Okoznak-e függőséget az online játékok?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azért vetted a lapot 😊
"arról ne is beszéljünk mi mindent lehet átírni linuxra két kattintással 😊"
Hát azért csak nem két kattintás egyik kernelrõl a másikra átállni...
Indigo,
"ugyanolyan egyszerûek és kényelmesek mint a Win"
Kíváncsi volnék, melyik kezelését mintázták melyikérõl. Nem lehet elszakadni az etalontól, még akkor sem, ha ezt a kitüntetést a linux több joggal nyerhetné el.
"Na de kezdjük a Linux vs Windows vitát"
Hol marad a tagadószó? 😛 Pont a lényeget hagytad ki. 😄 Egyébként tegyél különbséget vita és veszekedés között. Az SG fórumain többnyire keresetlen szitokszavak és anyázások erdeje szokott elhangozni -- ezzel szemben ez a vita számomra kifejezetten tanulságos volt; függetlenül attól, hogy végigoffoltunk másfél oldalt. 😊
Na de kezdjük a Linux vs Windows vitát, pláne úgy hogy még Linuxot nem láttál... No offense!
Nem szegülök ellen, de azt el kell ismernetek, hogy a Microsoft már túlzottan befészkelte magát a mindennapokba (irodai alkalmazások, ECDL, sõt, köztudat); és a gyakori frissítések ellenére egy komplett, korrekt, egész, kényelmes, relatíve biztonságos, felhasználóbarát rendszer, ahol az események nyomonkövethetõk és a felhasználónak nem kell háború és békét méretû manualokat olvasnia a kezeléséhez. Arról pedig még nem is szóltam, hogy mi minden készül Windows alá... (élén a DirectX-szel)
Ami viszont mellettetek szól: open source rlz 😊
Minden disztribúció tartalmazza a legfrisebb böngészõt (sokszor több félét is) + mindenféle irodai és egyéb programok százait...
Zöldfülû júzer életében elõször ül le gép elé -- ha windowst használ, az figyeli minden lépését, kordában tartja, segíti ilyen-olyan párbeszédablakokkal, stb. Linux alatt mindenféle fenntartások nélkül darabokra szedheti a kernelt. Egyszóval: hiába frissítenek valamit hetente, ha nem építettek megfelelõ alapokra.
#38: Csak tudnám, hogy miért keverted a Windows-os témába a WoW-ot... Ezt a bejegyzésedet aláírom, egyetértek vele. Ésbár életemben nem nyúltam még a WoW-hoz (sõt, nem is szándékszom), kívánom, hogy legyetek vele boldogok. 😛 😊
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A Windows-zal se lenne akkora ellenérzésed, ha nem ócsárólnád divatból. Sajnálom az offot, de az ilyesmit nem lehet megállni. Rohadt tömegútvonal-hajhászás. </off>
Abból hogy kis hazánkban is mennyien wow-oznak látszik hogy itthon is fizetnek valamiért amiért érzik hogy kapnak valamit.
Semmiért nem szeretek fizetni ))))
De hát amennyi ember, annyi féle helyzet van. Senkinek sincs ugyan annyi igazi barátja, meg olyan haverja akit neten ismert meg... És hát attól is függ, hogy kivel szereti jobban tartani a kapcsolatot, milyen személyiségûek... na ne részletezzük, az a lényeg hogy a cikk csak csak kevés szemszögbõl vizsgálja meg (vagyis cikk alapján úgy tûnik).
Egyébként egyet értek azzal, hogy az egyensúlyt megkell találni, és valami jó elfoglaltságot találni, ha nincsen (valami sport, vagyis mozgással kapcsolatos dolgot). Ez fõképp a kisebb koruakra vonatkozik 😊 Nagyobbaknak már szerintem könnyebb, ha elõtte nem gépeztek állandóan.
És a WoW -ot én is elítélem ilyen szempontból, direkt úgy van megcsinálva, hogy szinte korlátlan ideig lehessen játszani, és mindig vannak újdonságok, frissül mindig. Ha meg már kis ideig nem játszik vki, akkor lemarad az esetleges csapatától, és így rákényszerít szinte, hogy amennyi szabadideje van a játékosnak, ezzel játszon (és tegye félre egyéb tevékenységeit).
