brueni#71
gyak. senki sem tudja az igazságot, hogy ki és mikor, meg hogy miből. vannak elképzelések, hogy öntötték, faragták, találták, csak úgy ott vót, meg ilyenek. én is hallottam olyanokat, hogy a köveken belül találtak szőrszálat, csontot, miegyebet. de én is nézek filmeket a discoveryn. volt ott öntésről emelésről is szó, meg számításokról, hogy emberi erővel mennyi lett volna az egész. időben is, meg ’darabban’ is. szóval ha 30000 ember építette volna, annak nyoma lenne. házak eszközök, infrastruktúra, temetők, ellátás, stb. számítások szerint kb 2-3000 ember húzta fel az ojjektumokat tokkal-vonóval.
kerék? ki nem szárja le, hogy volt vagy nem volt. Ha volt akkor sem tudtak vele mit kezdeni a 3-15 tonnás kőtömbökhöz. meg aztán próbálj meg egy kövekkel teli talicskát áttolni egy strandröplabda-pályán.
asszem van olyan nézet is, hogy helyszínre cibálták a cuccost, összelegózták, hordtak köré (gyak betemették) kibasztt sok homokot és kezdték megint csak a földszinten.
nekem szimpatikus a nézet, hogy bőrzsákokban felhordták a cuccot, zsaluztak, a helyszínen bekeverték az anyagot, megkötés után meg még csiszolgattak rajta. így ezzel a technikával 2-3ezer ember 10-20 év alatt meg tudja valósítani a remekművet. ettől még kell emelő, meg görgő, meg egy halom technikai, mérnöki tudás, matematikai, csillagászati ismeret.
de attól, hogy az embernek van saját véleménye, másak a nézetei, esetleg másban hisz, még nem rossz ember. szerintem pont az a fikázni való, aki nem tiszteli, más véleményét és csak ócsárol össze vissza. akinek nem inge…