1600 éves Bibliát digitalizálnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Menpe ! Ha érdekel a necronomicom, akkor nézd meg az "evil dead 2" -t ! 😊)
(A paneleket meg nem emlegetném a helyedben, én - sokakkal egyetemben - ismerem õket, neked meg fingod sem volt a témához, csak dumáltál, mint általában.)
"fogadd el hogy évekig tart és kész."
"már miért kéne elfogadnom? Csak nem azért, mert te azt mondod?"
Nem azért mert én mondom, hanem azért mert évekig fog tartani =) De ha úgy tetszik akkor ne fogadd el, és gyártsd az összeesküvéselméleteidet a gonosz restaurátor bácsikról/nénikrõl, akik csontig lefejik az államokat azzal, hogy évekig pöcsölnek egy vacak porladozó 1600 éves Bibliával, holott wanek bácsi 2 hét alatt slussz-passz megcsinálná...
"minden iskolában? Hol élsz te?"
Nem mindegy hol élek? Azt nem tudom hogy benne van-e a NAT-ban, de hogy nálunk mind általánosban, mind középiskolában történelemórán tanítottak a Bibliáról az hótziher. Sõt, ezen felül lehetett járni külön Biblia órára is 😊
"Persze a rabbiképzõben biztosan, ahova te is jársz..."
Csak szeretnéd. Tudom hogy utálod a zsidókat és nem is rejted véka alá a véleményed, de sajnos ez nem jött be, nem vagyok zsidó. Ellenben vannak zsidó haverjaim, akik intelligensek, okosak, akiknek te a bokájukig sem érsz fel. A zsidóktól való félelmed meg egyéni szoc. probléma, a világot sajnos nem érdekli az üldözési mániád.
"hát persze, mint például takszi, igaz? Ez tetszene neked?"
Nem wanek, ez pont nem jó példa. HF: keress másikat.
"a kisbetû szándékos volt, ezzel fejezem ki a véleményemet róla. Mint egyébként - többek között - usa, izrael, stb... Csak a miheztartás végett... Vágod?"
Aha, vágom, de ez megintcsak a te véleményed, a te problémád. A helyesírás szabályai nem veszik figyelembe, hogy most éppen hogyan viszonyulsz az adott fogalomhoz, utálod-e, szereted-e.
"Ahhoz túlságosan kevés vagy, hogy kóstolgass."
Nálam te nem vagy igazi vitapartner. Kevés vagy te ahhoz, hogy egyáltalán kóstolgassalak.
"Való igaz pongyolán fogalmaztam, de a mondanivalóm lényegét azért megértetted. Örülök neki, ritka eset." - essél már le a lóról kisöreg! Agyilag nagyon zokni vagy!
"Nem kell hívõnek lenni ahhoz, hogy megismerd ezeket a bibliai történeteket, amiket minden iskolában tanítanak." - minden iskolában? Hol élsz te? Persze a rabbiképzõben biztosan, ahova te is jársz...
"Tudod, jövevényszavak, amiket magyarosan kell írni. " - hát persze, mint például takszi, igaz? Ez tetszene neked?
""biblia" - Biblia, nagy kezdõbetûvel." - a kisbetû szándékos volt, ezzel fejezem ki a véleményemet róla. Mint egyébként - többek között - usa, izrael, stb... Csak a miheztartás végett... Vágod?
Ahhoz túlságosan kevés vagy, hogy kóstolgass.
Ha valóban 1600 éves a könyv és sikerül legalább 90%-át restaurálni, akkor igen komoly gondba kerül majd a keresztény egyház, mivel valószínûleg nem sok közös lesz ebben és a mai Bibliában. Egyetlen komoly hátráltató tényezõ a könyv tartalmának megismerésénél az ógörög nyelv, amit ugye nem sok ember tud jelenleg elolvasni 😊 Remélhetõleg találnak majd egy olyan tudóst, aki tud jól ógörögül és nem vallásos, így lesz pár éven belül remény a valódi Biblia megismerésére.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Én sem tudom, hogy a feladat egészére mennyi idõ lenne elegendõ, de a témától függetlenül wanek-nak ebben abszolút igaza van - fõleg olyan melókkal kapcsolatban, ahol 1. méretes összegek cserélnek gazdát/tûnnek el 2. van médiavisszhang.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Te aztán következetes vagy <#vigyor2>#vigyor2> Ráadásul ha már sértegetés, épp most kezted el a balekozást. De sebaj, megszoktuk már tõled hogy észérvek helyett sértegetéssel próbálod a magad igazát bizonygatni.
"ha a pénzéhség = okosság, akkor biztosan így van. Szerintem prózai oka van. Sok pénzt akkor lehet érte elkérni, ha sok "munka" van vele. Sok munkát 2 heti melóért (már annyi is sok lenne) nem nagyon tudnának elkérni."
