Epikurosz#26
Én ezt nem hasonlítanám az atomerőművekhez.
Nem csak dilettáns emberek bírálják a GM technológia agyatlan alkalmazását: most nem jut eszembe a neve, de dolgozott aszem skóciában egy hazánkfia, sok dokgtori címmel, őt kirugta a cége, mert ellene szólt a GM-nek. Pedig ő ebben élte le az életét.
Gráf minisztert ide beidézni, hát mindjárt seggre esem az ilyen érvektől. Az egész jelenlegi kormány pancser, sőt, annál is rosszabb.
A GM-re meg persze, hogy szükség van, senki nem állította ennek ellenkezőjét, DE ÉSSZEL!
Mondok egy példát: most azzal szarakodnak a "tudósok", hogy olyan pld. kukoricafajtát csináljanak, amely ellenáll a - hasamra ütök - lepkemolynak. A technika az, hogy a rovarirtót ezután nem permetezik, amit ugye le lehetettt mosni, hanem a növény maga termeli, benen a húsában, amit surolókefével sem tudsz már onnan levakarni. Pfúj!
Én a GM szerepét nem ilyen töketlenségben látom, hanem például abban, - és ez az igazi GM! - hogy nagyobbak lesznek a búzaszemek, a kukoricaszemek, a banánban több lesz a fehérje, lesz tejcukormentes tej, stb. stb. Szóval, ezek érdekes dolgok, és sok minden hasznos cuccot lehetne gyártani, de ehhez kellene némi intelligencia is, nem elég a hűbelebalázs stílus, hogy most akkor én vagyok a nagy génsebész, és akkor neki a szikével mindennek, vágjuk, mint Szalai a szappant.