BaltásRém#28
Én már többször gondolkoztam hogy mi lehet az az általános folyamat, algoritmus, ami ugymond alapja az egésznek életnek, és ezt beinditva önmagát fejlesztené, igazi élőény módjára.
És én ugy gondolom hogy pusztán vasból nem lehet összerakni emberhez méltó robotot, semmiből sem ami szerkezetileg olyan mint az ember. Mert akkor ott hiányzik a motiváció. Pl terminátor-szerű embernek kinéző robot lehet, de nem MI alapján működne, Hisz miért akarna egy mittom hányezer évig kitartó energiaforrással pl táplálékot szerezni a terminátor ? Nincs moiváció semmire, hogy változtasson. Ami program futna az meg nem MI.
Tehát ha egy ilyen, vagy bármilyen ehez hasonló gépes MI -t megépítenének, az még lehet hogy működne is, de teljesen más lenne mint az ember. Neki más életkörülmények kellenének hogy létezzen, újjászülessen...ami itt a földön nem lehetséges, mert ami a földön van, az az itteni lényeknek felel meg.
Ámbár virtuálisan lehetne a "robotoknak" környezetet teremteni pl számítógéppel, szimulációval (mátrix:)) , és ílyen elven kikisérletezni hogy vajon mikor indul be az algoritmus. Enni biztos hogy nem fog kérni, de talán sikerülne elérni azt hogy következetesen, értelmesen válaszoljon egy-egy reakciója, és tanuljon.