szivar#123
Ezt egy kissé félreérthetőre fogalmaztam, de ha nem csak egy egyedet szemlélsz, hanem egy populációt, akkor visszanyeri az értelmét a mondat. Vagy tökéletesebb lesz egy adott organizmus (lsd.: jobban alkalmazkodik a környezetéhez), vagy kipusztul. Szerintem.
Az a baj hogy mindent definiálni szeretnénk, törvényeket szeretnénk rá megfogalmazni, ami minden helyzetben, mindenhol érvényes egy adott esetre. De mint az ember, úgy a definíciók és a törvények sem tökéletesek, mindig marad némi kiskapu, amin lehet fogást keresni.
Sajnálatos módon a mai világban újabb kérdések keresése miatt érdektelen lesz a válasz az előző kérdésekre. Hogy miért élünk? Nem mindegy? Csak élvezni kellene az életet, szem előtt tartva hogy mi lesz ezután. Ha már az ember elméletileg képes felmérni tettei következményeit. Ehelyett robotolunk, nap mint nap, tönkretesszük a környezetet, noha tudjuk hogy ez így nem lesz rendjén. Gyűjtjük az 'anyagi javakat', noha a legtöbb esetben csak a megszerzett javak egy apró szeletét használjuk. A többi meg csak azért kell hogy legyen.
Létezik-e Isten? Nem mindegy? Amely törvényeket Istennek (vagy hozzátartozóinak :)) tulajdonítanak, azok betartása élhetőbbé és könnyebbé tenné az emberek életét. De a legtöbb ember csak addig vallásos, amíg az érdekében áll.
Inkább abbafejezem a gondolataim leírását, mert még a végén én sem fogom érteni...