Magyar királyok
  • gordon 24
    #88
    Megkérdeztem a moderátorokat a dologról mivel a Nyilas zászló önkényuralmi jelkép nem linkelhető be. Ezért nem teszem viszont az biztos hogy körbe irni körbe tudom.

    Az Árpádházi zászló (árpádsávos) A következő képpen néz ki. A Zászló Piros Srafozzással kezdődik és fehérrel folytatódik és fehér fejeződik be. Tehát ebben a zászlóban 4 piros és 4 fehér csik van. Ezt a zászlót az 1200-as években használták magyar nezeti lobogóként. Majd ez után jött a Kettős keresztes zászlója az Árpádháznak.

    A Nyilas zászló: Ezt 44-45 között használták Szállasiék. Ez a Zászló Pirossal kezdődik fehérrel folytatódik és Pirossal felyeződik be. De a Zászló Rud felőli fele Vörös És ebben van benne a 4 agá Zöld alapon fehér belsővel lévő nyilas kersezt. Ebben a zászlóban a Piros a vért jelenti. Mig az Árpádsávos Árpádhazi zászlóban a Duna a Dráva szamos és még egy folyó határvonalát.

    Szóval ezért mondom hogy a két zászló nem egy és ugyan az. Ezért nem értem azokat akik ezt a zászlót önkényuralmi jelképnek titulálják.


    Kérek mindenkit erre a Hsz-re ne válaszoljon. Mert nem fogunk eggyett érteni és ez a Topik bezárásához és sullyos Büntető pontokat fog eredményezni.Ugyhogy ezt leirtem aki elfogadja elfogadja aki nem nem.
    Ezek a Történelmi tények!!

    Üdv.