Igen, de ennek csak az online játékoknál van jelentősége. Tehát ha a multiplayer csak kiegészítő lehetőség a játékban, akkor valószinűleg nem csak az internet eléréssel rendelkezők vásárolják meg, illetve szerintem számolni kell az illegális másolatokkal is. Vagyis: a szerver szerintem emiatt nem feltétlenül ad pontos adatokat.
Szerintem valószinűleg a játékokban alapból is lesznek reklámok, melyek frissülnek akkor, ha van online elérés. Mindenesetre bármennyire is leszólják ezt az ötletet, én támogatom. Szerintem sokkal, de sokkal realisztikusabb mondjuk egy fps, vagy mondjuk egy autószimulátor, ha valódi reklámok figyegnek vissza a táblákról. Szerintem jobban beleélheti magát az ember, hiszen jobban hasonlít a valóságra. Nem kell félteni őket, még egy WoW szintű játékban (ahova nem illik pl a Coca Cola) is képesek lesznek stílusosan reklámot elhelyezni. Biztosan nem popupokkal oldják meg, hanem a textúrákkal variálnak.
És ezálltal olcsóbbak lesznek-e a játékok? Sajnos nem. Azonban egy-egy játékfejlesztő cég szerintem inkább bele mer fogni egy új játékba, ráadásul több embert foglalkoztathat, gyorsabban készülhetnek az új verziók, új játékok, hiszen több pénzük lesz. Ez jó. Viszont elvárható lenne, hogy a reklámokért cserébe mi is kapjunk valamit.
Egy-egy nagyobb online játék esetében viszont szerintem okos ötlet lenne bevezetni, hogy aki fizet nem lát reklámot, aki pedig nem, az reklámos textúrákért cserébe ingyen játszhat.