• bomb1111
    Szevasztok !
    Őszintén megvallva,nem akartam folytatni e témát mert a valós esetek hihető leírása hiányában,csupán szubjektív elbírálás áldozata lehetnék.Mégis miért folytatom ? Kedves Sixtail ! Egyet értek veled ami a nemzetgyűlölet indoka hiányát illeti,viszont az elmúlás érve nem egy nyomós ok amiért nem kéne feltennünk bizonyos kérdéseket a múlt-multunk irányába.Bizonyosan ismeritek azt a mondást miszerint az a nemzet mely nem ismeri a múltját,nem jogosúlt a jövőre.Mikór ennyire kiterjedt régiók multjáról beszélünk,a nemzet kifelyezést bátran fölcserélhetjük az emberiség(homo sapiens)kifejezéssel.Ez a megközelités nem veszi figyelembe az emberiség faji felosztását.Csupán elkülöníti a Homo sapiens sapiens-et a hominidák(hominidae)csoportjától.Hogy a bőrszín fekete,fehér sárga vagy vöröss,azt a genetika nagyon szépen,érthetően megmagyarázza-megmagyarázta.Ezért van az hogy mikór globálisan fogalmazunk,(emberiségről lévén szó)félre kell tennünk a faji osztottságot.Az hogy bizonyos fajoknál vannak "dominatív-hangsúlyozott"gének nem tagadható.Csupán példaként említeném meg nektek,ha van köztetek neonatológus(avagy jövendőbeli),hogy a magyar újszülött gyerekeknél még mai napig is föllelhető a "mongolfolt"A dolgok íly nemü áttekintése,áthidalhatja a hétköznapi értelmezését.Na jó,ezt lefordítom.Amíg meg nem tanulod a tizedes vessző értelmét, hajlamos vagy a vessző utáni érték elhanyagolására.
    Visszatérve a lényegre előre is bocsánatot kérek,a türelmeteket igénybe vevő terjedelmes fogalmazásért.Sajnos szükséges a bizonyos félreértések megelőzésére.Az elöző hozzászólásom leglényegesebb értelme a dolgok faji,nemzeti,vallási előitéletek mellőzése.Hogy ezt elérjük,rengeteg élettapasztalatra van szükségünk,amit emberi távlatban nincs hogy elérni.Itt megint egy talán banálisnak tünő hasonlat jút eszembe.Van egy torony,melynek a csúcsából teljes áttekintésre van lehetőség.Még senki ember,nem jútott föl a csúcsra de voltak emberek kik megtanúlták hogyan lehet elérni bizonyos szintet.Ha te,mint áttekintésre vágyó novice ellesed a mester tapasztalatát,már csak az ujabb fokozatok elérését kell kifűrkészned.Szóval azt akartam mondani nektek hogy e élet során volt alkalmam megismerni embereket kik a náci haláltáborokból tértek haza és még ők sem hitték hogy amint túlmentek az valóság,de a karjukon lévő tetoválás eloszlatta a kétségüket.Volt alkalmam olyan emberrel találkozni kik a Bajkál tó melletti munkatáborból tértek haza(illetve szöktek haza) és évtizedek után sem tudtak normális életet élni.Na én ezekkel az emberekkel sokat beszélgettem,sokat kérdeztem tőlük,és mindezeket összetéve a leírt történelemmel bátorkodtam némi álláspont megfogalmazásra.De megint hangsúlyozom,annyira aláaknázott ez a terület hogy a szakképzett történészek sem mernek egyértelmü leírást-magyarázatot megfogalmazni.De ami tény,hogy kezdve az ókori egyiptomtól egéssz a III ik Reich ig,kezdve az "Újföld" meghóditásátol egésszen a Szovjetumió épitéséig,mindig voltak bizonyos kritériumokra alapozott tisztogatási törekvések de egyik sem hozta meg a várt eredményt.És e törekvések legkézenfekvőbb kudarcának a bizonyitékai a cigányság.Ha visszagondolunk hogy még 1859 ben is voltak cigány rabszólgák európában,megfosztva minden nemü tulajdonjogtól kik azt sem ismerték mit jelent az enyém szó.......Ezért globálisan fogalmazva MI VAGYUNK HIBÁSOK.Azért hogy a rroma közösség némely(sajnos számottevő)egyede nem tudott fölzárkózni a mai-modern életvitelre azért már csak a rroma közösség vádólható.Úgyhogy a megoldás náluk van és nem a mi eltaszító álláspontunknál.

Egyelőre mára elég ennyi.(ez csak a bemelegítő védőbeszéd volt mert a fekete leves ezután következne)
    Elnézést a fárasztó terjedelemért.
    Szevasztok