74
-
BStage #34 "Én például elég rendesen függök tőle."
ez fantasztikus megállapitás. minden bizonnyal összhasonlitható élethelyzetben is vagy az éhező, nyomorban élő, járványban haldokló gyerekekkel, igy nyilván ami neked létszükség az nekik is az és ami neked könnyebbé teszi az életed az nekik is könnyebbé teszi. elvégre biztos nekik sem gond, hogy mit esznek adott nap, igy nyugodtan tudnak internetezni, levelezgetni ahogy te is. Hihetetlen ez a szűklátókörűség.
"Nem értem miért kell őket annyira lenézni, hogy nem érdemlik meg a világhálót"
szó nincs erről, csak racionálisan kéne gondolkodni. Ha majd az alapvető emberi szükségletek és jogok biztositva vannak akkor majd lehet és kell is internetet és számitógépet adni nekik, hogy bekapcsolódhassanak a fejlett világba valamilyen szinten. (de mondjuk akkor se ilyen hulladékkal, hanem normális, mindenre használható gépekkel) Addig meg ez csak egy teljesen értelmetlen pénzkidobás. (a gyártónak és néhány közrelműködőnek természetesen busás jövedelemforrás) -
Cybernaut #33 Azt még hozzá kell tenni, hogy az afrikai népesség nem csak fefpuffadt hasú kisgyerekekből ál. Ott is vannak iskolák meg diákok. Valószínűleg ez utóbbiak jutnának hozzá ezekhez a lehetőségekhez. -
Cybernaut #32 Úgy látom van itt egy pár olyan ember aki csak arra használja az INTERNETET, hogy feljöjjön a fórumra és köpködjön. Ezt általánosan mondom, nem csak erre a topic-ra. Akinek meg nem inge, ez ne vegye magára!
A korlátolt embereken kívűl mindenki tudja, hogy mekkora tudásanyag van a neten.
És ráadásul teljesen ingyen. Én például elég rendesen függök tőle. Ezen levelezek, ezen is tartom az ismerőseimmel a kapcsolatot, még a tanáraimmal is.
Ha valamit nem tudok, akkor a neten szinte bárminek utána tudok nézni.
A tanuláshoz hatalmas segítség, szinte még tankönyvekre se lenne szükségem, úgyis sokkal több információhoz juthatok egy adott témárol a neten.
Ezeken kívűl még számos más dologra is lehet használni a világhálót, és én használom is.
Szerintem nem úgy kéne gondolni ezekre a szerencsétlenekre, mint akik nem akarnak tanulni, dolgozni, fejlődni. Még sohsem jártam Afrikában, de ezt én nem hiszem el. Valószínűleg nincsen rá módjuk hogy kitörjenek.
A web sokkal jobban hozzá tud járulni a szellemi fejlőéshez mint bármelyik tankönyv. Már ha valaki fogékony rá. És én biztos vagyok benne, hogy abban a szegénységben nagyon sokan fogékonyak lesznek rá. Még a vetésforgó leírása is rajta van a gyengébbek kedvéért.
Nem értem miért kell őket annyira lenézni, hogy nem érdemlik meg a világhálót, meg hogy előbb számológép kell nekik.
Biztosan lesz egy-két olyan ember közöttük aki nagyon sokat fog tudni kamatoztatni ebből a lehetőségből, és itt nem a gépek továbpaszzolására gondolok. -
BStage #31 "Ha jól értelmezem, te is azt gondolod, hogy a gyerekek kezéből kiveszik az ételt, és helyette odanyomják nekik a számítógépet. Aki megfertőződött járványban, azt nem fogják beoltani, helyette adnak neki számítógépet... "
Oh dehogyis, hogy is jutna bárkinek ilyesmi az eszébe? Elvégre van ott pénz dögivel, nem azért éheznek, nyomorognak és járványban pusztulnak tömegével, mert nincsen pénz, hanem, mert nincsen notebookjuk...
"Hmm, miért várjanak, ha már most megkönnyítené az életüket mondjuk az internet? "
mert kvára nem könnyit semmit az életükön, csak mégnagyobb nyomorba kerülnek, mert hülyeségre költik az amúgy is nulla pénzüket. (a kormányuk)
"Mondjuk, hogy a permetezés _megtanulásához_ nem kell számítógép."
nagyon jó. akkor végre mondanál egy olyan mezőgazdasági példát is amihez a fillérekbe kerülő könyvek nem jók, hanem egy gagyi notebook kell hozzá? -
Indigo #30 Látom, te is csak egy szűk keresztmetszetben vagy képes gondolkodni. Biztos csak ennyire van kapacitásod.
Ha jól értelmezem, te is azt gondolod, hogy a gyerekek kezéből kiveszik az ételt, és helyette odanyomják nekik a számítógépet. Aki megfertőződött járványban, azt nem fogják beoltani, helyette adnak neki számítógépet...
