100
  • bardocz
    gw-ben is eléggé jó stratégia érzék kell és taktikai is hogy ne netről nézd a buildeket
  • Pestaa
    "ez a kettő amiből az ember még tanulhat is valamit"

Azért ez nem értetődik ennyire magától. Az FPS-ek töredékére csökkenthetik a reakcióidőt, RTS-ek és társaik jótékonyan hatnak a taktikai és stratégiai érzékekre. Erre például nagy ívben tesznek a "hozzáértők"... :)
  • bardocz
    hitetleneknek:link
  • bardocz
    És persze rögtön ott egy kép a gw-ről ami még csak nem is MMO....
  • bardocz
    Amúgy nem tudom faxért kell folyton az MMO-kat szidni mint egyetlen normális játékműfaj másik normális játékműfaj a szimulátor ez a kettő amiből az ember még tanulhat is valamit...
  • P3h3ly
    Érdekes ezt a "win vs linux" témát olvasni egy olyan cikknél ami az MMO-król és a függőségről szól.
  • Pestaa
    LOL ha nem tudod, mit miért mondtam, miért kell rögtön lehurrogni? Saját szegénységi bizonyítványodat állítod ki ezzel...
    Igen, az OpenGL-t hamarjában lekörözte a DirectX. A mai 3D-s játékok többsége a DX grafikus rutingyűjteményre támaszkodik (merjem kijelenteni, hogy kivétel nélkül?). Ezért van az, hogy a Microsoft nem adogat licenszeceket. A helyükben én sem tenném.
    Akkor még szóba sem került az átültetés.

"fos win" -- idézet tőled...
    Kérdem én nagy bátran, hogy te milyen oprendszert használsz? Nemár, hogy a te gépeden ilyen fos ocsmány undorító visszataszító tákolmány win fut... pfuj, sürgősen formázd le a winchestert. L.
  • FIREFLY
    A cimben emlitett kerdesre a valasz : IGEN !
  • sathinel
    LOL ha nem tudod mit mondassz miért mondod? DirectX-el nyomta el az openGL-t a fos win és nem adja oda a licenceket pl a linuxnak, és ezért nem lehet átültetni sokmindent egyszerűen. egyébként már rég vége lenne......
  • bardocz
    ja jó akkor az :) viszont ha gép kikapcsolása után is úgy marad akkor majdnem átírás
  • Indigo
    Nem átírás az te! Amire a haverod gondolt, azt úgy hívják, hogy emulálás. Lehet futtatni wines programok egy részét linux alatt (nagyon sokat sajnos nem), de az átírás kicsit más tészta :P
  • Indigo
    Hopsz, tényleg pont a lényeg maradt le Tehát NE kezdjük el...
    De azért vetted a lapot :)
  • bardocz
    megnyitsz egy programot kiválasztod az átírni kívánt programot és nyomsz egy okét ugy tudom kb enyi nekem osztálytársam(aki amióta él és van gépe linuxot használ) ezt "mesélte"
  • Pestaa
    bardocz,
    "arról ne is beszéljünk mi mindent lehet átírni linuxra két kattintással :)"

Hát azért csak nem két kattintás egyik kernelről a másikra átállni...

Indigo,
    "ugyanolyan egyszerűek és kényelmesek mint a Win"

Kíváncsi volnék, melyik kezelését mintázták melyikéről. Nem lehet elszakadni az etalontól, még akkor sem, ha ezt a kitüntetést a linux több joggal nyerhetné el.

"Na de kezdjük a Linux vs Windows vitát"
    Hol marad a tagadószó? :P Pont a lényeget hagytad ki. :D Egyébként tegyél különbséget vita és veszekedés között. Az SG fórumain többnyire keresetlen szitokszavak és anyázások erdeje szokott elhangozni -- ezzel szemben ez a vita számomra kifejezetten tanulságos volt; függetlenül attól, hogy végigoffoltunk másfél oldalt. :)
  • Indigo
    Hidd el, a mai disztribek kezeléséhez nem kell manualokat böngészni, ugyanolyan egyszerűek és kényelmesek mint a Win, csak eleinte kicsit szokni kell, hogy _más_. Irodai és professzionális munkára is egyaránt alkalmas (amennyiben megvan rá a megfelelő szoftver), a Linux-nak csak egy kritikus tömeget kellene elérnie, hogy többen lássák, valódi alternatívát nyújt. Ingyen.

