• Piel
    "...voltak a majomszerű őseink akik lejöttek a fákról és a földön éltek,bizonyos okok miatt..."
    Ma már a tudományos világban nem mindenki bizonyos abban, hogy az ember egyáltaláln a "fáról mászott le". Az biztos, hogy az ember nem a majomtól származik. Olvastam valahol (talán pont itt sz SG-n) nem is biztos hogy közösek az őseink, csak párhuzamosan fejlődött két hasonló faj. A majom is használ egyszerű eszközöket, de nem gyűjti össze, és nem fejleszti az eszközeit. Ha az embernél hasznosnak bizonyult egy eszköz megőrizte, hogy máskor is használhassa. Folyamatosan tökéletesítette eszközeit, megváltoztatta környezetét. Honnan ez a késztetés? Az agy mérete nem igazán számított, inkább az agysejtek egymáshoz való kötődéseinek száma határozta meg a "magasabb"rend képviselőit. De igazából nagyon elkanyarodtunk a főcímtől, hiszen arról volt szó, hogyan is alakult ki az élet a Földön, azután jött csak az evolúció-elmélet. Nem biztos, hogy egyszer ki tudjuk deríteni milyen környezeti hatások azok amik az elemi atomokból kifejlesztett élő molekulát. A világegyetem méretéhez viszonyítva végtelen lehetősége volt a természetnek próbálkozni, ezért ezen nem csodálkozom. Arra már sokkal, de SOKKAL kisebb az esély, hogy ebből a néhány ezer fajból EGY kiemelkedjen és gondolkodó ember váljon belőle. Legalábbis szerintem.