Videobíró a labdarúgásban
 • Sir Quno Jedi
  #39
  Ez úgy lenne korrekt, ha a játékoskra adnának egy cuccot, meg a labdába is tennének egyet, ami rádió jeleket ad és a pálya mind a négy oldalán és a pálya felett is van 2*11+1 automata, szervós CCD-kamera, amit egy pofás számgép irányít, hogy minden játékost és a labdát is 5-5 kamera vegyen minden irányból folyamatosan, bárhová is megy a pályán. Emellett a gép folyamatosan ábrázolja egy sematikus ábrán, hogy ki-mikor-hol volt és mit csinált. Egy jó szoftverrel bármikor tökéletesen reprodukálható, hogy mi történt. A meccset folyamatosan, már a meccs alatt, szakértők elemzik a szoftver segítségével és ha kell beavatkoznak a meccs folyásába, egy több fős bizottság döntései alapján stb.-stb.

  EZ a minimum, ha már a játék tiszatságáról beszélünk.

  Hogy mibe jerülne ez?! Egy profi szervós, védett dómkamera fél-egymillától indul + a kiépítés, meg a szerverek + a szoftver elkészítése + üzemeltetése, szal. nem lenne olcsó, de egy 100millás befektetés egy VB sok milliárdos üzlete mellett eltörpül és egyszer kell megvenni, azután jó ideig csak a karbantartásért és az üzemért kell fizteni (nem beszélve arról, hogy ezt hordozhatóra is meg lehet csinálni és akkor nem kell a stadionhoz kötni a telepítést, viszik oda, ahova kell).

  Ha egy szaros lottó sorsoláson ott kell lennie közjegyzőnek és kamerával veszik, akkor itt, ahol komoly pénzek fordulnak meg sportfogadáson, ez ugyanúgy elvárható lenne. Akinek meg nem tetszik, az focizhat az amatőr ligában, ott még drogteszt sincs.