• Epikurosz
    OFF
    Köfike! Fontos dolgokra emlékeztettél, amelyeket én is tudtam, de jó visszahallani őket.

Írád:
    "Kiírtottak volna minket is, miután mint alávetett csatlós nép már ki lettünk zsákmányolva. Hitler Berlintől Bagdag-ig tartó birodalmat akart, árjákkal népesítve. A szlávoktól kezdve az összes alsóbbrendűbb népcsoportot folyamatosan kiszelektálta volna a birodalomból. Ez pedig tény!"

Nos, nem tom, én szkeptikus vagyok e téren. Sztem a hitleri rezsim is megszelídült volna idővel, a komonizmushoz hasonlóan. Sőt, sztem - mivel a kispolgári rendet nem piszkálta - a fasizmus hamarább normalizálódott volna. Igazából komcsi és fasiszta között olyan nagy különbség nincs: mind2 ugyanazt akarja, csak más szemszögből.

Csak, hogy ne hidd, hogy levegőbe beszélek:
    Voltak erősen jobbos (na jó, nem teljesen fasiszta rendszerek), amelyek ma szolid polgári demokráciák: Spanyolország, Portugália, Chile, Dél-Afrika... hadd ne soroljam.

Az én meglátásom az, hogy a jobbos diktatúrák stabilabb gazdaságot, jobb közállapotokat hagytak hátra. A balos diktatúrákról pedig jobb nem beszélni.

OFF