Tesco Titok avagy Hogyan lopnak az alkalmázottak saját cégüktől?
-
Na, aki meglepődik az egerejken, az igen tapszatlatlan még. Az egerek ellen NEM LEHET VÉDEKEZNI. Nem elég az egérfogó, az egérfogó ragacs, az elektromos egérriasztó, avagy a sima méreg, esetleg a macska. Az egér szapora és nagyívből leszarja az összes próbálkozásunkat. Én aztán mindent végigpróbáltam. Ne higgyetek a gyártóknak és gazdaboltoknak!
Persze vannak olyan mérgek amik nagykörzetben minden kisrágcsálót a legkíméletlenebb módon (szó szerint kivéreznek) pusztítanak ki, de ezt meg ajánlott élelmiszerek közé tenni (főleg, hogy az egér is belehurcoolja) és minden kisebb emlős állat megpusztul ami kapcsolatba kerül az egérrel, avagy annak tetemével. Jómagam is 8 adag ilyen méreggel szabadultam meg tőlük egy jó időre, semmi más nem használt.
Van még egy hatásos ellnfelük a vadászgörény. Az mindenhol átfér ahol ők és rutinból legyilkolja őket, mivel addig vérengz, míg csak élő kisemlőst talál. Egyik kollegámnak van egy pár, igen hasznos jószágok. Csakhogy a vgörény kényes és drága állat, könnyen megpusztul maga is és ha szabadon elmászkálhat ez hatványozódik (és rá is hat a méreg). Nem hinném, hogy bármelyik kocka vásárló örülne, ha vgörények mászkálnának lábuk alatt. :D
Szal. egér/patkány ellen nincs hathatós és ésszerű védelem.
Ugyanez igaz majdnemhogy a madarakra is. Ilyen magas belterű áruházakban előbb-utóbb megtelepednek. Ez van. Mégsem telepíthetnek vadászsólymokat, vagy héjjákat a boltba! :D
A rovarok pedig midnehol ott vannak, ők kb. annyira életképesek mint némelyik kevésbé ellenálló vírustörzs. Mi, az emberiség évezredek óta írtjuk őket, ők meg még nagyobb léptékben szaporodnak és alkalmazkodnak a modern szintetikus mérgeinkhez is.
Ennyi.