195
-
Epikurosz #75 A hír innen volt:
http://index.hu/politika/kulfold/polo765/ -
Epikurosz #74 Egy brit nyomozó, aki névtelenül tett nyilatkozatot: "nem szabad elfelejteni, hogy a fickó a nap 24 órájában készenlétben állt. Bevett gyilkossági módszerekkel talán nem is lehetett volna megölni".
Én ezt nem értem. Ha Litvinyenko nyilván 24/24-es készenlétben volt, akkor nyilván minden megölési módot figyelembe vett, még a mérgezést is. Ennek ellenére, elfogadta "Vlagyimir" meghívását teázni. Szóval, elment teázni egy olyan emberrel, akit azelőtt soha nem látott, sőt, - ha felfogadjuk, hogy nem a konyhán tették a mérget a teába - teázás közben nem vette észre, hogy Vlagyimir beletette a mérget a teájába. Ez lett volna a nagy készenlét?
-
Epikurosz #73 "Az viszont tény, hogy azóta, amióta megakadályozta a zsidók harácsolását, azóta fellendülés van. Akár elfogadod, akár nem. Ezek tények. "
No, kapsz te is majd ezért sértegetéseket, ne félj.
Én egyébként már megedződtem, ez talán vigasztaló. :-)
-
wanek #72 Nem értem, hogy azzal mit akartál mondani. -
wanek #71 Talán ha egy kicsit tájékozottabb lennél, meg ha ismernéd egyes magyar szavak jelentését...
Oroszország nincs közvetlenül jelen a közel-keleten. Ezt írtam én. Közvetetten persze, hogy jelen van. Sőt: Ha már Iránnal példálózol: Oroszok építik nekik az atomerőművet, és a rakétaelhárító rendszerüket is. De ez _közvetett_ jelenlét.
Putyin tényleg nem jóságos bácsi. Egyik politikus sem az. De nem is állított ilyet senki. Az viszont tény, hogy azóta, amióta megakadályozta a zsidók harácsolását, azóta fellendülés van. Akár elfogadod, akár nem. Ezek tények. -
Epikurosz #70 "Hallottál arról, hogy Teheránnal szemben pl. nem volt hajlandó szankciókat bevezetni? Vagy meghívták a Hamas vezetőket febr-ban?"
Ez lenne a közel-keleti jelenlét?
Mi a furcsa abban, ha meghívják a HAMASZ - kormányzó plasztin szervezet - vezetőit Moszkvába? Vagy előtte engedélyt kellett volna kérni valakitől? -
Epikurosz #69 "Hallottál arról, hogy Teheránnal szemben pl. nem volt hajlandó szankciókat bevezetni? Vagy meghívták a Hamas vezetőket febr-ban?"
Ez lenne a közel-keleti jelenlét?
Mi a furcsa abban, ha meghívják a HAMASZ - kormányzó plasztin szervezet - vezetőit Moszkvába? Vagy előtte engedélyt kellett volna kérni valakitől? -
Epikurosz #68 "minden hasonló témával foglalkozó cikkhez hozzászólod a te saját kis véleményed,"
Aha.
Érdekes amúgy, hogy honnan fúj a szél. :-)) -
Epikurosz #67 "Kikészítesz sok embert ezzel a modorral"
Te tényleg kikészültél. Igyekezz, amíg nincs vizitdíj. -
nbj #66 hát miközben én hallgattam a híradásokat, meg olvastam az újságokban + neten az erről szóló híreket, nekem megfordult a fejemben hogyha ilyen sokág hat ez az anyag akkor lehetséges h az is a célok között volt h a kapcsolatait is szépen kinyírják.
nem tom h ennek mennyi a valószínűsége stb. majd akik kicsit jobban ismerik a radioaktív anyagok tulajdnoságait majd biztos kommentálják :) -
dez #65 Nem mondtam, hogy azt mondtad, hogy azt akarták. Csak azt, hogy szerintem nem is akarnák, mert az is gyanús lenne. -
dez #64 Mit nem teccik érteni ezen? -
dondore #63 Nem igaz. Közvetlenül és közvetetten egyaránt részt vesz.
Hallottál arról, hogy Teheránnal szemben pl. nem volt hajlandó szankciókat bevezetni? Vagy meghívták a Hamas vezetőket febr-ban? Na mind1...
Más.
Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy Putin a jóságos bácsi aki rendet tett és elüldözte a gonosz csúnya oligarcha bácsikat. Peeersze.
-
#62 Egyszerüen nem tudom hogy röhögjek e rajtad, vagy sírjak vagy mi, mert ez már beteges, minden hasonló témával foglalkozó cikkhez hozzászólod a te saját kis véleményed, a te sajátos egoista stílusoddal körítve, közben mindenkit lenézve, és mondod a sok okosságot (ami legtöbbször orbitálisnagy baromság), és feszítesz a 2 diplomádra. Kikészítesz sok embert ezzel a modorral, légyszíves változtass a stílusodon. Köszönöm... -
#61 ???
te miket beszélsz? ki mondta, hogy öngyilkosságnak akarták beállítani? Mondom, ha akarnák, be tudnák annak is állítani, de nem akarták, ők ezt a módszert választották. -
#59 na, de hisz egyről beszélünk:) magas tudás kell hozzá, több ember szervezése, amiről nekünk fogalmunk sincs.
písz -
#58 egy h*lye egoista vagy, "kiscsirkém" -
wanek #57 Sokfajta méreg létezik. A káliumcianid pl. nagyon gyorsan öl, pár mp alatt. Persze azt könnyű is kimutatni... -
marcio mela #56 Ha valakit meg akart mérgezni annak idején a KGB akkor az meghalt és nem élt még tovább napokig sem
Pl. Georgi Markov megöléséhez a technikát a KGB adta és 3 nappal a megmérgezése után halt meg. -
wanek #55 ?????? -
wanek #54 A figyelmedbe ajánlok egy filmet, próbáld meg megszerezni és megnézni: Five Fingers. Idei film, és a cia agyafúrt módszereibe enged egy kis betekintést. A film ugyan fikció, de tény, hogy nagyon cselesek az ügynökök... -
dez #53 "igényel némi ismereteket, esetleg olyanokat is, amihez elengedhetetlen bizonyos diplomák megléte."
Ilyen nincs. A diploma bizonyítja, hogy valaha tanult az illető róla, és valamennyit akkor még tudott is róla. De olyanról nem tudok, hogy valakinek csak a diploma megszerzése után mondták el az anyagot. Vagy titkos továbbképzésről van szó? :) -
dez #52 Ha a kegyetlenség lett volna a lényeg, arra is vannak egyszerűbb módszerek (sajnos).
Nem fordult meg a fejedben, hogy nem hogy öngyilkosságnak (kissé gyanús lett volna az is), semmiféle szándékosságnak nem akarták még a gyanúját sem, hanem: hogy úgy tűnjön, szegényt véletlenül elvitte a rák... Egy lenne a millióból.
Lehetséges, hogy többet ivott a mérgezett italból a tervezettnél. :)
ps. ha rákban halok meg még idén, tudni fogjátok, hogy túl sokat beszéltem. :P -
wanek #51 Egy ügynökre nem kell ráijeszteni, mert a kiképzésük során teljesen egyértelmű lesz számukra, hogy mi mivel jár. Tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk, ha lebuknak, és azzal is, hogy hogy mi vár rájuk, ha árulóvá válnak. Nem naív kiscserkészek ezek, hidd el. Aki ijedős, az sosem lesz ügynök, mert alkalmatlan lenne a feladatra. Egy kém állandó stresszben él, és ezt el kell tudniuk viselni. Erre külön képzést is kapnak. És persze folyamatosan "tesztelik" a hűségüket a későbbiekben is... -
Csepesz #50 Kivéve hogyha az volt a cél hogy a többi ügynökre is rá ijélsszenek!! -
wanek #49 Egy ember megöléséhez nem kell sem diploma, sem különlegesebb tudás. Elég csak megnézni a hagyományos gyilkosságok elkövetőit, egyik sem különösebben tanult ember.
A titkosszolgálatok merőben mások. Ott meglehetősen magas színvonalú képzést kapnak különböző dolgokból, méghozzá olyanokból, amit sehol máshol így nem tanítanak. A képzés specifikus, célirányos. A lehetőségeik sokkal tágabbak, gyakorlatilag bármihez hozzájuthatnak. De egy olyan gyilkosság elkövetését, amit a titkosszolgálat követ el, sosem az elkövető tervezi meg. A vezetés határozza meg a mikéntjét. A vezetés persze mérlegel, hogy mit miért, hogyan, és számításba veszi a következményeket is. Ezek ismeretében határozza meg a jól kidolgozott tervet. A kivitelezésbe persze csúszhat hiba, el lehet hasalni rendesen, de mivel - a hírek szerint - polonium volt a "méreg", ez nem lehetett hiba. Aki ezt megtervezte, az tudhatta, hogy ki fogják tudni mutatni. Vagyis a cél azon túl, hogy likvidálták a faszit, az volt, hogy gyanút is keltsenek.
