy most már hazajuthat a családjához. Szegény köpni-nyelni nem tudott. -
Ilyet már sok éve csinálnak. Bemennek bkingbe, mekibe miegymás és miközben eszel, odaraknak minden asztalra ilyen semmiségeket (kulcstartó miegymás), pártíz forintos vackok a piacról, majd visszajönnek és várják hogy megvedd. Egyik barátom adott is 200forintot (anno, amikor többet is ért az), erre mutogat a lány és leírja egy cetlire, hogy 300!!! Na akkor küldtük el Isten hírével... EZ már azért dúúúva! -
multkor egy full részeg nő hozzám szól az utcán:
adjak neki pénzt mert el kell menni TEMETÉSRE!
mire mondtam neki, hogy úgy be van basz*va, hogy el se bír menni a temetésre!
ez tényleg kész...
pár éve meg szintén egy kéregető azzal a dumával állt elő, hogy fia most jön haza külföldről repcsivel s adjak neki pénzt, hogy el tudjon menni a bp-i ferihegyre

-
szando #143 velem kétszer történt, hogy egy láthatóan elmezavaros huszoniksz éves fiú szintén ilyen plüssállatokat akart a kocsimhoz rohanva eladni. amikor elhajtottam, akkor is csak mosolyogva integetett. sajnáltam, és rosszul éreztem magam, de nem én vagyok az, akinek gondoskodnia kell róla. inkább azt mondanám, hogy kapja meg azt az adót, ami az azon az úton elhasznált benzinen van. -
hozzánk házhoz jönnek az ilyenek.:S edényekkel meg mindenfélével....
én midnig mondom h nincs rá szükség, bye:D -
vasárnap jövünk haza osztállyal, a vonaton jön egy "roma származású fiatalember" idead egy kártyát meg letesz mellém 2 plüss játékot. a kártyán vmi olyasmi állt, h "süketnéma, nagyon nehéz megélni ebben az országban, de főleg munkát találnia. ha megveszem azokat az ajándéktérgyakat akkor segithetek neki h megélhessen. darabja 500 Ft"
mondjuk nemet mondtam... :D
végülis lehet igaz, de inkább nem... -
Vlala #140 Jaj, ilyet itt is lehet látni! Elkezd mutogatni, előveszi a kis tábláját, miszerint "Süketnéma vagyko, továbbtanulásomra gyűjtök."
Nagy buli, pláne mikor elkezdesz vele jelbeszéddel kommunikálni :) -
erről van szó:) menjenek a parlament elé kunyizni... -
Cat #138 két hete állok nyugatinál, várok a vonatra. Odajön hajléktalan arc, "he, kérdezhetek valamit?" mondom nem (nyilvánvaló volt hogy kéregetni akar). Csávó totál ledöbben, látszik az arcán hogy nem erre számított. 2 perc mulva összeszedi magát, megint megkérdezi. Mondom megint hogy nem, és arrébbmentem pár métert, magamban röhögve, hogy ezekszerint senki nem mondta neki még hogy nem. -
Kedvencem a süketnéma a déliben a vonaton. Hozza a plüssállatokat, meg a kártyát, hogy fogyatékos. A legjobb volt amikor elkezdett csörögni a mobilja. Égett mint a rongy. Régebben is volt kedvencem, Felszabon cigányasszony papucsban meg kabátban. Nem a megszokott kéne pár forint duma hanem: He tudnál adni egy 50-est? Aztán pár hónap múlva már 100-ast szeretett volna, meg is kérdeztem mivan bazzeg inflálódunk?
Nameg a Duna Plaza. Nyomatom asszonnyal a mekis szart erre odajön 1 buxa, hogy kéne della. Ez nem lett volna gond, de a lecsonkolt kezét lazán a pofámba tartotta. Namabe majdnem jött a róka, lóvét persze basztam adni. -
Még nem találkoztam vele! :D Lehet azért, mert vasárnap nem járok vonattal? :P -
Dave John #135 Meg a Guszti bá' ^^ -
Pini #134 Nekem a kedvenc szövegem:
"Boldog karácsony köszönöm amit ad"
:) -
hehe, ez jó:D -
Axe7200 #132
-
Haverom egy lerázós szövege:
"Elnézést kérek..."
"EL VAN NÉZVE!" (aggresszíven)
Erre eddig még mindegyik elhúzott, senki nem próbálkozott tovább :D -
A kedvenc kunyerálós szövegem kissebségitől aluljáróban:
"Kínáljál mán meg egy cigivel!"
Ha a vazzét még mögényögi esküszöm szerzek neki valahonnan :DDDD -
"nemnincsnemadok" -
csaj berekedve, megviselten kér a móriczon pénzt hajléktalan szállóra. de nem a koncerten berekedt és megfáradt, hanem akit vernek valahol. na az se magának kérte :/ -
amerikában sokan a kéregetésből élnek meg. Sztem fele ezeknek kamuzik, azt megy haza a merciével, persze nem azokra gondolok akiknek nincsen lába vagy ilyesmi.. azoknak szoktam adni. Ha kér, ha nem:D Egy százas nekem nem nagy pénz, neki meg jól jön, és ha piára költi, azse érdekel, mert én legalább jól érzem magam tőle, hogy jót tettem:D -
Ááá, te is ismered a vak emberkét? Nagyon toppul néz ki, nem? :D:D -
Hydroceph #125 gz geCC kövezzeket kb leszarom neked sem adnék :D -
Axe7200 #124 Én szoktam cigit adni nekik, csak az elátkozós nyanyáknak nem. Máskor énm egyek hozzátok cigit kérni, majd kiveszem a kezetekből. -
Hydroceph #123 ámen, agyon, látom Te sem talalkozol nap mint nap "ezekkel" :) -
veszprémbe van az x men is:) -
RiM #121 loool :D:D:D -
Veszprémben pár éve volt egy emberke, aki mindig buszra kért aprót, amikor találkoztam vele Pápára akart menni. Nemrég újból láttam, szegény még mindig itt rostokol...... XDDXDXDXD -
SD?AS:D?AS:D?AS:D