Magyar királyok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na ja. Monjuk lsd. Crécy-i csata. A franciák fele fûbe harapott, az angolok meg bokáig tocsogtak a vérben. Nem lettem volna a francia lovagok helyében, amikor a földön fekszenek, és küzködnek a nehéz pácél okozta mozgáskorlátozottsággal,h. fel tudjanak egyáltalán állni. De a lovagrendek szentöldi,v. konkrétan, ami eszembe jutott,az a Német lovagrend Csúd tavi veresége. Már akkor gondok akadtak a nehézlovasokkal. Nameg Mohács... Persze nem csak és kizárólag ez az oka a vereségeknek,de ,h. jelentékeny szerepet játszott az véleményem szerint bizonyos.
Van valaki itt, aki idén érettségizik?
Arsen
Hol? <#idiota>#idiota>
btw a "mi lett volna ha" dologba az is beletartozik hogy mi lett volna ha a tatárok nem is jönnek? Mi lett volna ha MI lettünk volna a tatárok akik letarolják európát? stb stb
Sztem pár év pihi után vissza kellett volna szerezni az etelközt és nem pedig letelepedni itt végleg.
A nehézpáncélos lovagoknak is meg van a hátránya, a lassú mozgás miatt, és az hogy kevésbé tud akrámilyen terepviszonyok közt harcolni.
A keleti harcmodornak a hátránya meg ugyebár ismert, nagyobb erõdítmények ellen jóformán tehetetlen, egyetlen esélye a vár lakóinak kiéheztetése volt.
Ugyan az az ellentmondásos harc lehetett a két stílus közt, mint aminek mostanában is szemtanúi voltunk, pl, a balkáni háborúban elavult ruszki tehnikával lelõtt modern amerikai vadászbombázó...
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
sztem õ volt a legnagyobb pácban mégis kihozta az országot részben. Elõször kicsit elkúrta, de kapott még egy esélyt :))
Downhill!!
De most látjátok hogy amirõl beszélnek teljesen elfogadhatatlan ennek a két zászlónek semmi köze egymáshoz.
Downhill!!
Egyébként, át kéne neveztetni a topikot Történelemre.
De remélem egy büntiponttal meguszom.. Kérem a módikat ne irtsatok ki.
Nyilas Zászló:::
Árpádsávos:
Downhill!!
Nem büntethetõ:
* Az idézett jogszabály (2) bekezdése szerint „nem büntethetõ az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztõ, oktatási, tudományos, mûvészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeirõl szóló tájékoztatás céljából követi el.”"
Tedd be, nyugodtan.
Egyébként nem rabló lovas nép voltunk hanem lovas-nomád szal kalandozások nélkül sem fenyegetett az éhenhalás.
Persze hamár adott volt a mi harci stílusunk amivel simán seggberúgtunk mindenkit tõlünk nyugatra, kár lett volna kihagyni a ziccert... <#hehe>#hehe>
De "szerencsére" István úgy döntött hogy maradunk és áttérünk nyugati stílusra -> az 1000 éves szopás kezdete...
Na de teljesen elmentünk a témától.. Királyok a Téma. Ennek kéne egy külön Zászlós topik. Ahol ilyen dolgokat kellene kitárgyalni. Csak félõ hogy nem tudnánk normálisan megvitatni ezért tök felesleges.
Downhill!!
"Ezért nem értem azokat akik ezt a zászlót önkényuralmi jelképnek titulálják."
Ez azért lehet így, mert azokban az idõkben karszalagot is viseltek, amelyeken általában nem volt nyilaskereszt. Továbbá én a tévében sok ilyen keretes zászlót láttam amely pirossal( vörössel) kezdõdött és azzal is fejezõdött be.
Na én sem folytatom tovább, mert sok tanulnivalóm van. Ezt a hozzászólást is mindenki vegye történelmi leckének :P
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Downhill!!
