Ez egy fórum, nem tudományos akadémia, nem bíróság, nem elmebeteg ambulancia (most egy kicsit elbizonytalanodtam :-), nem nemzetbiztonsági tanács, nem őrök tanácsa, nem hittani kongregáció...tovább is van...
Különböző emerkék gyűnnek ide össze, és elmondják/leírják a gondolataikat, fantazmagóriáikat, kételyeiket, szenzációs felfedezéseiket, megvilágosodásaik eredményeit, csúfolódásaikat (mint te is) etc. etc. Ha valakinek ez nem tetszik, az egyet tehet, kiléphet. :-) Szóval, ne gyere itt ilyen lekezelő dumával, mert nem fogjuk bevenni. Bár, engem különösebben nem zavar, majd csak megunod. :-))
Persze, ha le akarod írni a saját elméleted az esetről, elolvasom. Ezért vagyunk. :-))
-------------------
Visszatérve Litvinyenkóra:
Szerintem túl sokat várunk el mi a KGB-utód FSZB-től. Már ha ők tették - aminek van esélye, ugyanis a polónium nem patkányméreg, amelyet egy állatpatikus ismerőstől beszerezhetne az ember, a sarkon, ide azért több kell.
És most tessék figyelni: Igazából, nem is szegény Litvinyenkóról van szó (szegény, mert áruló vagy sem, de mégiscsak egy feleséget és egy kislányt hagyott hátra), hanem a nagy kérdés az, hogy Putyin és a legfelsőbb orosz vezetés elfogadhatónak tartja-e a büntetés eme formáját? Szerintem lehet erre titkos törvény, akár elnöki rendelet is, mint ahogy az amerikaiaknak is van hasonló.
Érdekes, hogy a Litvinyenkónál nagyobb cápáknál (pld. Zakajev, a csecsen terrorista, a beszláni rém) eddig nem jött össze a likvidálás eme módja. A hazaárulás vádja úgy Litvinyenkónál, mint Zakajevnél, bármely orosz bíróság előtt simán megállna. Az igazi az lenne, ha elrabolnák őket (mint tették a zsidók anno Eichmannal, de hol vannak már azok a régi békebeli idők?), Moszkvába vinnék a dutyiba, majd bíróság elé állítanák. De ugye, mérgezni könnyebb, mint elrabolni, és Zakajev nyilván rafináltabb, mint Litvinyenkó volt.