• roliika
    #7
    Műholdas net kb 200Mbis/s-ra képes normál esetben de létezik gyorsabb megoldás is, és az optikai kábelekben nem feltétlenül hiszek, hiszen oda komolyabb infrastruktúra kell, többe is kerül, és nem biztos, hogy hamar megtérülne egy párszáz fős falu esetében, vagy 1 kisebb városnál. Alternatíva lehet mégt a mikrohullám is. Az ilyen Tofflineos megoldások úgygondolom felejtősek, és csak ideig-óráig fognak működni.

    Miért?

    Mert most terjed 1000el az IP TV, amit nem árt tudni, hogy MINIMUM 6Mbit/s ra van szüksége/műhold 1 csatornán ad 20-at/, és a rézkábel technikai áteresztőképessége valahol 20Mbit/s körül van.

    Ámde sok helyen még a hagyományos telefonvonal is recseg serceg, mert öregek a vezetékek, az ilyen helyeken aligha lesz vezetékes internet.

    Optikai cucc az frankó, gigabiteket lehet átvezetni rajta, de megnézném, ha mondjuk Budapestről Nyíregyházáig kihúznának 1 kábelt, hány erősítő kéne oda, és a végén megérné-e a buli. /Optikai kábel esetében is szükség van 1-2 KM-enként 1 erősítőre ami jóval drágább mint 1 wifi cucc./