• Sidewinder
    Ez a gyilkosság szerintem nem az SZVR(Orosz Külföldi Titkosszolgálat)műve és főleg nem Putyiné.Hangsúlyozom h szerintem.Ha objektíven nézzük a dolgokat,akkor az látszik h Putyinéknak állt a legkevésbé érdekében Litvinyenko megölése.Kaptak ők eleget Politkovszkaja halála miatt is nemzetközileg,ami ha megvizsgáljuk a hátteret akkor szintén nem Putyinék érdeke volt,hiszen Politkovszkaja nem volt 1 jelentős szereplő otthon,inkább csak az ellenzékiek kedvelték és Nyugaton volt népszerű.Ha valakit meg akart mérgezni annak idején a KGB akkor az meghalt és nem élt még tovább napokig sem.Olvastam 1 volt ügynök könyvét aki Sztálin idején a szovjet hatalom emigrációban élő ellenségeinek megölését szervezte meg és időnként közreműködött is bennük.Ő azt írta,hogy ha vkit meg akartak mérgezni,akkor ott nem volt centizgetés a méreggel,"hogy jó lesz ennyi gyerekek ettől vége" a f*szt! Belerakták a kívánt mennyiség 4-6 szorosát a kajába,hogy garantáltan meghaljon az illető.Vissza Politkovszkajához.Az ő mmeggyilkolása ,amelynek tettese 1 csecsenföldi rendőrtiszt volt akinek nevét leírta 1 cikkben Politkovszkaja,mint egy csecsen lázadó halálrakínzóját,a rendőrnek ez persze nem tetszett és telefonon többször megfenyegette a nőt h írjon helyreígazítást,vegye ki a nevét a cikkből vagy ha nem akkor megöli.Politkovszkaja nem tette.Meghalt.Pont Putyin 53.szülinapján,amire a sok okos rögtön mondta h micsoda diktatúra és h Putyinnak ez a szülinapi ajándék,ha itt valaki volt a háttérben akkor az tuti h Putyin egy ellensége volt,bár szerintem 1 egyszrű személyes bosszúállásról van szó.Egyébként nagyon sokan nem örülnek annak főleg Nyugaton,hogy Putyin elnöksége alatt megszűnt az ország oligarchák által történő szétlopása,amelynek a Nyugat haszonélvezője volt,mert gyenge volt az ország.Most Putyin alatt látványosan növekszik a gazdaság,újból magára talált a hadiipar,a katonai rep.gép gyártás.És nőnek a fizetések,fejlődik az ország.Az oligarchák pedig gyűlölik azért Putyint mert leállította a mértéktelen adócsalást,lopást,így aki ebben benne volt inkább külföldre menekült és onnan szervezkedik Putyin ellen,hogy egy hatalomváltást segítsen elő és ezáltal nekik kedvező kormány kerülhessen hatalomra (pl.Jabloko-párt amit gyakorlatilag Hodorkovszkij megvásárolt pénzért,még a helyrekerülése előtt) és hazatérhessenek tovább lopni,eladni cégeiket baszott nagy pénzekért a nyugatiaknak (Hodorkovszkij is az amerikai illetőségű Exxon-nak akarta eladni a Jukoszt,ami nemzetbiztonsági kockázatot jelentett volna,hiszen a Légierő egyik legfőbb üza.szállítója került volna amcsi irányítás alá!).Majd a kapott pénzből meg az esetleges fennmaradó igazgatótanácsi tagságból vígan élnénjek,ne fizessenek adót. Ettől az ország meg persze ismét nyomorba válságba süllyedne,de ez őket nem érdekelné mert ők jól ellenének miközben ismét újra taccsra vágnák az országot akárcsak a komcsik és a "demokratikus" Jelcin féle hatalom amit gyakorlatilag nem is Jelcin irányított hanem ezek az oligarchák a maffiáikon keresztül.