• Kornan

Sokkal összetettebb ez az egész rendszer mint az egyszerű ember gondolja,én sem vagyok annyira elmélyedve az evolúcióelméletben.
    Azért talán mégis tudok valamre válaszolni:
    "Igen, de: a nyúl gyengébb, mint a róka, de máig nem veszett ki."
    Az amit mondtam egy fajon belül vonatkozik.Általában a róka a gyengébb egyedeket kapja el,de a rókák közül is az erősebbek.Mellesleg a nyúl jobban szaporodik.Meg ha lecsökken a nyúl populáció és a róka csak vagy nagyrészt azt eszi,akkor a rókák száma is csökken.Tehát egymástól függhetnek.

Hogy pl a többi két lábon járó állat mér nem okos?Hát jó kérdés bevallom igazából nem tudom.
    Szerintem nem csak attól függ ,hogy két lábon jár,hanem sokminden mástól.Az emberelődök eleve okosabbak voltak,a mai majmok is okosabbak mint a kenguru vagy a strucc elődei.Talán mert a fák lombjai közt nagyobb agyteljesítményre volt szükségük...Több tényezőn múlott az biztos és legalább az egyik nem volt meg ezeknél az állatoknál.Hiányoztak például a megfelelő végtagok így ha akrtak volna se tudtak volna eszközöket használni,tehát ha ki is fejlődőtt ilyen egyed ami okosabb valamivel,nem tudta azt igazán kamatoztatni,így nem tett igazi előnyre szert ami kiemelte volna fajtársai közül.