Na de kezdjük a Linux vs Windows vitát, pláne úgy hogy még Linuxot nem láttál... No offense!
  • bardocz
    arról ne is beszéljünk mi mindent lehet átírni linuxra két kattintással :)még nem használtam fix.tv-n nézegettem és egyáltalán nem tűnt olyan bonyolultnak és ott vannak 3d-s ablakkezelők amikkel az ablakokat tudod forgatni egymásba tolni meg ilyenek ami nagyon hasznos tud lenni ilyen windowsba nincsen :P(vagyis én nem nagyont udok róla)
  • Pestaa
    Első reakcióm ennyi volt: hmm. :)
    Nem szegülök ellen, de azt el kell ismernetek, hogy a Microsoft már túlzottan befészkelte magát a mindennapokba (irodai alkalmazások, ECDL, sőt, köztudat); és a gyakori frissítések ellenére egy komplett, korrekt, egész, kényelmes, relatíve biztonságos, felhasználóbarát rendszer, ahol az események nyomonkövethetők és a felhasználónak nem kell háború és békét méretű manualokat olvasnia a kezeléséhez. Arról pedig még nem is szóltam, hogy mi minden készül Windows alá... (élén a DirectX-szel)
    Ami viszont mellettetek szól: open source rlz :)
  • Indigo
    Mit értesz "lecsupaszított" alatt?

Minden disztribúció tartalmazza a legfrisebb böngészőt (sokszor több félét is) + mindenféle irodai és egyéb programok százait...
  • bardocz
    ha jól tudom linuxon alapból rajta van firefox sőt az eredetileg linuxos progi csak átírták windowsra és mivel winfisin nem szidják linuxon miért szidnák,linuxon alapból van egy windowsos paintnek megfelelő program a kettő között anyi különbség hogy linuxon a "paint"=photoshoppal windowsom meg papír ceruzával
  • Pestaa
    #37: Csak tudnám, miért keverted a Windows-os témába az IE-t... De ha már így történt: kíváncsi volnék, hogy a lecsupaszított mac és linux-féle oprendszerek tartalmaznak-e böngészőt. (Nem irónia, egyszerűen nem tudom. Tessen elárulni.) A windows tartalmaz, még ha nem is a legjobbat -- azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a piaci részesedése még mindig kiugróan magas. Nem védem az IE-t, én is Firefox-ot használok. De ha belegondolsz: mac-os / linux-os beépített böngészőt nem szoktak szidni -- feltételezem azért, mert nincs.
    Zöldfülű júzer életében először ül le gép elé -- ha windowst használ, az figyeli minden lépését, kordában tartja, segíti ilyen-olyan párbeszédablakokkal, stb. Linux alatt mindenféle fenntartások nélkül darabokra szedheti a kernelt. Egyszóval: hiába frissítenek valamit hetente, ha nem építettek megfelelő alapokra.

#38: Csak tudnám, hogy miért keverted a Windows-os témába a WoW-ot... Ezt a bejegyzésedet aláírom, egyetértek vele. Ésbár életemben nem nyúltam még a WoW-hoz (sőt, nem is szándékszom), kívánom, hogy legyetek vele boldogok. :P :)
  • bardocz
    a gw is egy CORPG de fel lehet fogni mmo-ként is
  • bardocz
    az első kép a gw-ből egy assassin én már csak tudom^^ :D
  • sathinel
    A másik dolog: Ne én mondjam már meg mi a jó))) nézd meg hogy hányan fizetik ki kishazánkban havonta a wow-ot és hányan vesznek boltban más progikat. Még itt is ahol nincs sok pénzünk más fejlett társadalmakhoz képpest, kifizetik érte a pénzt. Ha valaki ugat hogy másolják csak a zenéjét, filmjeit, játékait akkor kicsit forduljon magába és gonolkozzon el mit rontott el ne rögtön szankciókban gondolkodjon. Mert hát ugye tört szerveren is lehet olcsóbban játszani,j de mégis kifizetik a gamét)))
  • sathinel
    Gratula! ha megnézed mit írtam észrevehetnéd mi a kritika. vannak programok amik nagyok mégis lehet hetene frissíteni újjítani? jé hát akkor a win mért nem csinálja ezt? néha az explórer teli hónapos hibákkal nem 1-2 hetes gugok vannak és még csodálkoznak hogy a vírusok terjednek)))) gondolkozz mielőtt divatbuzinak hívsz. A MAC, linux, féle oprendszereket kapásból jobbnak tartom bármiféle munkára.
  • nedudu
    Szidhatod a windowst. Néha jogosan is. De lehet jobbat írni, lehet mást használni. Én is azt teszem, mármint használok. Ettől függetlenül jó rendszer az és ha játszani akarok akkor nem kezdek el szopni emuval feleslegesen ha nem muszáj.
  • nedudu
    Nem okoznak és agresszív se leszek, aki mást mond azt szarrá verem!
  • Pestaa
    :P Bár igazad lenne a sokkal kapcsolatban... :)
  • Emmegki
    Akkor már igazi nőt rakjanak be ne ilyen vertexribancot.
  • Indigo
    Bizonyára te is egy vagy a sok özül, aki divatból fikázza a divatfikázókat... :)
  • Pestaa
    "A windows-al se lenne akkora ellenérzésem ha nem náci módszerekkel fejlődött volna oda ahol most van"

