• Munkas
    #30
    Talán kicsit félreérthető voltam: „Úgy látom ez a kérdés olyan mint az atomenergia alkalmazásáé.” alatt azt értettem, hogy néhány előttem szóló csak úgy érzelmi alapon eldöntötte magában a kérdést, és ezt hangoztatja érvként.
    Az igazi szakértőket nem bírálom, különösen, hogy e területen én is igen tájékozatlan vagyok. Azt azonban igen, hogy a megélhetési újságírók szinte kizárólag a technológiai hátrányait elemző eredményeket ismertetik és magyarázgatják, a többit azt elintézik annyival, hogy nyilván van előnye is, de az csak a pénz miatt van.
    Nyilván lehet a hagyományos technológiával is etetni az embereket és ellátni a gazdaságot, csak többe kerül. De az emberek többségnek csak addig tart a lelkesedése (és hozzáértése), amíg nem az ő pénzéről van szó.
    Lehet venni „bio” tejet is (igaz háromszor annyiért, mint a hagyományos „iparit”) és biztos ki tudnák elégíteni vele a teljes piacot is. De azért kíváncsi lennék, hogy az alant szólók közül ki veszi azt rendszeresen. Pedig a hagyományosba belekerülhetnek a műtrágyák, növényvédőszerek, oltóanyagok, a tápok adalékanyagai (hormonok, növekedést segítő fehérjék stb.)