Igaz, vannak járványok, van éhezés, ez is súlyos probléma. De nem nagyon értem, miért baj az, ha emellett a gyerekek lehetőséget kapnak az oktatásra, hogy a megszerzett tudást majd anyagi előnnyé kovácsolva egyszer (talán generációk múlva) a saját lábukra álljanak, és ne kelljen őket örökké segélyezni. A számítógépekkel és a nettel olyan technikát kaphatnak (ez a kütyü csak az első lépés, NEM EZ FOGJA MEGVÁLTANI AZ ÉLETÜKET), amit ha jól ki tudnak használni, akkor nem kell ugyanazt az utat bejárniuk, amit a fejlett világ bejárt a középkortól a mai napig. De nem is értem, miért kellene olyan utopisztikus időkre várniuk, "amikor nem lesz éhínség, nem lesznek járványok, mindenhol lesz villany stb..."? Hmm, miért várjanak, ha már most megkönnyítené az életüket mondjuk az internet?
Egyébként lehet hogy kicsit idealistának tünik az eszmefuttatásom, de nem vagyok a száz dolláros laptop hivatalos nagykövete. Biztos igaz az is, hogy valakiknek ez nagyon jó üzletet jelent. De az is lehet hogy tényleg gagyi és akkor meg fog bukni, de ezt még nem tudjuk, és sok dolgon múlik. A hangsúly a fejlődésükön van, nem ezen a kütyün. Ha használhatatlan szar, akkor bukjon meg.
Ui: Mondjuk, hogy a permetezés _megtanulásához_ nem kell számítógép. Legyen ebben igazad, ha már ennyire megtetszett kicsinyes lelkednek ez a permetezés téma :) -
Zenty #29 Ez itthon is jóh lenne csak nálunk az állam nem fizetné.
Pl 40 kg táska helyett lehetne ezt használni semmi könyv nem kéne max a tanárnak :)
Óra kezdetén a tanár szétosztja a mai óra anyagu flopyt cd-ét stb.
Aztán cd-én beadni a dogát :D -
fflx #28 informatika utan kiderul, hogy a mezogazdasagban is nagyon otthon vagy. -
neoG #27 exportáljunk kisgazdákat!torgyánt meg pláne! -
BStage #26 jah értem, leirtad, hogy nem úgy van az, de alátámasztani már nem akartad, ezért csak úgy irogattál butaságokat a permetezésről.
Megsúgom, az oktatáshoz könyvek kellenek századannyiért mint ez a gagyi játék és nem kell hozzá se wifi-t se internetet kiépiteni hozzá országos szinten dollármilliárdokért -
Indigo #25 Azt írtam, hogy a kapálás meg a permetezés megtanulásához kell az informatika? Ülj vissza az iskolapadba és tanulj meg olvasni. -
neoG #24 szentem nem fáj senkinek,hogy kapnak kütyüket, de fejlődjenek
csak fokozatossan.elösször kapjanak mondjuk,
öööö,számológépeket! -
BStage #23 "Vagy te mit értesz földművelés alatt, hogy kézzel-lábbal túrják a földet, mint a disznók? Ahhoz valóban nem kell tudás. A gépekhez, permetezőszerek használatához, különböző mezőgazdasági technológiákhoz viszont már igen... "
Ahh... Elvégre a magyar parasztoknak is internet és notebook kell, hogy permetezni, kapálni megtanuljanak, LOL -
sathinel #22 na annyit az internetről hogy itthon egy fejlett kis vidéki városból származom és a net ... inkább ne beszéljünk rólla. Most jöttem haza romániából, és amit ott láttam elképesztett. Kis erdélyi falu és 1 betonút van csak a többi még földút, de ugyanaz a tévéadás jön mint pesten és internet is. A legkisebb vonal volt megrendelve és 65k-val jött. tehát internetelérést lehet csinálni. ha úgy gondolod hogy ez a hátulütője akkor magyarországi viszonyokban gondolkozol ahol van egy náci cég ami minden más cég törekvését lenyomta eddig. -
Indigo #21 Te is csak vetésforgóban gondolkodsz, mi?
Meg persze szerinted lesz olyan befektető, aki az egész kontinenst behálózza nettel, amikor még nincs is mivel használniuk... LOL!
Ahhoz meg hogy el tudják tartani magukat földművelésből, ahhoz is oktatás kell. Vagy te mit értesz földművelés alatt, hogy kézzel-lábbal túrják a földet, mint a disznók? Ahhoz valóban nem kell tudás. A gépekhez, permetezőszerek használatához, különböző mezőgazdasági technológiákhoz viszont már igen... -
Indigo #20 Bitekkel valóban nem laknak jól, a tudásukat viszont "elcserélhetik" minden földi jóra, amire szükségük van. És azt ráadásul nem veszi el tőlük semmilyen diktátor... -
BStage #19 "pl ha új vetési típusokat vagy bármit ami segíthet, hidd el többet tesznek vele mint avval hogy adsz nekik most egy ebédet."
pontosan. de ugye senki nem gondolja komolyan, hogy majd ezzel az ócska, semmire sem jó játékkal fogják megtanulni a vetésforgót és megoldódik az éhinség problémája?
Kiosztják és másnap eladja a kisgyerek egy tál ételért egy fehérembernek, majd 1 hónap mulva meg lehet venni a feketepiacon árában. Bravó.
