• dez
    "Természetesen, de nem várható el egy gyengébb kártyától ,hogy nagy felbontásban még élsimítson is."

De itt nem gyengébbről van szó.

"Én úgy tapasztaltam, hogy azért eléggé számít, még a G80-aknál is."

Átlagosan 20%-ot.

"Idő kell a driver belövéséhez, és kell hozzá a közel végleges HW.
    Az a tapasztalat, hogy az új generációk megjelenése után a driver még gyorsul."

Igen, némileg, de nem nagyságrendeket.

"Nekem elég, te kevesled."

Te mondod, hogy még bőven gyorsulhat.

"Miért ne? Valamelyik cikkben pontosan az volt leírva, hogy a GPU a kiszámolt képet egy külön chip-nek küldi át, és az jeleníti meg. Persze leeht, hogy félreértettem valamit (vagy a cikk írója)."

Miért ne? Pl. mert 64MB belső rammal jóval nagyobb lenne az a chip.
    Mellesleg ha valahova le van írva valami, azt nem kell kapásból szó szerint venni/elhinni, hanem el lehet gondolkodni.

"Mert még annál is jobbat akarnak csinálni. Egyébként az eddigi megoldások nem is olyan erősek."

Akkor meg?

"Tudom. Csak az X1600-asét is tudni kellene.
    A Physix kb. 100 gflops. Az X1600XT-ról nem találtam infót."

Állítólag az X1600 (nem volt kiemelve, melyik) 2x gyorsabb, mint a Physix... Persze nyilván nem lesz 200 gflops-os, de úgy tűnik, nem volt jó a 10x-es saccod.

"Akkor nem értem mit akarsz. Az előző generáció hasonló kategóriás kártyáihoz képest még 30%-kal lassítva is jóval erősebb."

Figyelj: tegyük fel a G8x alapú új közép kat. 2x gyorsabb lesz, nint az előző. Ebből levonunk 30%-ot, máris csak 10%-kal lenne gyorsabb. Az a legtöbb játékosnak kevés lenne, nem áldoznak be ennyit fizikára.