47
  • Zedas
    Én sem szeretném ha a lányomra lövöldöznének, de attól még ez az egész baromság. Lehet hogy a hasonló esetek egy részéhez van köze a játékprogramoknak, de szerintem csak huszadrangúak.

Az, hogy a gyerek agrasszivitást lát a szüleitől, TVből, moziból, fegyvert tud vásárolni, senkit sem zavar, csak az hogy CS-vel játszik?

Ha már itt tartuk akkor a paintballt tiltsák be elsőként, mert ugye az sokkal interaktívabb, mint a játékok.

Én inkább azt látom, hogy a politikusok ilyen esetekben tehetetlenek, mivel a jelenség inkább fogyasztói társadalmunk és politikai rendszerünk eredménye. Az információ szabadsága, a fegyverviselési jog, mind olyan dolgok, amit a demokrácia ad. Az hogy ennek az is következménye, hogy egyesek a rendszert kihasználva visszaélnek vele, és a többségnek kárt okoznak nem a rendszer hibája, hanem a rendszer felügyeleti szervéé. Itt, ha már bűnbak kell, legyen az a rendőrség. Miért nem kapcsolták le, mielőtt elkezdett lövöldözni? Voltak jelek...
    Ja hogy ez lehetetlen? Persze. De akkor miért kell a cilinderből megint előhúzni a játékokat mint kiváltó okot? Miért kell mindenáron kreálni egy bűnbakot a szülők megnyugtatására?
    "Ha nem lesz több erőszakos játék, nem lesz több ilyen eset"
    Ez baromság. Meg kell mondani hogy ez van, ilyen előfordul. Nagyon szar, félelmetes és kiszámíthatatlan, de a rendszer bebetonozott hibája, nem lehet ellene mit tenni.
  • pezo77
    Húúúúú.... Ez nagyon szépen hangzott!!!! (Bár egy kicsit belegondoltam, hogy ha az en gyerekeim közül lőné meg valamelyik barom a suliban az egyiket, vajon mit gondolnék arról, hogy mindenki azzal törödjön, hogy a sajátját hogyan nevelgeti, máséval meg törődjön annak a felmenője... Én hiába figyelek oda az enyémre, azon felül, hogy ne kövessen el ilyet, abban is biztos szeretnék lenni, hogy áldozat sem lesz!!! Szerintem ez közügy. Szemét egy társadalomban élünk!)
  • Béla bácsi
    Mondjuk akkor már a hadsereget is be lehetne tiltani, nem? Vagy a TV-t. Vagy a történelem óráknak legalább a felét.
    Azért az érdekes, hogy az elit és a köznép milyen f@szán el tud beszélni egymás mellett.
  • AranyKéz
    "Amennyiben bebizonyosodik, hogy az elkövető hosszú időn át játszott ilyen programokkal, akkor haladéktalanul cselekedni kell"
    Nézzed már meg te nagyonbarom hogy hány millióan játszanak velük és ez mennyit segít a gazdaságotoknak basszameg. Nehogy már egy őrült miatt tiltsátok be a késeket.

A másik fele: mi a francnak van ekkora vita a fegyverviselés körül (főleg amerikában)? Tiltsák be a francba. Az kéne még hogy minden 60-as IQ-val rendelkező mari néninek legyen fegyvere. A legtöbb támadást fegyver nélkül ki lehet védeni.
  • echo
    SZerintem a játék katonákat és a vizipisztolyokat is be kellene tiltani!
  • Lacc
    Újabb év, újabb vérengzés. Politikus uraknak/hölgyeknek meg ott sok sikert a hülyeségükhöz, majd lecseng.
  • Bordapapa
    lál...
    tiltsuk be a lövöldözős játékokat...
    szvsz tiltsuk be az olyan szülőket, akik nem képesek törődni a gyerekükkel...
    manapság már minden hülye gyereket vállalhat, de ha törpepapagájt akarok venni, erkölcsi bizonyítványt kérnek...
    én is fegyvereket gyűjtök, eléggé militarista beállítottságú vagyok, mégsem megyek mészárolni a suliba...
    á
    gyökér németek...
    meddig süllyedtek...