• BiroAndras
    "Nem a vita öröméért, de hozzá kell fűznöm: Ma már szinte mindenki tudja, hogy a relativitás elmélettel is van egy kis bibi."

Én ilyenről még nem hallottam, pedig papírom is van ról, ahogy értek hozzá.

"Nem véletlenül számolgatták, hogy a kis bibi akkor fog kiigazodni, ha a relativitás elméletet több dimenzióban alkalmazzuk."

Arra gondolsz, hogy a gravitáció egyesítése a többi erővel nem megy 3+1 dimenzióban? Ez nem igazán a relativitás elmélet gondja. Egyébként meg a húrelméletek úgyis 10-11 vagy még több dimenzió létezését jósolják.

"Megint volt egy közös ősünk a fejlődés során, de még mindig nem tudjuk honnan ered az EMBER."

Már miért ne tudnánk? Már elég szép nagy családfát gyártottak nekünk a kutatók.

"Azt is tényként olvastam nyílván pont itt, hogy néhány ezer év kiesése van az "emberi" történelemnek amiről nem találtunk semmilyen emléket."

Erről sem hallottam még. Volt szó 100 meg 1000 év hiányról, de ezek kamu elméletek, amiknek egyetlen célja, hogy az adott könyv írója kapjon némi zsebpénzt.

"A történetírásunk során sokszor előfordult, hogy a tényként tanított "elmélet" később megdőlt, holott a hírdetőjét "elintézték" a főokosok. Gondoljunk csak Galileire. "

Nos az egyház nem tudományos elméleteket tanított. Épp Galilei volt a tudós, és az ő elmélete ma is érvényes.