• dez
    "Konkrétan annak majdani kisebb változatairól."

Tévedés, ebben a bekezdésben nagyon is a 8800GTX-ről volt szó.

"Aki mindent akar, az fizesse meg. Olcsó pézért nem lehet elvárni, hogy full HD-ben, 16x élsimítással menjen a game, meg fizikát is számoljon a kártya."

Megfizetés alatt 2db 8800GTX-et értesz SLI-ben? 1db 8800GTX olcsó? Ugyanis itt továbbra is arról van szó, hogy 1920x1200-ban már csak 50fps körül mennek a mai komolyabb játékok, és egy jobb jétékos már nem akar ez alá menni.

"Pl. nekem az X1600XT 1600x1200-ban már nem bírt élsimítást (GTA:SA), pedig fizikát nem is kellett számolnia."

Megkérdezhetem, milyen megfontolásból vettél 1600-ast? Amikor köztudottan gyenge eresztés mostanában volt az ATI középkategóriája... Egy 7600GT sokkal jobb lett volna, azonos áron. De még egy 6600GT is.

"Már megint kevered a dolgokat. Nem ebből kell fedezni a fizikát. Csupán megemlítettem, hogy a mostani teljesítmény adatok nem feltétlen véglegesek."

Nem keverem, joggal gondolhattam, hogy azért hozod fel ezt.

"Nem azt magyaráztad eddig, hogy nem csak az?"

Nem. Nem fizikánál. (Persze itt is számít más, csak azt mondom, itt a FLOPS dominál, azaz itt az számít a legtöbbet.)

"Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen számításokat lehet a GPU-ra bízni, és azokat milyen hatékonyan lehet megvalsítani, meg ilyenek. Mivel a G80 sokkal rugalmasabb, várhatóan jobban ki lehet használni az eredeti feladatától eltérő célokra. A tesztek szerint, grafikában legalábbis, a shader teljesítményét közel 100%-ig ki lehet használni."

Tudom, de akkor is csak viszonylag egyszerű kis SIMD procik.

"Egyébként a fizika is skálázható valamennyire. Az olyan effekteket, amik a játékmenetet nem befolyásolják, ki lehet kapcsolni gyengébb HW-n. Mint pl. a robbanásokkor szétrepülő apró törmelék, meg iylesmik."

Csak sajnos épp az ilyeneknek kell a legkevesebb teljesítmény. Tehát éppenhogy a lényegibb dolgoknak kellene kikapcsolhatóaknak lenniük.

"Nos, ha Physix-et veszel, az még rosszabb, mert anniy, mint egy erős középkategóriás kártya, és ráadásul kell mellé a VGA is."

Éppen ezért nem is vesznek az emberek Physixot. De ez nem jelenti, hogy bármi mást szívesen vesznek, ha az kicsivel jobban megéri.

"Ha veszel másik VGA-t, ugyanott vagy. Tehát egyértelműen a legjobb megoldás kicsivel drágábban egy erősebb VGA-t venni. Egyébként meg nem lehet a vásárlót extra kiadásokra kényszeríteni. A jétékgépnek ugyanannyiba kell kerülnie, mint eddig, a meglevő erőforrásokat kell másképp elosztani. Ez azt jelenti, hogy a grafika kicsit lassabban fog fejlődni, és cserébe egyre dominánsabb lesz a fizika. Plusz a DX10-zel a CPU jó része is felszabadul, meg ott lesznek a többi magok, amiknek még ki lehet találni valami feladatot."

Mit jelent az extra kiadás? Úgy érted, az évenkénti gépcseréhez képest? :D
    Kiadás az van, és ha már van, nem azt várja a vásárló, hogy a grafika eddigi gyorsulási ütemének rovására menjen a fizika.