bomb1111#8833
Keresztény,Római Katolikus vagyok,mely vallás földi léte egyenesen Názáreti Jézus Krisztus tanitásaira épűltek.Ha az ő tanításaiban egyetlen vonatkozást is találtok,mely a faji,vallási,etnikai megkülömböztetésre utal-buzdít,kérlek világositsatok föl.Lévén hogy ezirányu érveket nem fogtok tudni fölhozni sem az Ószövetségre sem az Újszövetségre hivatkozva,engedjétek meg hogy ezt a videóklippet is a "többi" közé soróljam.Most nincs kedvem pontról pontra lebontani a filmben megjelent idézeteket(lebontani-megmagyarázni nem megcáfólni) csak annyit mondok hogy nem minden ami röpűl,madár,és annak idején Jézus Krisztus nem a Keresztényeket avagy a nemkeresztényeket akarta megváltani a halálával,hanem az EMBERISÉGET.Ha most népközösségek bűneit kéne fölsorólnunk,nem lenne elég 10 fóromnyi hely.A félreértések legfőbb oka a hibás fordítás.Én 3 évig tanúltam a héber nyelvet egy izraelita paptól,(bocsánat,rabbi)csupán azért hogy a Pentateukhoszt eredetiben próbáljam végigolvasni-megérteni.És az eredmény ? Az ószövetség első tekercse végigolvasása után,(miután persze magyarúl már végigolvastam mindt az öt tekercset)még nagyobb lett a köd mindt azelött,márami a részleteket illeti.Csupán a főpontok egyeznek az eredeti héber és a magyar változat közt.Az általad megjelőlt videóklipp meg a részletekre öszpontosít.Részletek melyek fölött még mai napig sem jutott közös nevezőre a "világtörténelem"Ezért idéztem Napoleon történelemre vonatkozó megjegyzését az ezelötti (8796)hozzászólalásomba.
Dominus Vobiscum
Et cum spiritu tuo
Elnézéseteket kérem hogy az ilyen jellegü hozzászólalásokat nem hagyom ki,de mindamellett hogy kamelem a filozófikus teret,talán tanúlságosabb is mindt a 9d-s mobok kinyírási tehnikája.