Én jobban kedvelem az ilyen ügyességi játékokat, ami kisebb ideig élvezetet nyújt, túlzásba meg nem érdemes vinni mert megunnya az ember.
/egyébként én is WoW-oztam, és elismerem, hogy jó játék! de inkább abbahagytam, sajnáltam rá az idõt/
Na de tökmindegy, most egy kiadós WoW-ozás helyett inkább lelépek kocsmázni egyet😊))
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Nem azért mert az ûra horribilis, hanem mer nem ér annyit amennyit kérnek tõle, az xp-nél 3 évvel fiatalabb és sztem sokkal fejlettebb, kényelmsebb kellemesebb és szebb oprencert amihez nagyrészt van támogatás mondjuk 1 10essel olcsóbb mint egy 5 éves oprencer.
Nem szeretm a windowst ez van nem kell ért nekemesni :/
De a mondandómon a sértett önérzeted írásos kivetülése sem változtat. Emberek, akiknek drága a tesco kenyér, meg drága a Windows, meg minden létezõ dolog, amit el lehet mondani - és el is mondják, irritálóan agresszív módon, többek között akár itt, az SG-n is -, valamint minden "kõgazdagra" fújnak, legyen az egy ember vagy egy cég, de zokszó nélkül fizetik be a havidíjat egy játékra, ami a.) vagy sok idejüket veszi el, illetve b.) nem játszanak annyit, ergo nem éri meg a belefektetett pénz.
Félre ne érts, nem a 3000 (vagy mennyi) HUF-ot sokallom, amit mondjuk a WoW-ért kell fizetni. A fent említett embereket tartom szánalmasnak - embereket, akik amúgy topicok hosszú során keresztül fikáznak másokat olyan kijelentésekkel, hogy "bazze te meg kocsmába mész, meg bulizni, meg inni". Ha jól emlékszem, te is tettél már ilyen kijelentést, így mostani enervált megnyilvánulásodat akkor sem tudnám komolyan venni, ha nagyon akarnám.
Nekem errõl az a véleményem, hogy aki azt mondja h semmilyen káros hatás nincs, az épp olyan hülye mintha azt mondaná hogy ez mennyire szörnyû és csak káros hatása van...
Sztem eu a cikk egy kicsit túlzás, és olyan mintha azt mondanánk h a légi közlekedés sokkal biztonságosabb mint a kocsival való közlekedés, hiszen a statisztika mint tudjuk mindig a megrendelõnek kedvez, mert ha azt mondjuk h a repülõutak sokkalkevesebbszer végzõdnak katasztrófával, a másik oldalról azt lehet mondani, hogy repülõút kb 100ad annyi sincs mint autóút 1 nap/hó/év/stb alatt...
A lényeg csak annyi, hogy meg kell találni az egyensújt véleményem szerint...
Azért mert valaki 2-3 órát gépezik 1 nap, azt még nem kéne túldramatizálni, mellette tanuljon meg mozogjon valamit...
Ha vki engem kérdez a cikkben nagyon sok érdekes dolog van, de talán kicsit túldramatizálják a dolgot. Más hentelni éjjel nappal, ráadásul hálóban mondjuk amikor a barátok lövik agyon egymást szuper élethûen h az ellenfél bele is kifordul, azt másképp kéne értékelni mint 1 WOWot akár v 1-2 más játékot amiben a legbrutálisabb dolog az h húznak 1 piros csíkot meg a karakter összeesik.
Ja és még 1 fontos dolog. Tudtátok h a wowban ha vki 3 órát játszik akkor hirtelen elfárad a kari és mindenbõl felet kap, ami 1 függõt roppant idegesíthet... Ha ez megtörténik, 5 órát kell pihentetni, hogy újra rendesen nyomhassa. Igen megvan a kiskapu, lehet más karit vinni addig, de ez mégis csak 1 apró ösztönzés.
