ReVisor#98
Csak valaki azt magyarázza már meg, hogy mi a túrót jelent az a NEXTGEN grafika! Mit!? NEm akarok senkit sem bántai, mert ezt "belénkmarketingelték". Mert ugyebár szép grafikáról beszélünk- s az sem árt, ha szaggatásmentesen fut az a szép grafika... Mert szaggatva háááát hiába a csillivilli hiperszuper hádéeres, élsimított, anizotropikus. Én pl. szeretnék boxot, de vagy az előbb említett "nextgen fíling" nem jön át a stuffokból, (monnyuk jó PC-n szép játékokkal játszom), vagy parázok az esetleges szaggatástól. Valszeg pl. x360-at a GOW miatt vennék, de ha eccer szaggat:S Ne szaggasson má' 17-ér a "nextgenfíling"! :) Optimalizálják már szaggatásmentesre a fix hadveren. Monnyuk a graf tényleg elképesztő, így még talán belefér, s k jól is fogy a progi, úgyhogy ott a pont, de akkor is. :/
Szal akkor melyik is? Azért a nagy milyendrágaapécé-zés közepette felhívnám mindenki figyelmét az x360 és a PS3 HDTV iránti "igényére". Anélkül nyema "true nextgenfíling".:) Ammeg nem egy ócsó mulatság. Mert ugye nincs minden lakásban, de ha mégis sikerül összehozni egyet, az meg nem átall "csak" HDready lenni, mert a full HDTV az még mindig nagyon drága.
Ilyenkor lép be a WII, amely hagyományos tévén akar "oldgen" grafikával szórakoztatni, amely valszeg kiforrottan kb 2x szebb s gyorsabb lesz, mint a PS2. Mondhatjátok, hogy nem így lesz, de van némi rálátásom a dologra, s ráadásul mindkettő van itthon, s ennyi potenciálbeli különbséget már most is észre lehet venni.
Akkor meg most már végképp melyiket?
Szerintem csak a szoftverek számítanak, az, hogy mivel akarsz játszani. S itt jön be a játékok exkluzivitása. Én előre érzem, hogy az a konzol lesz az "enyém", amelyiken final XIII lesz.:D A többi egyszerűen nem érdekel. Az a gamma valszeg hetekre-hónapokra fog tartalmas kikapcsolódást nyújtani. A fentebb említett GOW nekem pl. kicsit drága rövidke játékmenetéhez képest, ráadásul később állítólag lesz pc-re is, szal hiába tetszene, inkább várok... A többi boxos stuff meg egyszerűen nem érdekel 10-20 percnél tovább, s ez komoly érv a beszerzése ellen.
Viszont a WII eddig nagyon bejön. Az új irányító nagyon fain, s család is élvezi az új játékélményt. Eddig egyik játék sem hozza ki a gépből, ami grafikailag benne van(ez még sokat fog javulni),de hatalmas élményt nyújt már most is 3-4 játék rajta. Szvsz ez a mai legjobb konzol, a többi ilyen értelemben még sokáig "nextgen" marad számomra.:D
Boxra 1 évet kellett várni Mo-n, sztem a PS3-mal is hasonló lesz a helyzet, szal nem kell elkapkodni a döntést.
Ráadásul PS2-re is jön még pár enyhén szórakoztató stuff, szal sztem mindenki vehet még pár lélegzetet, amíg beszerzi a gyilkos PS3X360 és HDTV félmilliós halálkombót.