151
Tesco Titok avagy Hogyan lopnak az alkalmázottak saját cégüktől?
  • fifi
    én meg csak azért, hogy bármennyire is köcsög cégek ezek, nem feltétlenül mindenben egyedül hibásak...
  • dzsonesz
    az oké ,én ezt nem is vitatom de ez a topik nem azokról a bizonyos húsüzemekről szól, csupán ezért bátorkodtam ide írni ezt...
  • fifi
    csak, hogy megnyugtassalak maga a gyártó/húsüzem/ szemrebbenés nélkül átcímkéz neked bármit, sőt bármilyen zöld húsból csinál neked jó szilveszteri virslit, tehát nem kell a T-ig elmenni...
  • Braveheart
    Felrakná vki txt-ben? Vagy adnátok egy más linket mint az atw-s, sajna le van tiltva itt a koliban. Előre is kösz.
  • CattiBrie
    lol, nem hiszem h ilyenek CSAK tetkóra érvényesek...
  • Braveheart
    Én egy bp-i tescoban melóztam nemrég mint diák, és mesélek majd pár dolgot, ha lesz erőm... amúgy jó a topic!
  • Hajnalcat
    Fúj, dzsoni, ne részletezd tovább, mert mindjárt hányok! Még szerencse, hogy anyámék nem szoktak Tescoban vásárolni (messze van tőlünk szerencsére).
  • dzsonesz
    meg ez a húsátcimkézés is régi jólbevált szokás...de lehetne még a kenyérsütés bűvészetéről is beszélni nembeszélve a felvágottaspult megzőldűlt párizsijáról stb.... csak sajna ehez nem kell könyv h lássa az ember ,h hogy basszák át az őket ill. magát a céget, szomorú de baromira nyilvánvaló
  • bertino
    nemrég í hír topicba volt belinkelve egy olyan blog, ahol a miskolci corában a vajak körüli egér ürülékről közöltek fotókat és a vezetőség elé tárták azokat, nem volt semmi
  • akyyy
    lol, tényleg, milesz itt barcikán, hol is tart az építkezés? sztem ellopták a téglákat:D
  • bertino
    rablómultira rátérve: nem hittem el milyen összegek mozognak itt
    pedig a telefongyárba, ahol lehuztam kicsit több, mint fél évet, szóltak a fámák durvább fogásokról is... persze ott is az őrök voltak a kasszasikerű dolgozók

de ha belegondol az ember, egyszer, profin megcsinázva egy nagy alkalom megéri... ha utána le bír állni az ember
    ha kaszál vele akármennyit is, már megérte... ha nem bukik le
    ha lebukik, onnantol persze b@szhatja
  • dzsonesz
    és az egér még csak a kezdet.... nemtom máshol hogy van de konkrétan a 17. kerületi tescoban bizony megesik azis h verébcsaládok fészkelnek a tetőszerkezeten, bár igaz az egerek mellé 1 kis madárcsiripelés is dukáll és amilyen boldoggá teszi ez az embereket közbe észre se veszik ,h a kolásüveg száján ott figyel a madárszar.... hát csak gratulálni tudok
  • Sir Quno Jedi
    Ja, senki nem védi itt a tecsót, vagy bármelyik rablómultit, mert term. a védelemet lehet közelíteni a tökéleteshez, még ha nem is lesz soha az! De az ugye sok-sok pízbe kerül... :D
  • Shadow_THH
    azért bizonyos higéniai szintek léteznek ennek ellenére is

meg nem mindegy hogy hány egér szalad át a liszten
  • Sir Quno Jedi
    Na, aki meglepődik az egerejken, az igen tapszatlatlan még. Az egerek ellen NEM LEHET VÉDEKEZNI. Nem elég az egérfogó, az egérfogó ragacs, az elektromos egérriasztó, avagy a sima méreg, esetleg a macska. Az egér szapora és nagyívből leszarja az összes próbálkozásunkat. Én aztán mindent végigpróbáltam. Ne higgyetek a gyártóknak és gazdaboltoknak!

Persze vannak olyan mérgek amik nagykörzetben minden kisrágcsálót a legkíméletlenebb módon (szó szerint kivéreznek) pusztítanak ki, de ezt meg ajánlott élelmiszerek közé tenni (főleg, hogy az egér is belehurcoolja) és minden kisebb emlős állat megpusztul ami kapcsolatba kerül az egérrel, avagy annak tetemével. Jómagam is 8 adag ilyen méreggel szabadultam meg tőlük egy jó időre, semmi más nem használt.

Van még egy hatásos ellnfelük a vadászgörény. Az mindenhol átfér ahol ők és rutinból legyilkolja őket, mivel addig vérengz, míg csak élő kisemlőst talál. Egyik kollegámnak van egy pár, igen hasznos jószágok. Csakhogy a vgörény kényes és drága állat, könnyen megpusztul maga is és ha szabadon elmászkálhat ez hatványozódik (és rá is hat a méreg). Nem hinném, hogy bármelyik kocka vásárló örülne, ha vgörények mászkálnának lábuk alatt. :D

Szal. egér/patkány ellen nincs hathatós és ésszerű védelem.

Ugyanez igaz majdnemhogy a madarakra is. Ilyen magas belterű áruházakban előbb-utóbb megtelepednek. Ez van. Mégsem telepíthetnek vadászsólymokat, vagy héjjákat a boltba! :D

A rovarok pedig midnehol ott vannak, ők kb. annyira életképesek mint némelyik kevésbé ellenálló vírustörzs. Mi, az emberiség évezredek óta írtjuk őket, ők meg még nagyobb léptékben szaporodnak és alkalmazkodnak a modern szintetikus mérgeinkhez is.