A Windows-zal se lenne akkora ellenérzésed, ha nem ócsárólnád divatból. Sajnálom az offot, de az ilyesmit nem lehet megállni. Rohadt tömegútvonal-hajhászás. </off>
  • sathinel
    ) hát annyit a fizetésről hogy van ami megéri fizetni pl szerintem a wow. és hogy miért? hát mert fejlesztik minden héten. Nem csak hozzádvágnak valamit ami majd valamikor fog működni de nem most. A windows-al se lenne akkora ellenérzésem ha nem náci módszerekkel fejlődött volna oda ahol most van, és fejlesztenék is nem csak majd jön a fejlesztés....

Abból hogy kis hazánkban is mennyien wow-oznak látszik hogy itthon is fizetnek valamiért amiért érzik hogy kapnak valamit.

Semmiért nem szeretek fizetni ))))
  • Balumann
    Nekem úgy tűnik így nagy vonalakban ezekből a cikkekből, hogy állandóan statisztikát akarnak készíteni, hogy hányan gépfüggők, hányan csak úgy játszogatnak, de kinek fontos még a családja, meg netes haverok, meg stb..
    De hát amennyi ember, annyi féle helyzet van. Senkinek sincs ugyan annyi igazi barátja, meg olyan haverja akit neten ismert meg... És hát attól is függ, hogy kivel szereti jobban tartani a kapcsolatot, milyen személyiségűek... na ne részletezzük, az a lényeg hogy a cikk csak csak kevés szemszögből vizsgálja meg (vagyis cikk alapján úgy tűnik).

Egyébként egyet értek azzal, hogy az egyensúlyt megkell találni, és valami jó elfoglaltságot találni, ha nincsen (valami sport, vagyis mozgással kapcsolatos dolgot). Ez főképp a kisebb koruakra vonatkozik :) Nagyobbaknak már szerintem könnyebb, ha előtte nem gépeztek állandóan.

És a WoW -ot én is elítélem ilyen szempontból, direkt úgy van megcsinálva, hogy szinte korlátlan ideig lehessen játszani, és mindig vannak újdonságok, frissül mindig. Ha meg már kis ideig nem játszik vki, akkor lemarad az esetleges csapatától, és így rákényszerít szinte, hogy amennyi szabadideje van a játékosnak, ezzel játszon (és tegye félre egyéb tevékenységeit).
    Én jobban kedvelem az ilyen ügyességi játékokat, ami kisebb ideig élvezetet nyújt, túlzásba meg nem érdemes vinni mert megunnya az ember.
    /egyébként én is WoW-oztam, és elismerem, hogy jó játék! de inkább abbahagytam, sajnáltam rá az időt/
  • Morden23
    Nem fogok neked esni, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit és mennyiért vásárol. Éppen csak az az idegesítő (bár ez tökre OFF), hogy sok ember úgy nyafog, hogy igazából megtehetné (amiért nyafog), sőt, utólag gyakran kiderül, hogy meg is teszi.

Na de tökmindegy, most egy kiadós WoW-ozás helyett inkább lelépek kocsmázni egyet:)))
  • prezideente
    magyarul sztem annyit tuti nem ér mint amennyit kérnek érte :D
  • prezideente
    A Windows télleg drága...
    Nem azért mert az űra horribilis, hanem mer nem ér annyit amennyit kérnek tőle, az xp-nél 3 évvel fiatalabb és sztem sokkal fejlettebb, kényelmsebb kellemesebb és szebb oprencert amihez nagyrészt van támogatás mondjuk 1 10essel olcsóbb mint egy 5 éves oprencer.
    Nem szeretm a windowst ez van nem kell ért nekemesni :/
  • Morden23
    Szerintem az anyagi helyzetem nem tartozik a tárgyhoz, főleg azért, mert nem is szándékozom megosztani sem veled, sem mással egy internetes fórumon.