Egy ilyennek majd akkor lesz értelme, ha nincs éhinség, nincsenek járványok, van villany, net stb, ELTARTJÁK MAGUKAT A FÖLDMŰVELÉSBŐL és az értelmesebbek kapnak ilyeneket, hogy olcsó munkaerőként egyszerű szgépes feladatokat elvégezzenek. Persze amikor már valóban adottak a feltételek, akkor már nem ilyen bénaság kell, hanem ugyaennyiért, a fejletebb országokban kidobott használt gépeket kéne odavinni, és akkor még használni is lehetne valamire. -
#18 majd rendelnek neten pizzát :)) -
syn7h37ic #17 Vazz. Ne laptopokat szórjanak szét, hanem olyan embereket, akik megtanítanák a lakosságot a modern földművelésre, és állattenyésztésre, mert azt fontosabbnak tartom egy éhezőkkel teli országban, mint az informatikát. Bitekből nem lehet jóllakni. Egyébként nem osztani kellene, hanem kivenni a csókák kezéből a géppisztolyt, és kapát, ekét adni helyettük. A segély is teljesen hiábavaló, úgy is lenyúlja a gazdag diktátor az egészet, és csak egy kis részét adja tovább. -
#16 Jó hát nyilvánvaló, hogy állami pénzen vannak véve,
de ugye az állami pénz az nem az emberek pénze?
És ha az emberek napi 2 dollárt keresnek és akkor azok már jólkeresnek,
akkor az állmanak már jól megy.
És aztán NET re készitett gép, ugye csak net nincs,
és a fölműves paraszt gyerekei elmondhatják otthol, hogy láttak ilyet.
Ételt nem lehet adni nekik, mert csak szegényebbek lesznek,
de esetleg innováció, befektetések, vagy nem sarcolják őket minimálpénzért?
Nyugat ajándéka egyetértek : Afrikába is bundát küldenek,
mer az van sok és azt lehet goretexből csinálni - bunkóság. -
heyman8909 #15 efraim: az éhezés nem abból van náluk hogy nem dolgoznak és nem művelnek földet, hanem az a baj nálluk hogy túl alacsonyan képzettek a munkások. pl ha új vetési típusokat vagy bármit ami segíthet, hidd el többet tesznek vele mint avval hogy adsz nekik most egy ebédet. hisz ők akkor holnap ugyanúgy fognak attól még éhezni... fejleszteni kell őket,. és akkor van esély. avval nem lehet számolni hogy mi eltartjuk őket segéllyel, mert hamarosan nekünk kell majd segély :p -
Indigo #14 pfffffff.....
Már megint ezek a szánalmas dumák, hogy étel meg ivóvíz helyett, meg hogy jobb lenne segélyeket lökni nekik stb... Persze, étel is kell, hogy ne haljanak éhen. De miért fáj itt egyes korlátolt embereknek az, ha ezek az országok is elkezdenek fejlődni, és a nyugat nem csak adomáynokat lök nekik időnként, hanem segíti őket abban, hogy előbb-utóbb önállóan tudjanak boldogulni? -
abzu #13 Nem egy ötlet, de egy éhező vársoban ahogy írtákok, hogy lesz net, meg wifi?
Meg remélhetőleg evvel valamivel jobbb lesz az életkörülmény, de nem tom mivel, legfejlebb nem közvetlenül. -
efraim #12 Nem akarok rasszistanak tunni, de szerintem felesleges eroltetni a 3. vilagban az informatikai felzarkoztatast, sokkal komalyabb felzarkozni valojuk van nekik mas teren...
Ha peldaul nalunk osztananak ki teszem azt cigany gyerekeknek laptopot hasznalatra, gyanitom masnapra a 90%-uk "elvesztene", ha ertitek mire gondolok... -
neoG #11 végülis van benne logika...ha sokat ülsz a gép elött, akkor
szükségleteid zuhanni kezdenek:lemegy a nap és észre
sem veszed, hogy nem ettél egész nap semmit.Étel helyett
laptoppal tömik be az éhezők száját -
dez #10 Sehogy, mert nem is próbálják futtatni. Linux. -
dez #9 Az állam fizeti. -
UnnameD #8 Nekem nagyon jól jönne akár 200$ ért is. -
#7 Ezen hogy fog futni a Vista ? -
HUmanEmber41st #6 De ezeket az államok-alapítványok fogják megvenni és INGYEN odaadni az iskolás gyermekeknek. Ez a terv. -
#5 3 éve röhögök ezen a terven - kiváncsi vagyok mekkora hülyeségáradatot zuditanak még ránk
és akkor megint : 100 dollár indiában 1 éves kereset,( -
#4 amugy jó is valamire vagy ilyen kínai piacos game boy szinten lesz? -
gyuri12 #3 ez tetszik,de én inkább feketét fogok kérni,nem ilyen ronda zöldet -
#2 Nekem is kell ilyen
A nigéria kisgyerekek ilyen laptopokkal fognak mászkálni, amikor nekem még nincs laptomom :) -
Feriboy #1 én is szívesen használnék egy ilyet