• Kornan
    Az evolúcióelmélet valóban nem ad választ arra a kérdésre ,hogy hogyan lett élettelenből élet,ez az egyik ok amiért olyan sokan kételkednek benne és inkább az egyháznak hisznek.Amúgy már kétségbevonhatatlan tény hogy evolúció létezik,jelen van és régóta formálja a föld élővilágát.Aki nem hiszi járjon utána.De arra a válaszra ,hogy hogyan lett az élettelenből élet az még nyitott kérdés,persze vannak rá magyarázatok amik lehet,hogy igazak.Olyanok is vannak aki azt állitják ,hogy Isten/istenek teremtették az evolúciót.Mások idegenek beavatkozásában hisznek.De kialakulhatott bonyorult kémiai folyamatok során is,szerintem ez az igaz vagy az igazság nagyon közel áll ehez.
    Hogy miért kételkedem az egyház szavában:
    -eddig semmilyen arra utaló jel nincs ,hogy létezik intelligens tervező
    -miért nem az indiánoknak,ókori görögöknek vagy az eszkimóknak... van igazuk mitől lenne a biblia több ezeknél,azon kívül ,hogy népszerűbb?
    -sok állítás amiket ezek a vallások felvonultatnak bizonyossággal kijelenthető ,hogy nem igaz.Vagy csak átvitt értelembe lehet az.És egymásnak ellentmondanak.
    -csodák márpedig nincsenek,olyan dolgok amire ne lenne logikus,tudományos magyarázat.Csak maximum még nem tudjuk,de már többször kiderült ,hogy amit nem tudtak megmagyarázi arra később a tudomány választ adott.

Tehát attól még ,hogy valamire nincs egyértelmű tudományos magyarázat az nem jelenti azt,hogy a vallásonak van igaza,amiknek mellesleg semmi alapjuk nincs.Ezért én fel nem foghatom,hogy miért hisznek el mégis emberek milliói egy olyan választ aminek semmi de semmi alapja nincs.Ugyanilyen erővel élhetnénk a mátrixban,kis zöld emberkék kémcsőjében... Vagy idegen lények is létrehozhattak minket.Miért pont istenek?Talán azért mert régóta ezt szajkózzák,a többi meg viszonylag új.De meg sem fordul a fejükben ,hogy ezt egyszer valaki/valakik kitalálták és humbug az egész?ÁÁááá tényleg nem értem a vallásos embereket.