Az Árpádházi zászló (árpádsávos) A következõ képpen néz ki. A Zászló Piros Srafozzással kezdõdik és fehérrel folytatódik és fehér fejezõdik be. Tehát ebben a zászlóban 4 piros és 4 fehér csik van. Ezt a zászlót az 1200-as években használták magyar nezeti lobogóként. Majd ez után jött a Kettõs keresztes zászlója az Árpádháznak.
A Nyilas zászló: Ezt 44-45 között használták Szállasiék. Ez a Zászló Pirossal kezdõdik fehérrel folytatódik és Pirossal felyezõdik be. De a Zászló Rud felõli fele Vörös És ebben van benne a 4 agá Zöld alapon fehér belsõvel lévõ nyilas kersezt. Ebben a zászlóban a Piros a vért jelenti. Mig az Árpádsávos Árpádhazi zászlóban a Duna a Dráva szamos és még egy folyó határvonalát.
Szóval ezért mondom hogy a két zászló nem egy és ugyan az. Ezért nem értem azokat akik ezt a zászlót önkényuralmi jelképnek titulálják.
Kérek mindenkit erre a Hsz-re ne válaszoljon. Mert nem fogunk eggyett érteni és ez a Topik bezárásához és sullyos Büntetõ pontokat fog eredményezni.Ugyhogy ezt leirtem aki elfogadja elfogadja aki nem nem.
Ezek a Történelmi tények!!
Üdv.
Downhill!!
Downhill!!
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egy baj van ezzel a topikkal!! Ebbe az országba annyi suttyó paraszt van hogy ezek az se tudják kik voltak ezek és hogy mit tettek. Gondolok itt Az Árpádházi Királyokra és az õ zászlójukra stb. Hát kb ennyi.
Üdv:
Downhill!!
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol
Szt.István & co. így döntött és késõbb már mindenki azt mondja hogy ezt meg kellett tenni.
Nem, nem kellett.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
http://arpad.org/pages.php?&menuid=9
http://www.palya.hu/dolgozat/dolgozat.cfm?id=854
[urlhttp://arpad.org/pages.php?&menuid=9[/url]
Koppányról [urlhttp://www.palya.hu/dolgozat/dolgozat.cfm?id=854[/url]
A Mohácsi vészig még csak hagyján, de utána csak ennyit kellene az összes magyar történelemmel foglalkozó könyvbe írni..
sajnos :(
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A mongolok egy remek példa hogy nem feltétlenül kellett minden lovas-nomád népnek eltûnnie, talán (miért ne?) mi is megmaradhattunk volna a "régi úton"
Persze ez 'mi lett volna ha' dolog de az biztos hogy ami történt az nem éppen egy sikertörténet, pár évtizedtõl eltekintve non-stop szopás a kalandozások utáni magyar történelem...
és lehet,h rosszul tudom,de Koppány még kicsit sem volt keresztény
ReaL MaDRid x siempre
- gondoltak a jövõnkre <#smile>#smile>
HP+
sazl : c
A 2. favorit Szent László.
Amúgy én keresztény vagyok, de felvetõdik bennem, hogy Szent István miért kellett szembeforduljon a keresztény (Bizánc-i keresztelkedésû) Koppánnyal, és ha már legyõzte, akkor miért kellett még fel is négyeltetnie saját nagybátyját?
Érdekes név xD rofl xDxDxD:D::D:D:D:D
Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tõled semmit!
És ha már itt tartunk NEKÜNK mi a faxért kellett pont itt letelepednünk?
Oké, ideszorítottak a besenyõk aztán...
Megerõsödünk a nyugodt pihiben aztán vissza keletre és visszavenni a régi területeket, Etelközt és a sztyeppéket stb na EZT kellet volna tenni és nem leseggelni és áttérni egy olyan életformára amit az új szomszédaink régebben és jobban csináltak mint mi.
Eltûntünk volna a süllyesztõben?
Hát így is eltûntünk mert a mai magyaroknak gyakorlatilag a nyelven (illetve a nyelv egy részén) kívül SEMMI köze sincs a honfoglalókhoz szal a lesüllyedés így is megvolt, thank you.