Én azért írtam a céziumot, mert ha az oroszok akarták volna megtenni, akkor biztosan azt használják (vagy más hasonlót), ugyanis akkor soha nem derül fény a dologra. Sima rákos haláleset lett volna belőle, ami mindennapos. -
wanek #48
Én azzal egészíteném ki, hogy akik ott (is) az ország kirablásában segédkeztek, mint az általad leírtak is, zsidók. Érdekes, nem? -
#47 Lekezelő duma? Kiscsirkém? Öregem? Úgy látszik a két diploma sokat nem jelent. Sajnálom, hogy annyira túlképezted magad, hogy egy ilyen együgyü ember hozzászólását, mint az enyém, már képtelen vagy felfogni és beszélsz össze-vissza. -
Epikurosz #46 Kiscsirkém!
Ez egy fórum, nem tudományos akadémia, nem bíróság, nem elmebeteg ambulancia (most egy kicsit elbizonytalanodtam :-), nem nemzetbiztonsági tanács, nem őrök tanácsa, nem hittani kongregáció...tovább is van...
Különböző emerkék gyűnnek ide össze, és elmondják/leírják a gondolataikat, fantazmagóriáikat, kételyeiket, szenzációs felfedezéseiket, megvilágosodásaik eredményeit, csúfolódásaikat (mint te is) etc. etc. Ha valakinek ez nem tetszik, az egyet tehet, kiléphet. :-) Szóval, ne gyere itt ilyen lekezelő dumával, mert nem fogjuk bevenni. Bár, engem különösebben nem zavar, majd csak megunod. :-))
Persze, ha le akarod írni a saját elméleted az esetről, elolvasom. Ezért vagyunk. :-))
-------------------
Visszatérve Litvinyenkóra:
Szerintem túl sokat várunk el mi a KGB-utód FSZB-től. Már ha ők tették - aminek van esélye, ugyanis a polónium nem patkányméreg, amelyet egy állatpatikus ismerőstől beszerezhetne az ember, a sarkon, ide azért több kell.
És most tessék figyelni: Igazából, nem is szegény Litvinyenkóról van szó (szegény, mert áruló vagy sem, de mégiscsak egy feleséget és egy kislányt hagyott hátra), hanem a nagy kérdés az, hogy Putyin és a legfelsőbb orosz vezetés elfogadhatónak tartja-e a büntetés eme formáját? Szerintem lehet erre titkos törvény, akár elnöki rendelet is, mint ahogy az amerikaiaknak is van hasonló.
Érdekes, hogy a Litvinyenkónál nagyobb cápáknál (pld. Zakajev, a csecsen terrorista, a beszláni rém) eddig nem jött össze a likvidálás eme módja. A hazaárulás vádja úgy Litvinyenkónál, mint Zakajevnél, bármely orosz bíróság előtt simán megállna. Az igazi az lenne, ha elrabolnák őket (mint tették a zsidók anno Eichmannal, de hol vannak már azok a régi békebeli idők?), Moszkvába vinnék a dutyiba, majd bíróság elé állítanák. De ugye, mérgezni könnyebb, mint elrabolni, és Zakajev nyilván rafináltabb, mint Litvinyenkó volt. -
