• Indigo
    "de erről nem kívánok vitázni senkivel, mert csak - ahogy eddig is - anyázás és sértegetés a vége."

Te aztán következetes vagy Ráadásul ha már sértegetés, épp most kezted el a balekozást. De sebaj, megszoktuk már tőled hogy észérvek helyett sértegetéssel próbálod a magad igazát bizonygatni.

"ha a pénzéhség = okosság, akkor biztosan így van. Szerintem prózai oka van. Sok pénzt akkor lehet érte elkérni, ha sok "munka" van vele. Sok munkát 2 heti melóért (már annyi is sok lenne) nem nagyon tudnának elkérni."

Őszintén szólva nem ismerem a szkennelési eljárást, de gyanítom hogy te sem. Ami a "munkát" és annak költségét illeti, csak a saját beidegződéseiddel példálózol. Gondolom nem egyszerű egy 1600 éves teljesen kiszáradt és töredező (és ki tudja még milyen állapotban lévő) papiruszt kezelni. Pl Júdás evangéliumát több ezer apró papiruszdarabból kell rekonstruálni, úgy összerakosgatni a kis darabokat, hogy nincs mellékelve hozzá a megfejtés :) De erről ne nyissunk vitát, fogadd el hogy évekig tart és kész. Mást úgysem tehetsz. (Azonkívül persze hogy magyarázatként összeesküvéselméleteket gyártasz :))

"Pontosan kifejezve a mondanivalód így hangzana:
    "Van aki elfogadja az ufók létezését, van aki a szellemeket fogadja el, van aki megbízik a haverjában, van aki a politikusokban. Van aki más könyveket olvas és nem kételkedik amit abban leírnak.""

Való igaz pongyolán fogalmaztam, de a mondanivalóm lényegét azért megértetted. Örülök neki, ritka eset.

"Sok nagyon művelt embert ismerek, aki nem olvasta a bibliát (egyik sem hívő)"

Arra célzol hogy hatalmas lexikális ismeretei vannak, vagy kurvajófej matematikából, vagy éppenséggel zseniálisan tud programozni? Én az alapvető műveltségről beszéltem, amit mondjuk általános- és középiskolában is tanítanak történelemből/irodalomból, épp ezért illene ismerni. Odüsszeusz, Íliász, Csongor és Tünde, Biblia. Igen egy lapon említem ezeket a műveket, mert ilyen tekintetben a Biblia ismerete nem hit kérdése. Nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy megismerd ezeket a bibliai történeteket, amiket minden iskolában tanítanak.

És ha már így végén sikerül leragadnod egy pitiáner helyesírási hibán, akkor én is idéznék egy-két dolgot:
    "bescannelni" - iszonyatosan otromba és igénytelen szóösszetétel, inkább beszkennelni, nem? Tudod, jövevényszavak, amiket magyarosan kell írni.
    "biblia" - Biblia, nagy kezdőbetűvel.
    Csak a miheztartás végett... Nem kell szentfazéknak látszani, ha egyszer nem vagy az ;)