Steel Fury: Tankszimulátor
  • PrasCo
    Na, azért nem egészen úgy van az! A 40-esnek 1000 méterről át kell ütnie 56 mm hengerelt páncéllemezt APCBC-vel, de még 2 kilóról is 50 mm-et! A Pz.IV. F2 meg barátok között sem vastagabb sehol 50mm-nél, a legnagyobb páncélzat-dőlésszög meg a torony oldalán található 26°, de ott pedig 30mm fityeg. De mint írtam, nem ezzel van a gond, kiszedtem 1200-ról is (kétszámjegyű találattal...), a gond ott kezdődik hogy száz méterről is egy rakat lövést bele kell rakni a kritikus pontokba is! A motorizáltsága tényleg pocsék, de a páncélzata, ha körkörösen nézem, jobb, mint akár a korai T-34/72 M43-aké. Mondjuk az rendben van, hogy a német 75-ös L/43-asnak az SF-ben szokásos lőtávokon mindegy az a plusz-mínusz X10 mm.... A fejlesztők azzal indokolták, hogy a kis kaliber hiába üti át a páncélzatot, nem hagy nagy sérülést. Na de bakker, ha az irányzót átüti, az sem hagy nagy sérülést? Ugyanis pár screenshotom is akad ilyesmiről...

Ez a viccesebbik eset. Szakaszparancsnoki Sd.Kfz.251-es. A 3,7-es elvileg nem jelenthet(ne...) veszélyt rám nézve, de mondom mégis, ne küldjön már pofán, belelőttem a lövegpajzsba. Még ha 60°-os dőléssel számolok is, >100m-en, ami ugye teljesen nonszenz, a pajzsnak legalább 3 centisnek kellene lennie, de inkább három és félnek ahhoz, hogy a faszinak egyátalán esélye legyen túlélni. ...na, a képen remekül látszik a lepattant lövedék nyoma. Géppuskával kellett kiszednem onnan a töltőkezelő csókát.

Másik eset, Panzer III J. Három, átmenő találat a torony oldalán >100-on, ebből egy a búvónyíláson; több, mint négy átmenő találat az alvázon, illetve legalább egy átmenő találat a homlokpáncélzaton, további egy, ami _lepattant_ a lőszeresládáról! (Sokadik vicc.) Az eredmény? A harckocsi HALAD (ez a képen is látható), és TÜZEL.

...most erre mit mondjak? Visszasírom azt a rohadt T-34-est... De legalább ezt a pályát is megcsináltam. Lényegében üresre lőttem a teljes lőszerjavadalmazást, ezúttal közel engedtem mindenkit, öt lövésem, ha mellément (...vagy egy fa lombozata fogta meg ), és összesen gazdagodtam három kilövéssel, abból az egyik féllánctalpas, holott csak harckocsira körülbelül öt célpontra lőttem rá többször. Én meg max. úgy élhettem túl, hogy egyedül a 251-es 3,7-ese talált el egyszer, de az is csak azért pattant le gondolom, és robbantam tőle atomjaira, mert alig súrolt.

Következő küldetés. Pz.IV F2 első lövésre kicsinálja szegény Matildámat. Én előtte MEGINT legalább két, átmenő találatot elértem PONTOSAN az irányzó helyén. ...utána lőtt ki. De hogy ki? A szelleme? Vagy átült a töltőkezelő a hulla ölébe? Én láttam a billentyűparancsokat, "Replace dead crew", vagy valami ilyesmi, hát nálam rohadtul nem működött. Nála úgy látszik, ez is.

De rohadjon meg, AKKOR IS végigviszem a Matildás küldiket is.