Sidewinder #45 Ez a gyilkosság szerintem nem az SZVR(Orosz Külföldi Titkosszolgálat)műve és főleg nem Putyiné.Hangsúlyozom h szerintem.Ha objektíven nézzük a dolgokat,akkor az látszik h Putyinéknak állt a legkevésbé érdekében Litvinyenko megölése.Kaptak ők eleget Politkovszkaja halála miatt is nemzetközileg,ami ha megvizsgáljuk a hátteret akkor szintén nem Putyinék érdeke volt,hiszen Politkovszkaja nem volt 1 jelentős szereplő otthon,inkább csak az ellenzékiek kedvelték és Nyugaton volt népszerű.Ha valakit meg akart mérgezni annak idején a KGB akkor az meghalt és nem élt még tovább napokig sem.Olvastam 1 volt ügynök könyvét aki Sztálin idején a szovjet hatalom emigrációban élő ellenségeinek megölését szervezte meg és időnként közreműködött is bennük.Ő azt írta,hogy ha vkit meg akartak mérgezni,akkor ott nem volt centizgetés a méreggel,"hogy jó lesz ennyi gyerekek ettől vége" a f*szt! Belerakták a kívánt mennyiség 4-6 szorosát a kajába,hogy garantáltan meghaljon az illető.Vissza Politkovszkajához.Az ő mmeggyilkolása ,amelynek tettese 1 csecsenföldi rendőrtiszt volt akinek nevét leírta 1 cikkben Politkovszkaja,mint egy csecsen lázadó halálrakínzóját,a rendőrnek ez persze nem tetszett és telefonon többször megfenyegette a nőt h írjon helyreígazítást,vegye ki a nevét a cikkből vagy ha nem akkor megöli.Politkovszkaja nem tette.Meghalt.Pont Putyin 53.szülinapján,amire a sok okos rögtön mondta h micsoda diktatúra és h Putyinnak ez a szülinapi ajándék,ha itt valaki volt a háttérben akkor az tuti h Putyin egy ellensége volt,bár szerintem 1 egyszrű személyes bosszúállásról van szó.Egyébként nagyon sokan nem örülnek annak főleg Nyugaton,hogy Putyin elnöksége alatt megszűnt az ország oligarchák által történő szétlopása,amelynek a Nyugat haszonélvezője volt,mert gyenge volt az ország.Most Putyin alatt látványosan növekszik a gazdaság,újból magára talált a hadiipar,a katonai rep.gép gyártás.És nőnek a fizetések,fejlődik az ország.Az oligarchák pedig gyűlölik azért Putyint mert leállította a mértéktelen adócsalást,lopást,így aki ebben benne volt inkább külföldre menekült és onnan szervezkedik Putyin ellen,hogy egy hatalomváltást segítsen elő és ezáltal nekik kedvező kormány kerülhessen hatalomra (pl.Jabloko-párt amit gyakorlatilag Hodorkovszkij megvásárolt pénzért,még a helyrekerülése előtt) és hazatérhessenek tovább lopni,eladni cégeiket baszott nagy pénzekért a nyugatiaknak (Hodorkovszkij is az amerikai illetőségű Exxon-nak akarta eladni a Jukoszt,ami nemzetbiztonsági kockázatot jelentett volna,hiszen a Légierő egyik legfőbb üza.szállítója került volna amcsi irányítás alá!).Majd a kapott pénzből meg az esetleges fennmaradó igazgatótanácsi tagságból vígan élnénjek,ne fizessenek adót. Ettől az ország meg persze ismét nyomorba válságba süllyedne,de ez őket nem érdekelné mert ők jól ellenének miközben ismét újra taccsra vágnák az országot akárcsak a komcsik és a "demokratikus" Jelcin féle hatalom amit gyakorlatilag nem is Jelcin irányított hanem ezek az oligarchák a maffiáikon keresztül. -
#44 mint mondtam, fölösleges találgatni, de igen, lehet, hogy direkt akarták, hogy kitudódjon, hogy ilyen kegyetlenül megölték, és ha még egyszer vki megpróbálná elárulni őket, akkor ő is hasonlóra számíthat. De persze az sem biztos, hogy az oroszok ölték meg.
