Ha az egyiket "nem kell ismernünk, tetteik minősítették őket", akkor szerintem a másikkal is ugyanez a helyzet, nem kell a kettős mérce...mindenhol vannak "jók" és "rosszak" nem szabad általánosítani :)
Tudom, hogy bomb kért ne jöjjünk arányokkal, de ha 100 emberből 80 "ilyen" és 20 normális (persze, attól még van 20 normális, ezt nem tagadja senki, csak nem őket kell előtérbe helyezni, ha 80 "ilyen" van mellette). Ha 100-ból 10-20 "ilyen" egész más lenne a helyzet, de nem 10-20 van (legalábbis bizonyos régiókban). Pl. szerintem ebben az esetben, ha végigmegy valaki egy kihalt, sötét utcán, amin jönnek ketten szembe, lehet, hogy előbb az fordulna meg az ember fejében, hogy "áh, kicsi az esély, hogy pont olyanok legyenek", de a mostani dolgok ismeretében, lehet, hogy inkább átmenne a túloldalra..és akkor se biztos, hogy megúszná. Az meg, hogy én mit tagadok...hát olyan is tagadta már, aki ott járt és olyan is beismerte már, hogy baromságokat hadovált a könyvében, aki fogoly volt állítólag.