Nekem úgy tűnik így nagy vonalakban ezekből a cikkekből, hogy állandóan statisztikát akarnak készíteni, hogy hányan gépfüggők, hányan csak úgy játszogatnak, de kinek fontos még a családja, meg netes haverok, meg stb..
De hát amennyi ember, annyi féle helyzet van. Senkinek sincs ugyan annyi igazi barátja, meg olyan haverja akit neten ismert meg... És hát attól is függ, hogy kivel szereti jobban tartani a kapcsolatot, milyen személyiségűek... na ne részletezzük, az a lényeg hogy a cikk csak csak kevés szemszögből vizsgálja meg (vagyis cikk alapján úgy tűnik).
Egyébként egyet értek azzal, hogy az egyensúlyt megkell találni, és valami jó elfoglaltságot találni, ha nincsen (valami sport, vagyis mozgással kapcsolatos dolgot). Ez főképp a kisebb koruakra vonatkozik :) Nagyobbaknak már szerintem könnyebb, ha előtte nem gépeztek állandóan.
És a WoW -ot én is elítélem ilyen szempontból, direkt úgy van megcsinálva, hogy szinte korlátlan ideig lehessen játszani, és mindig vannak újdonságok, frissül mindig. Ha meg már kis ideig nem játszik vki, akkor lemarad az esetleges csapatától, és így rákényszerít szinte, hogy amennyi szabadideje van a játékosnak, ezzel játszon (és tegye félre egyéb tevékenységeit).
Én jobban kedvelem az ilyen ügyességi játékokat, ami kisebb ideig élvezetet nyújt, túlzásba meg nem érdemes vinni mert megunnya az ember.
/egyébként én is WoW-oztam, és elismerem, hogy jó játék! de inkább abbahagytam, sajnáltam rá az időt/