wanek: én azt már csak Epikorikusz üzenetére írtam, neki válaszoltam. Az első üzenetemet pl. erre írtam: "Egyébként nem hiszem, hogy az oroszok tették volna. Ha már sugárzó anyag: Céziumot sokkal jobb lett volna becsempészni a lakásába. Biztos, lassú halál. Nem tudtak volna semmilyen sugárzó anyagot benne kimutatni, és a delikvens 1 hónap múlva rákban meghal... 1 gr elég lett volna bárhol a lakásában kb. 1 napig úgy, hogy csak otthon alszik. Aztán szépen el lehetett volna vinni a Céziumot, és megvárni, míg elpatkol az ürge. És még nyoma sem maradt volna :)"
Elhiszem, hogy értessz hozzá, de hidd el, ha ez abban az adott helyzetben lehetséges lehetett volna, akkor ők is ezt választották volna. Nem tudod mi volt a céljuk, felesleges elmondanod, hogy hogy kellett volna egy olyan dolgot véghez vinni, aminek nem tudod a célját. Véleményen ugyanaz. Még ők is meg tudták volna ölni vagy 200 féle képpen, akár egyszerű balesetnek, vagy öngyilkosságnak álcázva az egészet. -
wanek #43 Teljesen felesleges volt, amit írtál. Itt senki sem állította, hogy tudja az igazságot. Tippelgetett mindenki, vagy éppen véleményt mondott. De ezt diplomák nélkül is megteheti mindenki. Az erkölcsi megitélése a dolognak nem diplomafüggő. A technikai kivitelezésének megitélése már valóban igényel némi ismereteket, esetleg olyanokat is, amihez elengedhetetlen bizonyos diplomák megléte.
Egy biztos: aki áruló, az megérdemli a büntetését. Ez fokozottan igaz arra, aki kémként tevékenykedik. Hidd el, hogy ezzel mindenki tisztában van, aki ilyen tevékenységet végez.
Ennek az ürgének bárki akarhatta a halálát. Ahogy az oroszok, úgy az angolok, az amerikaiak, a zsidók is. Teljesen mindegy, hogy ki és miért ölte meg. Megérdemelte. -
dez #42 Ilyen alapon mindenki dugja a fejét a homokba, mint a strucc? A vezető körök meg csináljanak, amit csak akarnak?
Tök mindegy, mennyi ideig tervezték a merényletet. Szerinted az volt a céljuk, hogy így kiderüljön, ahogy kiderült? Főleg ez, hogy sugárzó anyaggal csinálták?
Persze akár ezt is el lehet képzelni, ha elég fantáziánk van... Talán szándékosan be akarják avatni a nyilvánosságot a módszereikbe... :) -
#41 Aham, és ha van két diplomád akkor te már belelátsz mások fejébe, vagy hogy van ez? Én csak azon kacarászok, hogy Te (Ti), igaz két diplomával, ami mondjuk lehet akár közgazdászi, meg testnevelői, de tegyük fel mérnöki, meg fizikusi, azt hiszed, hogy jobban értessz azokhoz a dolgokhoz, amin kb 10-20 még nálad is több diplomával rendelkező és tapasztaltabb ember dolgozott. Gondolom nem is két perc alatt dobták össze a merényletet, hanem hosszas, akár több hónapos előkészítés előzte meg. Arra meg amit a média mond meg ne építsél. Gondolom mindennek meg volt az oka, hogy miért ezt az anyagot használták, és miért így. Fölösleges találgatni is. Az ilyen dolgok részleteit mi kisfiúk soha nem fogjuk megtudni. Azt se tudjuk, hogy Litvinyenko pontosan mit csinált "munkássága" alatt. Azt tudjuk amit a titkosszolgálat "megengedett", hogy megtudjunk. És most ne gyertek azzal, hogy azé' me te hülye vagy, csak azé nem tudod. Ha valamelyikőtök is a KGB-nél dolgozott magas pozícióban akkor elnézést. -
Epikurosz #40 Öregem, lehet, hogy te még nem tudtad befejezni a nyóc általánost, de nekem pölö 2 diplomám van, és sok értelmes, tanult, diplomás "srác" jár még ide rajtam kívül. úgyhogy, jobb lenne meghúznod magad a sarokban, és próbáld kinyitni a füled (szemed), hátha...
Van 1 közmondás: "Tanulj tinó, ökör lesz belőled!" -
wanek #39 Az ufo magazin kedvenc témakörét nem kéne idekeverni. -
wanek #38 A hasodóanyag eltulajdonítása nem hozzáértés kérdése. A többi igen. De neked sem magadból kéne kiindulni :) -
wanek #37 Ez csak részben igaz. A bombagyártót megtalálták. Meg még másokat is. -
wanek #36 Az oroszok nincsenek jelen közvetlenül a közel-keleten, úgyhogy nem is értem, hogy ezt miért írtad. Az usa viszont ott van, és nemsokára szégyenszemre húzzák is el a belüket Irakból. Vietnam 2. -
wanek #35 Az, hogy neked lövésed sincs semmiről, még nem jelenti azt, hogy mindenki a te szinteden áll...