• Zedas
    Én sem szeretném ha a lányomra lövöldöznének, de attól még ez az egész baromság. Lehet hogy a hasonló esetek egy részéhez van köze a játékprogramoknak, de szerintem csak huszadrangúak.

Az, hogy a gyerek agrasszivitást lát a szüleitől, TVből, moziból, fegyvert tud vásárolni, senkit sem zavar, csak az hogy CS-vel játszik?

Ha már itt tartuk akkor a paintballt tiltsák be elsőként, mert ugye az sokkal interaktívabb, mint a játékok.

Én inkább azt látom, hogy a politikusok ilyen esetekben tehetetlenek, mivel a jelenség inkább fogyasztói társadalmunk és politikai rendszerünk eredménye. Az információ szabadsága, a fegyverviselési jog, mind olyan dolgok, amit a demokrácia ad. Az hogy ennek az is következménye, hogy egyesek a rendszert kihasználva visszaélnek vele, és a többségnek kárt okoznak nem a rendszer hibája, hanem a rendszer felügyeleti szervéé. Itt, ha már bűnbak kell, legyen az a rendőrség. Miért nem kapcsolták le, mielőtt elkezdett lövöldözni? Voltak jelek...
    Ja hogy ez lehetetlen? Persze. De akkor miért kell a cilinderből megint előhúzni a játékokat mint kiváltó okot? Miért kell mindenáron kreálni egy bűnbakot a szülők megnyugtatására?
    "Ha nem lesz több erőszakos játék, nem lesz több ilyen eset"
    Ez baromság. Meg kell mondani hogy ez van, ilyen előfordul. Nagyon szar, félelmetes és kiszámíthatatlan, de a rendszer bebetonozott hibája, nem lehet ellene mit tenni.