Õszintén szólva nem ismerem a szkennelési eljárást, de gyanítom hogy te sem. Ami a "munkát" és annak költségét illeti, csak a saját beidegzõdéseiddel példálózol. Gondolom nem egyszerû egy 1600 éves teljesen kiszáradt és töredezõ (és ki tudja még milyen állapotban lévõ) papiruszt kezelni. Pl Júdás evangéliumát több ezer apró papiruszdarabból kell rekonstruálni, úgy összerakosgatni a kis darabokat, hogy nincs mellékelve hozzá a megfejtés 😊 De errõl ne nyissunk vitát, fogadd el hogy évekig tart és kész. Mást úgysem tehetsz. (Azonkívül persze hogy magyarázatként összeesküvéselméleteket gyártasz 😊)
"Pontosan kifejezve a mondanivalód így hangzana:
"Van aki elfogadja az ufók létezését, van aki a szellemeket fogadja el, van aki megbízik a haverjában, van aki a politikusokban. Van aki más könyveket olvas és nem kételkedik amit abban leírnak.""
Való igaz pongyolán fogalmaztam, de a mondanivalóm lényegét azért megértetted. Örülök neki, ritka eset.
"Sok nagyon mûvelt embert ismerek, aki nem olvasta a bibliát (egyik sem hívõ)"
Arra célzol hogy hatalmas lexikális ismeretei vannak, vagy kurvajófej matematikából, vagy éppenséggel zseniálisan tud programozni? Én az alapvetõ mûveltségrõl beszéltem, amit mondjuk általános- és középiskolában is tanítanak történelembõl/irodalomból, épp ezért illene ismerni. Odüsszeusz, Íliász, Csongor és Tünde, Biblia. Igen egy lapon említem ezeket a mûveket, mert ilyen tekintetben a Biblia ismerete nem hit kérdése. Nem kell hívõnek lenni ahhoz, hogy megismerd ezeket a bibliai történeteket, amiket minden iskolában tanítanak.
És ha már így végén sikerül leragadnod egy pitiáner helyesírási hibán, akkor én is idéznék egy-két dolgot:
"bescannelni" - iszonyatosan otromba és igénytelen szóösszetétel, inkább beszkennelni, nem? Tudod, jövevényszavak, amiket magyarosan kell írni.
"biblia" - Biblia, nagy kezdõbetûvel.
Csak a miheztartás végett... Nem kell szentfazéknak látszani, ha egyszer nem vagy az 😉
"Hinni meg mindenki hisz valamiben. Van aki az ufókban, van aki a szellemekben, van aki a haverjának hisz, van aki a politikusoknak. Van aki más könyveket olvas és elhiszi amit leírnak. Errõl ennyit." - te aztán nagy balek vagy. Kevered a hasonló szavakat. A hitnek sok jelentése van, és a pongyola kifejezéssel többen is zsonglõrködnek, mint te is. Pontosan kifejezve a mondanivalód így hangzana:
"Van aki elfogadja az ufók létezését, van aki a szellemeket fogadja el, van aki megbízik a haverjában, van aki a politikusokban. Van aki más könyveket olvas és nem kételkedik amit abban leírnak."
Én egyébként még a pongyola használat mellett sem hiszek semmiben. Így nem érhet csalódás.
"Errõl ennyit. A Bibliát pedig nem muszály olvasni, csak éppenséggel hozzá tartozik az alapvetõ mûveltséghez" - Sok nagyon mûvelt embert ismerek, aki nem olvasta a bibliát (egyik sem hívõ). A muszájt egyébként pontos jével kell írni 😊 A helyesírás ismerete az alapmûveltség része, ellentétben a biblia ismeretével, amit csak a szentfazekak állítanak.
Persze akinek nem inge...
Létezik Júdás evangéliuma is, amit most restaurálnak és tanulmányoznak, és enyhén szólva is alapjaiban rengetheti meg az egész eddigi kereszténységet... Úgy érzem lesznek még itt szaftos viták és botrányok a Vatikán körül 😊
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
KÉRLEEEK!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Az meg, hogy valaki SZEMÉLY SZERINT miben hisz/nem hisz, az pont senkit nem érdekel.
Engem meg a matematika nem érdekel, de ettõl még nem mondom azt, hogy "mi a fasznak n+1 ilyen könyv".
"Nekem alapvetõen avval volt bajom hogy kapásból 5en nekiugrottak a gyereknek"
Mit vártál? Ide nagy többségben értelmes emberek járnak fórumozni, persze hogy irritálják õket az ilyen ostoba kijelentések.
"többek között zoofil-nak mondták"
Ezt õ állítja magáról a profiljában.
"semmi értelme egy n+1-edik bibliával foglalkozni"
Igenis van értelme. Tudod a Biblia egy ember által szerkesztett könyv, a mai napig nem tudni, hogy mi alapján válogatták bele a különbözõ írásokat. Hogy csak egy példát említsek, a 4 bekerült evangéliumon kívül létezik még kb további 20, pl Tamás evangéliuma, ami alapjaiban kérdõjelezi meg az egyház intézményét... Ez tehát nem biztos hogy ugyanaz a könyv, amit ma Biblia néven ismernek az emberek. Azaz miket is beszélek, BIZTOS HOGY NEM ugyanaz a könyv, ezért érdekes lehet megismerni hogy mit tartalmaz.
