• Tinman #32
    Mivel idehaza a PS3 ilyen elmebeteg áron van KATT ezért marad a Wii (melyből már az első szállítmányok erősen kifogyóban vannak, a 2. futam meg január közepe) meg ugye az XBox360.

Így nem meglepő, hogy a nyertes a Wii /lenne/ -amíg a készlet tart-, PS2 is játszik még a maga 28 ezres árával, és XBox 360 a sorrend.
    Abba most nem mennék inkább bele, hogy hosszabb távon az XBox a jó választás, hiszen a Wii által adott játékélmény olyan mint cicababával járni. Eleinte nagyon frankó és újszerű az élmény, aztán kifullad a hatalmas újdonság. De tévedjek, sok sikert a Wii-nek, bár 70.000-ért egy kicsit feltuningolt GC-t eladni... hát nem is tudom, ehhez pofa kellett.

A PC játék témához: Úgy érzem játék fronton eléggé képben vagyok (már lassan 20 éve), szóval ami most következik, az a saját kis privát tapasztalatom.

Konzol: Jó dolog fekve, fotelból, patch és bugmentesen játszani ez tény. Az is tény, hogy főleg a jRPG műfaj kedvelőinek PS2/PS3 konzol = must have.

Összességében viszont baromi drága hobbi ez a műfaj is.

Én anno a PS2 megjelenésekor 100k+30k chip áron vettem a PS2-öt, majd 2 db Sony memkártyát (10k + 5k ), majd 2 db gamepadet (2x5k), mert az eredeti Sony gamepad 2 Final Fantasy epizód után megadta magát.

Nekem a PS2 így 155.000 Ft-ba kerül és akkor még nem beszéltem az eredeti játékokról (vettem én pl. Final Fantasy X-et 16990 Ft-ért és akkor még hol van a többi!)
    Nem bántam meg, de így visszagondolva nem biztos FF sorozat, ICO, SOTC, Onimusha sorozat, GOW ért nekem 155 ezret...

Mivel játékok a mániám ezért PC is volt mellette.
    Most így 4 év után pedig rádöbbentem, hogy bár csak pár ezressel DE TÖBBE KERÜLT A PS2, mint a PC !
    Pedig a PC-t közben 1-1.5 évente fejlesztettem!

Hogy ez hogyan lehetséges? Egyszerű... az ember, ha gépet upgradel nem kell a kukába dobni a régit, hanem bátran lehet eladni, hiszen, ha jó alkatrészekből építkezünk, akkor egy 3 év garis hw még akkor is bőven garis, amikor 1.5 év elteltével eladjuk teszem azt a VGA kártyát. --> van értéke, nincs vele gáz, ha elromlik.

Ha az ember okosan vásárol és a már unalomig ismételt ár/érték arányt szem előtt tartja, ne adja ég még a Sulinetet is kihasználta, akkor RÖHÖGVE elmondhatja, hogy gond nélkül játszadozik a PC-s nevekkel, úgy, hogy csak a LEGELSŐ konfignál kellett egy nagyobb összeget kinyögnie magából (-60.0000 Ft ugye ;-).

És még egy nagyon fontos dolog: Tekinsünk el most a wareztól!

A PC játékok árai elég barátiak, a konzoloké a veszteségesen eladott alapgépek miatt, pofátlanul magasak (Boxos GoW 17k !). A PC-nél 1 év elteltével az ember után dobálják 2.000 Ft-ért az ilyen Prince of Persia meg Splinter Cell neveket, hogy a SZÍNVONALAS újságmelléklet játékokról ne is beszéljek. (Pl. most Thief 3 van egy egyik laphoz, a magazin tőlem maradhat az újságárusnál is, de ez a játék 1846 Ft-ot baromira megér!)
    KONZOLNÁL nem nagyon van ilyen... ami 4000 Ft-ba kerül az már nagyon régi cím, már mindenki ismeri, senkinek sem kell stb.

A nextgennél meg a másik nagy érvágás egy LCD/Plazma beszerzése.

A lényeg: A PC IGENIS alkalmas játékokra és ha az ember képben van, akkor nagyon jó választás egy játékfüggőnek a PC. Aki hozzám hasonlóan kedveli az RTS, stratégiai, kaland neveket annak elég felejtős csak a konzol... tudom, hogy manapság már nem téma, de én FPS-t sem szeretek konzollal játszani (egér van, de akkor sem.)

Mondtam ezt úgy, hogy volt már nekem NES, SMD2, most meg van PS2, NDS, NGE, PC. A párom Wii-t akar, én meg PS3-at... ez utóbbihoz egy 5-ös találat nem ártana.