• Indigo
    Látom, te is csak egy szűk keresztmetszetben vagy képes gondolkodni. Biztos csak ennyire van kapacitásod.

Ha jól értelmezem, te is azt gondolod, hogy a gyerekek kezéből kiveszik az ételt, és helyette odanyomják nekik a számítógépet. Aki megfertőződött járványban, azt nem fogják beoltani, helyette adnak neki számítógépet...

Igaz, vannak járványok, van éhezés, ez is súlyos probléma. De nem nagyon értem, miért baj az, ha emellett a gyerekek lehetőséget kapnak az oktatásra, hogy a megszerzett tudást majd anyagi előnnyé kovácsolva egyszer (talán generációk múlva) a saját lábukra álljanak, és ne kelljen őket örökké segélyezni. A számítógépekkel és a nettel olyan technikát kaphatnak (ez a kütyü csak az első lépés, NEM EZ FOGJA MEGVÁLTANI AZ ÉLETÜKET), amit ha jól ki tudnak használni, akkor nem kell ugyanazt az utat bejárniuk, amit a fejlett világ bejárt a középkortól a mai napig. De nem is értem, miért kellene olyan utopisztikus időkre várniuk, "amikor nem lesz éhínség, nem lesznek járványok, mindenhol lesz villany stb..."? Hmm, miért várjanak, ha már most megkönnyítené az életüket mondjuk az internet?

Egyébként lehet hogy kicsit idealistának tünik az eszmefuttatásom, de nem vagyok a száz dolláros laptop hivatalos nagykövete. Biztos igaz az is, hogy valakiknek ez nagyon jó üzletet jelent. De az is lehet hogy tényleg gagyi és akkor meg fog bukni, de ezt még nem tudjuk, és sok dolgon múlik. A hangsúly a fejlődésükön van, nem ezen a kütyün. Ha használhatatlan szar, akkor bukjon meg.

Ui: Mondjuk, hogy a permetezés _megtanulásához_ nem kell számítógép. Legyen ebben igazad, ha már ennyire megtetszett kicsinyes lelkednek ez a permetezés téma :)