Ha nem lenne a sok hülye játék az emberek mástól ámokfutnának, és nem online játékra függenének rá, mert 1 statisztika ezt is kimutatta, sõt 50 év alatt nem nõtt az ámokfutások száma, ha vki éz TV-t de utána lehet járni, magyarul 50 éve mástól ámokfutottak u. ennyien.
Nem hiszem h lenne olyan játék ami teljes függõvé tesz, de ha lenne is garantálom h kipfoznának a gép elõl. :/
nincs játék? amirõl lehetne irni?... fenéket nincs...
u dont have to listen anybody else but me
Ne irigykedj, majd lesz rá neked is pénzed, ha nem itt lógsz egész nap, hanem készülsz a Zh-idra meg a vizsgáidra.
Szerintem a kettõ között van úgy néhány milliárd (mondjuk ahány ember él, annyi féle) fokozat.
"Ja, hogy máshova fizet... "
Amúgy ez roppant aranyos téma, fõleg akkor, amikor olyan emberek szájából hallom az "én bizony nem vagyok hajlandó cégeket támogatni a pénzemmel, rohadjon meg mind" szöveget, aki havonta szorgalmasan fizet mondjuk a WoW-ért. De ez már egy másik téma.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Write Only: ON? ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A cikk meg olyan, amilyen. Én is kicsit lerágott csontnak tartom, de szerintem se lehet eleget szajkózni: nem szabad túlzásba vinni!
Én is rajongok az MMO-kért (LineageII fõleg), de még nem kockultam be teljesen, és sztem nem is fogok. Van életem a gépen túl is 😉 Persze ismerek olyanokat, akiknek nem nagyon van...
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
A cikk viszont semmi újdonságot nem mond a statisztikai adatok kivételével.
Így nincs igazán hír értéke. Ez maximum egy fórum topic elsõ üzenete lehetne. Viszont az becsülendõ hogy aki ezt írta az nem annyira elfogult mint sokan mások akik a témában össze-vissza nyilatkozgatnak.
Ha a kérdés "Okozhatnak-e függõséget az online játékok", akkor a válasz pedig egyértelmû igen. =)
A második képen a Final Fintasy X "Rikkuja".
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: SEMMI közen nincs az MMO játékokhoz a 2. képnek, sem Rikkunak sem a Final Fantasy X-nek.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Fantasztikus faterod van, de a cikk melyik felvetésével nem értesz egyet? Merthogy a cikk nem azt állítja, hogy aki játszik az kivétel nélkül mind függõ lesz...
Ott van példának fatterom. (hozzá kell tennem: nagy koponya az öreg, nem hinném hogy egy átlag topiclakó a képességei teljes repertoárjából 10 olyan szellemi (fizikai már nem, de régen az is) próbatételt tudna állítani, ami közül egynél-kettõnél többen jobb lenne nála)
Naszóval: szinte minden nap gépezik, nem is keveset. (rengeteget) Régen CS, most épp WoW.
Függés? Talán az.
A sikertelensége elõl menekül? Higgyétek el, errõl szó nem lehet. Sem szakmailag (nagyon sikeres ügyvéd), sem egyébként.
Elveszi az idejét? Naná. De mi elõl? Családja szereti, tiszteli. Nem épülnek le a kapcsolatai. Sõt. Csomó real life barátot is szerzett a CS és WoW kapcsán.
Fiatalabb és szebb barátnõje van, mint a legtöbb fele olyan idõsnek. Vitorlázik. Kártyaversenyeket nyer. Búvárkodik, snowboardozik. (minden évben egy-két-három hónapot)
Gyakorlatilag agyrágóguminak használja, és képes kezelni. Mindezt úgy mondom, hogy napi átlag sok órát játszik. (Mittomén mennyit, de sokat) Amikor kérdeztem, azt mondta: mire spórolja az idejét? Szeret játszani, és az élet egyik lényege úgyis az, hogy jólérezzük magunkat benne.
Személy szerint az alsó kép, és szintén egy kurva nagy IGEN.
Viszont ahogy elnézem a 3d animátorok nagyon királyok japóban. Viva hokkaido honsu!
,
ps: lécci sg szerkesztõk, ne vegyetek át szar cikket, elég lett volna a két kép.
köszike 😊))
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"