• mogyi925
    #21
    Nekem van C64-em, és szoktam is használni. A C64-re készült játékoknál jobbat nem nagyon sikerült írni mostanában. :-)

    Däniken egy vicc. Nem vagyok jó töriből, egyedül ebből érettségiztem 4-esre, de azért laikusként is enyhén szenzációhajhász és komolytalan az az ember. Pl:

    "hogy tudtak több ezer éve ilyen tudományra szert tenni"
    Miért, most hogy tudtak? A középkorban a természettudományokat a keresztények tűzzel-vassal irtották (nem csak az aktuális tudást, de azt is, amit addig megalkottak), szvsz kevés károsabb tömeghisztéria volt a történelem során, mint a kereszténység. Lásd még: szent háborúk, istenitéletek, boszorkányégetés, inkvizíció, stb.

    "olyan tárgyak voltak kialakítva pl fúrva voltak csiszolva"
    Bizonyára találtak olyan trükköket, amiket ma nem ismerünk, és mivel máshogy állunk neki problémát megoldani, nem is biztos, hogy rá tudunk jönni. Egyébként is ellustítja a gondolkodást a ma Információ Technológia és Tömegkommunikáció néven emlegetett technikai forradalom, főleg, hogy a fejeseknek érdeke a tömegek minél nagyobb manipulálhatósága, amihez jól jön, ha ezek a tömegek nem gondolkodnak. Akkoriban nagyobb tér lehetett a kreativitásra. Pl. hogyan festenél egyenletes, tizedmilliméter vastagságú aranybevonatot egy bonyolult formájú szoborra? Az egyiptomiak (??) áramot használtak erre a célra. A galváncellát is ismerték már az ókorban, finom megmunkálást miért ne tudtak volna kivitelezni?

    "a barlang rajzok figyelemre méltóak - szinte megtalálható a legtöbb helyen majdnem ugyanazok a rajzok"
    A középkorban egész Európában ugyanaz a jel volt az egyház jelképe. Ezek szerint létezne nagybetűs Teremtő erő? De mondok jobbat: már az őskorban is, az egész Földön ugyanúgy néz(het)ett ki (éghajlattól-környezettől függően persze apró eltérésekkel) a mammut és a bivaly.

    Egyéb megmagyarázhatatlan kérdés? (Lehet, hogy sznobság, de logikusan megmagyarázható dolgokat szerintem hülyeség misztifikálni, ha nincs kedvünk/időnk gondolkodni, vagy nem értünk hozzá. Däniken pont ezt csinálja, és sajnos meg is él belőle. Jézus egy UFO volt, kukoricacső alakú űrhajóval, mi? Persze nem vonom kétségbe, hogy élt valamikor egy Jézus nevű ember, aki a kereszténységet hirdette, később hatalmukat féltve a rómaiak látványosan és véresen kivégezték, de ez még nem jelenti azt, hogy el kell hinni mindent, amire nehéz kisujjból magyarázatot találni. Egyébként ez is csak azt mutatja, hogy az ókori rómaiak mennyire értettek a tömegek manipulálásához...)