Pitch black, a legfeketébb fekete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a tigristankok ha fellettek volna szerelve részecskegyorsítóval, meg nullpontenergiamanipulátor ágyúkkal, akkor szerintem Mo.-nak még most is lennének afrikai gyarmatai.."
A németek I. és II. világháborús leégését nem lehet egy okkal magyarázni, hanem a
- katonai gépezet mögött álló emberállomány
- haditechnika, ill. az e mögött álló gazdaság
- a területi adottságok
- a politikai és katonai csúcsvezetés
együttese révén.
Ebbõl a legfontosabb a 4. pont, mert az összes többit meg tudja határozni hosszú távon. A német hadvezetés Hitlerre épült, ez ugye minden diktatúra hátránya, hogy nincs benne redundancia, önjavítás lehetõsége. Ráadásul a führer - orvosi felügyelet alatt - kábítószerezte magát, ami nem tesz jót a realitásérzéknek.
A katonák morálja amúgy jó volt, talán a legjobb a harcoló felek között.
Ami viszont meglepõ, hogy Németország légiereje és légvédelme nem tudta megvédeni az országot. Én t.képpen máig sem értem, hogy a Luftwaffe miért veszítette el az angliai csatát, és keleten, Moszkva, Leningrád és Sztálingrád ostromakor, miért nem volt képes lebombázni
az ellenséges célpontokat. Szerintem a német hadvezetésnek voltak morális aggályai, nem akartak sok civil áldozatot. Sõt, a háború elején, Dunkeque-nél, Hitler futni hagyta még a brit expedíciós haderõt is (amely beszorult oda).
Bezzeg a szövetségesek mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül szõnyegbombáztak, Drezdát és más városokat (lakónegyedeket) a földdel tették egyenlõvé.
A németek pipák voltak természetesen a zsidókra, õket kíméletlenül irtották, de a többi civil lakosságot békén hagyták (gondolok itt a franciákra, belgákra, hollandokra, görögökre, szerbekre stb.) Valahogy az arányok mások voltak: Délvidéken pld. 4000 civil áldozatot követelt a német-magyar megszállás, ezzel szemben, amikor fordult a kocka, '44 õszén Tito partizánjai kb. 40.000 magyart mészároltak le.
OFF
Kara kánként folytatom tanításom.
Már kb:5 éve felhozták
Nem gyárthatták volna, mert nem volt kifejlesztve.
"A szövetségesek a vhban csupán nézõk voltak,inkább a ruszkik voltak a kemény ellenfelek."
Az amcsik (gondolom rájuk gondoltál) rengeteg hadianyagot szállítottak az oroszoknak, és bõven elég maradt nekik is.
Egyébként a kemény ellenfél nem az orosz hadsereg, hanem az orosz tél, és az ország puszta mérete volt.
Az akkori orosz technika valoban csak "technika" volt:)) A minosegellenorzes a repuloknel abbol alt, hogy repul-e vagy sem:)
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Az oroszok amugy kifejlesztettek a technologiat erre, ugyanis -ha jol tudom- azert is dragak a titan alkatreszek mert nagyon nehez a megmunkalasuk/eloallitasuk. A teljes tengeralattjáró alatt nem csak a testet erted ugye ? Mert vszinu csak a test keszul ebbol.
titán:
én kétlem, hogy készülne teljes tengeralattjáró titánból. nem lenne értelme. a titán, tudtommal, elég törékeny, tehát érdemes ötvözni mondjuk acéllal.
Csá
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Meghát ugye nehéz úgy tankot gyártani ha prorrá bombázzák akár minden 2.nap a gyártelepet, az acélgyártót a motorgyárat a ....
Amugy az orosz tengeralattjarok titanbol keszulnek...
bár német nyelvû, de jó:
http://www.uni-bayreuth.de/departments/ddchemie/umat/titan/titan.htm
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://lery.freeblog.hu
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Megsúgom h a kösönséges vasat magában semmire sem használják,mer nem jó,mint ahhogy a titánt se ,mert az se annyira jo.
Erre a Kroll-módszerre meg ráguglizom ,mert érdekel...
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Amúgy jópofa cucc, én inkább a békebeli alkalmazásokra vagyok kíváncsi, hogyan is növeli ez a hidrogénmotor teljesítményét?
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
"A titán, amely a földkéreg 0,63%-át adja, nagyon gyakori elem (a kilencedik leggyakoribb elem). Annak oka, hogy régen kevéssé ismerték, annak tulajdonítható, hogy a tiszta fémet igen nehéz volt elõállítani, illetve elõfordulása meglehetõsen szétszórt."
A kutya azonban itt van elásva:
"1932-ben a luxemburgi Wilhelm Kroll állította elõ a titánt titán-kloridból fémkalciummal (Ca), majd késõbb magnéziummal (Mg), illetve nátriummal. Ezen eljárások költségessége megakadályozta a titán kereskedelmi hasznosítását....Elõállítására még ma is a Kroll-módszer a legelterjedtebb: ilmenitet vagy rutilt hevítenek klór (Cl2) és szén (C) jelenlétében 900 °C-on."
Nomármost a Fe, közönségesen vas, a földkéreg 5%-át adja. (Ezt ugyan nem írja a magyar wiki, de én kikerestem csak nektek az angol wikibõl.)
Tehát durván 10x több vasunk van, és az elõállítása is olcsóbb.
Tessék!
Vas van dögivel, de a titán ritka.
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
isteni, lehet egy ilyen szinte cartoon módon renderelt tárgy kézbevétele.
forgatod, és semmi szélében max hosszában a csõ,)
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Egyéb érdekesség egy brüsszeli, nemzetközi árukereskedelmi egyezménybõl:
A „platina” megnevezés az irídiumot, ozmiumot, palládiumot, ródiumot és ruténiumot is jelenti.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Egyébként ott a smile.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
a korrozióellenes festék nem feltétlen fekete:)
u dont have to listen anybody else but me
korrózió védelmet is biztosít a réteg?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Egy háború vessen véget az összesnek...
Hol lehet ilyent venni karácsonyra?
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.