"Inkább keresgessék csak tovább a görög filozófusok és matematikusok mûveit."
Akinek az a dolga azokat keresgéli. Akinek meg nem az a dolga az nem azokat keresgéli...
"Ja hogy azt felégették a keresztények. Hoppá!"
Mire gondolsz? Kik égettek el mit?
Hinni meg mindenki hisz valamiben. Van aki az ufókban, van aki a szellemekben, van aki a haverjának hisz, van aki a politikusoknak. Van aki más könyveket olvas és elhiszi amit leírnak. Errõl ennyit. A Bibliát pedig nem muszály olvasni, csak éppenséggel hozzá tartozik az alapvetõ mûveltséghez. Már elég régóta. És ez attól függetlenül így van, hogy valaki vallásos-e vagy sem. Nem kell annak lenned ahhoz, hogy ismerd a Bibliát, és hidd el, egyáltalán nem ciki a dolog. Persze tudom azt is, hogy sok családban ez kifejezetten tabutéma (ahogy nálunk is az volt), sõt, sok családban egyenesen szégyenletes dolognak számít, ha valakit ez foglalkoztat.
nem szokott még vagy 100 ugyanolyan példány lenni
Nekem alapvetõen avval volt bajom hogy kapásból 5en nekiugrottak a gyereknek, többek között zoofil-nak mondták, holott teljesen igaza volt (függetlenül attól hogy mennyire bunkó), semmi értelme egy n+1-edik bibliával foglalkozni. Inkább keresgessék csak tovább a görög filozófusok és matematikusok mûveit.
Ja hogy azt felégették a keresztények. Hoppá!
(U.I. Nekem az a személy aki isten(ek)ben hisz, ekvivalens azzal a személlyel, aki hobbitokban és orkokban hisz.)
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A vallási dolgokba most nem megyek bele, mert én nem tartom valószínûnek azt, hogy amit az egyházak terjesztenek, annak bármi alapja is lenne. A bibliáról is megvan a magam véleménye, de errõl nem kívánok vitázni senkivel, mert csak - ahogy eddig is - anyázás és sértegetés a vége. El kell fogadni, hogy vannak hiszékeny emberek is, és ha õk így érzik jól magukat, akkor tegyék.
Akár vallásos vagy, akár nem, ez a könyv kultúrtörténeti érték (a vallástól teljesen függetlenül).
Jó lenne elvonatkoztatni már attól, hogy akinek bármi köze van a teológiához, az valami ájtatos-csuhás-orrbaszájbaimádkozós balfasz.
Ez nem feltétlen vallásosság. Ezt hívják meditációnak vagy autogén tréningnek is 😊 És bizonyítottan gyógyító hatásuk van. Próbáld ki egyszer te is, nem lesz bajod tõle (legalábbis ennél hülyébb már nem leszel semmitõl).
Öreganyád meg hadd röhögjön, azzal nem árt senkinek. (ja, és a vesszõt tényleg kihagytad)
Amúgy nem arról van szó -te szerencsétlen-, hogy itt mindenki csuhás, hanem 1 régi könyv tanulmányozásáról ami mellesleg a legjobb bestseller a világon! És érdekes kölönbségek lehetnek a mostani biblia és a régi közt...
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Be digibibliával a laptopba, aztán jól átszellemült lelkülettel motyogjatok magatokban a kijelzõ fölött!
Rajtatok már öreganyám is csak röhögne, pedig õ elvileg kurva vallásos😊
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Mint mondtam a vallásosság meg a köcsögség nem összetartozó fogalmak (vagy ennyi erõvel mondhatnám rád hogy ateista fasz), úgyhogy errõl szokjál le. Sõt, még a hírnek sincs sok köze a vallásossághoz, sokkal inkább a történelemhez. Egy ilyen lelet ugyanis rengeteg homályos dolgot megvilágíthat, vagy más megvilágításba helyezhet, illetve sok olyan dologra lehet következtetni, ami eddig ismeretlen volt. Az egy dolog hogy téged nem érdekel a történelem (és rendben is van ez, csak akkor ne itt verd a nyálad légyszi'), de vannak több millióan, akiket igen. Mert mint tudjuk: "historia est magistra vitae"
nincs, nem is lesz...
De hát minek is probálok meg bármit is megmagyarázni itt. Akinek van egy kis inteligenciája az értékeli ezt a cikket akinek meg egy "fatalicska" a legnagyobb vagyona annak kár bármit is elmagyarázni.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
"1600 éves fantasy regényt digitalizáltak"
"Én fel tudom becsülni az értékét: szart sem ér.
Ennél értelmesebb dolgot is digitalizálhatnának mint egy köcsög regényt!
A kutyát nem fog ez érdekelni, leszámítva egy-két elvakult strébert."
Na akkor ki is a vallásos köcsög ?
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Kedvenced mint látom, hobbi: animalsex.
Ez elárul hirtelen egy két dolgot rólad
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád. Jó volt veled. Tudom, hiányozni fogok. Üdv: az AGYAD.