• BiroAndras
    "Attól, hogy nagyobb a felbontás, még láthatóak maradnak a recék"

Természetesen, de nem várható el egy gyengébb kártyától ,hogy nagy felbontásban még élsimítson is.

"A 4x-es AA nem olyan nagy igényű, és most már ezzel az új CSAA-val a 16xAA is alig kér többet, mint a 4x-es."

Én úgy tapasztaltam, hogy azért eléggé számít, még a G80-aknál is.

"Vélhetően nem akkor kezdték csinálni hozzá a drivert, amikor teljesen kész lett, hanem már jóval előbb."

Idő kell a driver belövéséhez, és kell hozzá a közel végleges HW.
    Az a tapasztalat, hogy az új generációk megjelenése után a driver még gyorsul.

"2-2.5x-ös gyorsulás az előző gen.-hez neked nem elég?"

Nekem elég, te kevesled.

"Szerinted abba a kis chipbe elfért többtízmega embedded ram...?"

Miért ne? Valamelyik cikkben pontosan az volt leírva, hogy a GPU a kiszámolt képet egy külön chip-nek küldi át, és az jeleníti meg. Persze leeht, hogy félreértettem valamit (vagy a cikk írója).

"Ha egy a korábbiakhoz képest elég komoly fizikára elég egy fél C2D, miért ennek többszörösében gondolkodnak már első lépésként is?"

Mert még annál is jobbat akarnak csinálni. Egyébként az eddigi megoldások nem is olyan erősek.

"A programozható shader teljesítmény kb. 500 GFlops."

Tudom. Csak az X1600-asét is tudni kellene.
    A Physix kb. 100 gflops. Az X1600XT-ról nem találtam infót.

"És én mondtam is egy szóval azt? Megint nem figyelsz. Én az előző gen. középkategóriájához hasonlítottam a G8x középkategóriáját, utóbbiból levonva a fizikára 30%-ot."

Akkor nem értem mit akarsz. Az előző generáció hasonló kategóriás kártyáihoz képest még 30%-kal lassítva is jóval erősebb.

"Mit adtál a Cellhez?"

Még egy korábbi vitában volt róla szó, én is onnan emlékeztem a 300-ra.