--->GY.I.K.<---
szerver státusz
Hivatalos Oldal (ÚJ)
9Dragons WIKI
HD questek (új)
BoT questek (új)
SF questek (új)
WT questek
Shao questek
LoB questek
-
Sixtail #15917 Ööö, az xp-ben nem vagyok biztos, de szerintem az sem éppen úgy van, ahogy azt a legtöbben hiszik. A skill xpben viszont biztos vagyok, oda majd írok is számokat.
Megpróbálom egy kis matekkal leírni/elmagyarázni:
Van a [Basic] vagy [Alap] xp. Ezzel az xp aránnyal indult az eredeti játék.
Aztán van (vagyis ez már csak volt) az [Acclaim] xp, ami az Acclaim verziós 9D indításánál még megegyezett az eredeti vagyis az [Alap] xp-vel.
Pár évvel később az [Acclaim] xp arányát megemelték, ugyanis a magasabb lvl cap ezt kívánja (habár ezért is sokat sírtak-ríttak a fórumon mire végre megemelték).
És mivel a legtöbben a későbbi [Acclaim] xp-hez vannak szokva, rögtön azt hiszik, hogy azt az xp arányt duplázta meg G1. Pedig ez nem így van.
A [G1] xp arány (avagy a mostani G1 verziós alap xp) az megegyezik a [Basic] vagy [Alap] xp kétszeresével, nem pedig a későbbi [Acclaim] xp kétszeresével.
A skill xp-vel ugyanez a helyzet. Nem az [Acclaim] skill xp arányt hatszorozták meg, hanem az eredeti [Alap] skill xp arányt.
És ehhez még számokat is tudok nyújtani, ugyanis mikor Acclaim megemelte az állandó skill xp arányát (ez a makrók betiltása után/miatt történt), akkor az eredeti ([Alap]) skill xp nyolcszorosára emelte meg egy kis tesztelgetés után. Mindenkinek tetszett, nem volt több para a fórumon, úgyhogy így hagyták.
Most pedig, G1-es verzióban az eredeti skill xp hatszorosa az állandó skill xp arány, ami megint csak nem egyenlő az (későbbi) Acclaimes skill xp hatszorosával. Sőt ez még kevesebb is (mivel 6x1 kisebb mint 8x1 ugye).
Itt egy kis összegzés:
Acclaim skill xp = Basic skill xp x8
G1 skill xp = Basic skill xp x6
Acclaim xp = Basic xp x3 (vagy 2,5, ebben nem vagyok biztos, de nagyobb volt, mint a mostani xp arány)
G1 xp = Basic xp x2
Ennél világosabban nem tudom leírni. A lényeg, hogy a mostani xp arányokat nem kéne összehasonlítani a régi (acclaimes) arányokkal, hacsak nem akarunk törtekben vagy tizedesekben számolni.
Bocs a hosszú postért.
Kellemes játékot és eventet mindenkinek!