• dronkZero
    Állj!
    Sok mindenben egyetértek Sheep-pel, de a grafika fontosságát éppen ő ecsetelte, nem én. Én az elejétől fogva azt pofázom, hogy a grafika a Crysisban csak egy a sok dolog közül, amivel a játék porba alázza a felhozatalt.

Én fél óra játék után nem látom a grafikát, csak a megoldandó problémákat. Egyébként meg sem látom a grafikát, nem tűnik fel. Ezzel kapcsolatban csak annyi a kínom, hogy igazán basszák már meg, ha a hardver képes erre, és kis odafigyeléssel igazán kibaszott kurvajó grafikát, engine-t lehet csinálni (ott van rá az élő példa), akkor miért kell már 4 éve, és előreláthatólag még 5 évig ezt a fost nyelnünk, ami most az átlag? Miért nem a Crysis grafikája ÉS SKÁLÁZHATÓSÁGA az alap? Igen, sok elveszik, ha lehúzod a grafikát. Ellenben be lehet vele tömni a "de hát a szórsz 5 éves gépen is jól fut"-arcok száját. A Crysis is jól fut 5 éves gépen. Minimum grafikán. (Peerrsze. Egyébként meg a Source SEM. 1.6-os, 9600XT-s laptopra felraktam a L4D-t, és 640x480 minimumon van kb 20-25 FPS. Ennyit erről.)

Egyébként a mai napig játszom C64-es, NES, SNES, SEGA, MAME játékokkal, úgyhogy...

Az meg végképp hülyeség, hogy mindenképp isteníteni akarom a Crysist. Csak elegem van az idiótákból, akik nem értenek a játékokhoz, de fikáznak. Az kérlek kőkemény tény, hogy grafika, AI, és fizika tekintetben egyszerűen nem létezik, még mindig, két éve olyan játék, ami akár megközelítené. Ezt lehet divatból nem elismerni, de attól még tény marad. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ezt kell szeretni. De hülyeségeket ne beszéljünk már, főleg ne érzelmi okokból!

Ja, ha valami szerintem szar, akkor közlöm. Nem hinném, hogy bármit is rontanék a hitelemen (jelentsen ez akármit is), ha felvállalom a véleményem.
    Egyébként ez az anime agyamentségekre vonatkozott, az FF 6-tal és VII-tel egészen jól elszórakoztam. Ennek ellenére hányok az aránytalanságoktól, a "kisjapán gecikurvanagy karddal" karakterektől, a manga szemektől, a semmiből termő ellenfelektől, a fizika totális semmibe vételétől, a levegőben harcolástól és a tizennyolc méteres ugrásoktól... De a sztori jó, valahogy összeáll.
    Ennek ellenére, ha már ennyire elcseszett egy szar, akkor tényleg nem kell bele realisztikus fizika. Viszont nem általánosítanék, hogy fantasy-ba nem kell, vagy anime játékba nem kell. Obliban is jópofa volt a ragdoll, meg jöhet még Ghost In The Shell játék...
    Csak hogy tisztázzuk.

Egyébként továbbra sem értem, hogy mégis, milyen szemszögből védhető az az álláspont, hogy "ugyan lehetne jobb, de jó nektek ez a szar is, meg a konzolosoknak úgyis csak ez juthat". Ja, tudom, profit...