Ennyi.
  • Shadow_THH
    'kár' hogy az ózdi tescoban nem dolgozott az iró :D

ott segély osztáskór csak egy pénztár van nyitva ahol fegyveres őrök állnak és azon az egy helyen csekkol végig a sok kisebbségi. a dinnyét rugdossák át a pult alatt meg csipog a tojás a vonalkód olvasónál mert tele van mélybölin rúzsokkal a tartó :D
  • Sland
    És a "vevők" sokat lopnak? Könnyű lopni? Lebuknak? Stb Stb??
  • bertino
    top könyv, most majd megnézheti magát a teszkó
  • fifi

legyen elég annyi, hogy nem érdemes lopni, mert minden majom vérszemet kap, és lekapcsolják egyszer. kit előbb kit utóbb, mint ahogy a nagytudású szerző is leírta...
  • banok
    mesélj!! :)
  • laslandes
    írj kommentet a blogján
  • Shadow_THH
    elolvastam 5/5

a vége már nem tetszett annyira inkább ijesztő és érezhetően kiábrándult hangvételü volt, de nagyon jó könyv hol lehet leróni a kegyeletet a szerzőnek?

• LeePí17
    olvass vissza :D
  • Daveee
    vki linkelné hool tom ezt elolvasni neten?
  • fifi
    én voltam egy nagy T-ben biztonsági OP/alias kamerás/ és hát lehetne még mit mesélni, hogyan, hol és mit loptak a mókusok...mondjuk sokan, kurvár@ nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire iszonyat fejlett a dómkamera park, ha leírnám mikre képes/nem írhatom asszem/ el sem hinnétek...

izgi melóhely volt...
  • DanielT
    Nem is téged gyanúsítottalak :)
  • autoszimulator
    rám ne nézzél.. a topik elején linkelte valaki.. én csak onnan linkeltem tovább....
  • DanielT
    Kíváncsi lennék miért hiányoznak oldalak!
  • Gladiator
    vmikor a tescoban voltam vásárolni pár italocskát az estére, mikor is egy veréb kezdett el cikázni felettem. Nem túl meglepő dolog, de én akkor láttam először. mikor a pénztárnál voltam mondtam a csajnak:
    -Van egy verebetek itt az áruházban.
    -Le van szarva, van más is...

• bertino
    129-133ig hiányzik :(
  • _Vegeta_
    En tegnap este elolvastam. Szerintem nagyon jo lett, ami a tartalmat illeti nem vagyok meglepve. :D
    En speciel ritkan olvasok konyvet, de ezt erdemes elolvasni. És nem feltetlen a tartalom miatt, mert a fogalmazas is elkepesztoen jo. Ez az internetes szleng szohasznalat nagyot dob az egeszen. :)
  • laslandes
    tényleg frankó! én is most olvasom
  • desigo
    ez jó
  • Shadow_THH
    hiányzik pár oldal :(
    tesco_titok_063.jpg 129. oldal
    tesco_titok_064.jpg 133. oldal
  • akyyy
    amugy menyibe kerül a rendes könyv?
  • Kmarha
    Na azért a tescos termék sem mind gáz, féreg és egérjárta dolog. A legtöbbször hatalmas vételben vesznek meg olyan cégektől, akik olcsón eladják nekik, csak azért, mert tudják, a tesco áruház hatalmasabb üzletlánccal rendelkezik, mint amiben ők szórják el a terméküket. Sokkal nagyobb mennyiségben képesek azt elpasszolni. Nincs mindenből olyan hogy Tescos gyár :) Egyszerüen olcsóbban szerzik meg, olcsóbban árulják a polcokon. Azt a sok hüle ember bemegy megvenni mert látta a hirdetésben, de ha már ott van, akkor bizony vesz még ebből is meg abból is... huuu, és talán amabból sem ártana otthon, hát azt is a kosárba pakolják. :D
  • bertino
    egészségügyi ellenőr sétát tart a teszkóban, egy pék-et kér maga mellé, aki végigvezeti az áruházon

"Az bizonyára egyikőjük számára sem jelentett különösebb meglepetést, hogy a Tesco állatvilága meglehetősen gazdag, főleg, ami az egércsaládokat és madárkolóniákat illeti. Nos, az egerekből az egyik nagyobb példány úgy döntött, hogy tartózkodási helyet változtat és a kenyeres polcok mögül átrohant a kemencék felé, keresztezve ezzel a menet útját. Őszinte érzelmekkel a hangjában sikkantott fel az ellenőr és vonta kérdőre a péket, hogy ez mi a franc volt.
    -ez ? Ez kérem, egér! - így a pék, akinek nem volt szokatlan a látvány
    Egér ? És mondja nem próbálnak védekezni ? Nincsenek itt egérfogók ?
    Ugyan már! Okos állat az, nem megy abba bele
    Akkor hogyan tartják távol a rágcsálókat a pékségtől ?
    Hát kérem, volt egy macskánk. Úgy hívták, hogy teszkó, de ki kellett rúgni, mert folyton összehugyozta a lisztet.

lol
  • kuci06
    én is elkezdtem olvasni, és olyan trükközések vannak benne, hogy csak nézek...
  • bertino
    a hűtőbe rejtett DVDk esete azért nagyon durva
    jó nagy b@lfasznak kellett annak lennie, aki pont azt küldte ki a vevőnek...
  • Shadow_THH
    elkezdtem olvasni 80 körül járok
    KURVA JÓ KÖNYV! RÉGEN RÖHÖGTEM ENNYIT, KÖTELEZŐ OLVASMáNNyÁ KÉNE FOKOZNI