• szivar
    #90
    Sajnos az érvelésed alapján egy egysejtű élőlény (lsd.:tégla) nem élőlény, csak a több sejtből álló szervezetek azok (ház).

    Napról napra fedeznek fel új fajokat (nemcsak növény- vagy állatfajokat, hanem baktériumokat) amelyek egyre inkább elmossák az élő és az élettelen fajok közti külömbséget. Azt hiszem az origón((burkolt reklám itt) olvastam egy érdekesebb cikket egy olyan baktériumról, aminek a dns-e ~160 ezer bázispárból áll, és az evolúció elméletre is némi bizonyosságot adhat. Ezt a kopmlikált vegyületet idővel előállíthatja maga az ember is.

    Továbbá újabb jelentkező egy mesterségesen (újra) előállított (retro?)vírus, aminek az rns-ét az emberi genomból turkászták elő. És biza szaporodik, meg terjed az őneki megfelelő életfeltételek mellett.

    Azonkívül lehet berzenkedni az evolúció ellen, de majd ha a termtés-elméletre is annyi bizonyíték lesz, mint amennyi az evolúciós társára van, akkor majd elkezdenek kételkedni az emberek a tudósok szavában. Addig meg vagy a papokra halgatunk, vagy a józan észre. Bár az első az néha rettent nagy hülyeség, a második meg már szinte kiveszett ebből a világból. Esetleg meg kell nézni egy fajt hogy milyen jelenleg, és utána egymillió év múlva megint megnézni. Na, innentől lehetne cáfolni vagy megerősíteni az evolúció folyamatait. Már ha még érdekelne is valakit.

    Végezetül én elhiszem hogy valaki megtervezte a világot olyanra amilyen, de elég tré munkát végzett bizonyos részeivel... Rengeteg csökevényes||felesleges||hiányzó testrész (nemcsak az embernél, hanem az állatoknál is), stb.

    Viszont azt sem mondhatom, hogy nincs Isten, vagy vmi felsőbbrandű izé, aki megteremtette az egész kuplerájt, hogy éljünk benne. Sem Isten mellett, sem ellene nincs bizonyíték. Ezért csak a hitre hagyatkozhat az ember. Vag hisz őbenne, vagy nem. Nincs átmenet. De én azért kinéznék belőle annyi inteligenciát, hogy több milliárd évre előre tudjon tervezni, ha már ő csinált a semmiből mindent...