De a mondandómon a sértett önérzeted írásos kivetülése sem változtat. Emberek, akiknek drága a tesco kenyér, meg drága a Windows, meg minden létező dolog, amit el lehet mondani - és el is mondják, irritálóan agresszív módon, többek között akár itt, az SG-n is -, valamint minden "kőgazdagra" fújnak, legyen az egy ember vagy egy cég, de zokszó nélkül fizetik be a havidíjat egy játékra, ami a.) vagy sok idejüket veszi el, illetve b.) nem játszanak annyit, ergo nem éri meg a belefektetett pénz.

Félre ne érts, nem a 3000 (vagy mennyi) HUF-ot sokallom, amit mondjuk a WoW-ért kell fizetni. A fent említett embereket tartom szánalmasnak - embereket, akik amúgy topicok hosszú során keresztül fikáznak másokat olyan kijelentésekkel, hogy "bazze te meg kocsmába mész, meg bulizni, meg inni". Ha jól emlékszem, te is tettél már ilyen kijelentést, így mostani enervált megnyilvánulásodat akkor sem tudnám komolyan venni, ha nagyon akarnám.
  • prezideente
    Sziasztok...
    Nekem erről az a véleményem, hogy aki azt mondja h semmilyen káros hatás nincs, az épp olyan hülye mintha azt mondaná hogy ez mennyire szörnyű és csak káros hatása van...
    Sztem eu a cikk egy kicsit túlzás, és olyan mintha azt mondanánk h a légi közlekedés sokkal biztonságosabb mint a kocsival való közlekedés, hiszen a statisztika mint tudjuk mindig a megrendelőnek kedvez, mert ha azt mondjuk h a repülőutak sokkalkevesebbszer végződnak katasztrófával, a másik oldalról azt lehet mondani, hogy repülőút kb 100ad annyi sincs mint autóút 1 nap/hó/év/stb alatt...
    A lényeg csak annyi, hogy meg kell találni az egyensújt véleményem szerint...
    Azért mert valaki 2-3 órát gépezik 1 nap, azt még nem kéne túldramatizálni, mellette tanuljon meg mozogjon valamit...
    Ha vki engem kérdez a cikkben nagyon sok érdekes dolog van, de talán kicsit túldramatizálják a dolgot. Más hentelni éjjel nappal, ráadásul hálóban mondjuk amikor a barátok lövik agyon egymást szuper élethűen h az ellenfél bele is kifordul, azt másképp kéne értékelni mint 1 WOWot akár v 1-2 más játékot amiben a legbrutálisabb dolog az h húznak 1 piros csíkot meg a karakter összeesik.
    Ja és még 1 fontos dolog. Tudtátok h a wowban ha vki 3 órát játszik akkor hirtelen elfárad a kari és mindenből felet kap, ami 1 függőt roppant idegesíthet... Ha ez megtörténik, 5 órát kell pihentetni, hogy újra rendesen nyomhassa. Igen megvan a kiskapu, lehet más karit vinni addig, de ez mégis csak 1 apró ösztönzés.
    Ha nem lenne a sok hülye játék az emberek mástól ámokfutnának, és nem online játékra függenének rá, mert 1 statisztika ezt is kimutatta, sőt 50 év alatt nem nőtt az ámokfutások száma, ha vki éz TV-t de utána lehet járni, magyarul 50 éve mástól ámokfutottak u. ennyien.
    Nem hiszem h lenne olyan játék ami teljes függővé tesz, de ha lenne is garantálom h kipfoznának a gép elől. :/
  • VRSDM
    nemértem a játék híreknél, nem a 100x lerágott csont témákra lennék kiváncsi amibe ugysincsen közös álláspont..
    nincs játék? amiről lehetne irni?... fenéket nincs...
  • HUNIgor
    Nekem is elegem van már ezekből a játékokból. Egy éve még lehetett szocializálódni itt a VUK koliban az emberekkel. De idén már mindenki WOW-ozik.
  • Komolytalan
    "Amúgy ez roppant aranyos téma, főleg akkor, amikor olyan emberek szájából hallom az "én bizony nem vagyok hajlandó cégeket támogatni a pénzemmel, rohadjon meg mind" szöveget, aki havonta szorgalmasan fizet mondjuk a WoW-ért. De ez már egy másik téma."
    Ne irigykedj, majd lesz rá neked is pénzed, ha nem itt lógsz egész nap, hanem készülsz a Zh-idra meg a vizsgáidra.