• mogyi925
    Számoljunk csak:

283MB + 405MB = 685MB

A pagefile-t és a fizikai memóriát is beleértve. Akkor mutatok neked valami én is:

A fenti képen Gentoo Linux alatt egyszerre fut Ie6, Ie7, FF1.5 és Opera9, mögöttük még webszerver (Apache)+ftp-szerver (VSFTPD)+db-szerver(MySQL), zenelejátszó és még egy Firefox, illetve egy másik ablakon a GIMP a screenshothoz. A jobb alsó sarokban, az akksi-ikon felett látod, hogy 291MB fizikai memóriát és 124MB swapet használ mindehhez a rendszer. Az összesen 416MB. És ugye a két Internet Explorer a WINE Windows-emulátoron fut. Mindemellett 3 asztalom van, amik egyenként két képernyőnyi méretűek. Szóval biztos vagy benne, hogy a Windows Vista kevés memóriát eszik?

Frank99: nem értem. A Linux rossz, mert az ABEV programot nem arra fejlesztik, vagy mi? Egyébként nem szoktam se chatelni, se játszani. Viszont WinXP-ig bezárólag símán el tudok futtatni Windows-only programokat, ha épp azokra van szükségem, és mint a fenti kép mutatja, jóval barátságosabb memóriahasználat mellett. (Egyébként a .NET programok többségét is lazán lehet már futtatni Linux alatt is, és ahogy elnézem, MS arra játszik, hogy ne csak a többségét lehessen.)