Szilveszti Állatvédők
  • Cuchulainn
    Másik sztori:
    Kisvárosban lakom, és még régebben, mikor kicsi voltam és együtt szilvesztereztem anyuval-apuval akkor éjfél után mindig elmentünk sétálni egyet a városban éjfél után, meglátogatni a rokonokat/barátokat és boldog új évet kívánni. Elég sokan így tettek nálunk, emlékszem nagyon szerettem.
    Most aki ilyesmit akarna tenni az sem tudja, mert éjféltől kb. kettőig folyamatosan megy a durrogás, ami még nem is lenne akkora baj, de pár értelmes ember az emeletes házak ablakából/erkélyéről szórja a petárdát kosárszám mert az ugye milyen jó... Azokról már nem is beszélve, akik remek humorérzéküket úgy bizonyítják, hogy a másik kertjébe/erkélyére esetleg lába elé vagy a nyakába dobják a petárdát, mert haha az de vicces. Nemhogy kutyával-gyerekkel nem lehet kimenni, de néha még felnőttként is szabályosan veszélyes. Ehhez persze hozzátartozik, hogy osztrák határ mellett lakunk, és már akkor is petárdáztak mikor még szigorúan tilos volt, mert könnyű beszerezni, de most, hogy olcsó is meg lehet is még durvább a helyzet. Bár arra számítok, hogy pár év elteltével lecseng majd dolog-ha szabad is, meg mindenki csinálja akkor ugye máris nem olyan csábító a dolog....