• mixam
    Nem tudom miért kell mindenből linux vs. windows párviadalt csinálni? Ez a linuxosok kollektív tudatos fóbiája lehet. Pedig egyetlen egyszer sem említik a linuxot ebben a cikkben. Bár nem az első eset, hogy itt lyukadunk ki. Van egy tévés személyiség, akinek mindenről a p*na jut az eszébe, ami legalább egészséges dolog. De hogy itt egyeseknek mindenről linux jussan az eszébe, az már kevésbé az.
    Csak hogy helyretegyelek elárulom, hogy nagyon jól tudom miből áll egy program megírása. A feltörésében pedig igen nagy gyakorlatom van. És képzeld egyetlen crackért sem kértem eddig pénzt, pedig volt velük munka, némelyikkel nem is kevés.
    És hogy lásd ismerem a ti überszuper linuxotokat is, elárulom van könyvelő program linuxra, az sql-ledger. A magyar törvényekhez igazított változata letölthető a http://www.investor.hu/ oldaláról.
    #111ben téves ez a megállapítás: "szívesen használnék ingyenes Op-rencert
    m ha futnának a dolgaim, kipróbáltam, egy Win-emulátor sem ingyenes ugye, akkor miről beszélünk?"
    Először is ha windows programokat akar használni vki, akkor azt célszerű windowson tenni. Micsoda aranyszabály, mi?
    Azért használni linuxot, hogy azon minden program wine-on fusson abszurd gondolat. Egyébként nem tudom milyen Win-emulátorokra gondolt az illető amik nem ingyesek. A wabi már rég a múlté. A wine, pedig egyrészt ingyenes, másrészt nem emulátor. A WINE jelentése ugye: "Wine Is Not an Emulator". A Crossover is erre a free winera épül, amiben több, az simán átültethető a free wineban a demo verzióból. A Cedega is wine származék, cvsből lefordítható, az a másolásvédelemmel lesz szegényebb, és még pár aprósággal így. De sok értelme úgy sincs, mert windows játékokkal windowson célszerű járszani, nem linuxon mindenféle nyakatekert megoldással. Újabb hatalmas aranyigazság

Visszatérve mogyi kedves kis kirohanására. Érdekes jelensége napjainknak, hogy az utóbbi években netre szabadult tömegek, egyből világmegváltó prófétáknak, erkölcsi erénymágusoknak képzelik magukat, és ki akarnak osztani mindenkit, beleértve azokat, akik már jóval előttük is imserték és használták az internetet. Valaha itt európa keleti végeiben, a warez volt az egyetlen mód arra, hogy megszerezzük azokat a programokat amikre szükségünk volt. Olyan jó nevű egyetemek, amiknek a közelébe sem jutsz is nyakig voltak a crackin' experienceben. Sőt volt idő amikor még a komolyabb computereket is úgy kellett csempészni az országba. Enélkül a cracker kultúra nélkül kishaver te most legfeljebb egy konzolba pakolhatnál játékokat magadnak, meg a mobilodra tölthetnél le gagyi programokat, mert tapasztalat és szaktudás nélkül afganisztáni szinvonalon állna itt minden, ami számítástechnika. Akinek ma itt valódi szaktudása van, és nemcsak egy zöldfülű kis mitugrálsz, az nem savazza a cracker kultúrát mert nem felejtette el, hogy honnan is jött ő és mindenki, aki számít. Persze te az sg.hu eredeti jelentésével sem vagy tisztában.
    Ha viszont már ekkora linux gurunak képzeled magad, legalább vehetnéd a fáradtságot, hogy elolvasd a mestereid témába vágó írásait. RMS, ESR és társaik sem támogatják finoman szólva a szoftverek világában meghonosított "fizess a nagy semmiért" agymosó kampányt. Miféle linuxos vagy, hogy még a magasztos free-software elvekeiteket sem ismered?
    Amiről RMS ábrándozik, azt a windows crackerek valósítják meg azzal, hogy mindenkinek elérhetővé teszik azokat a programokat amikre szükségük van. A linux értelmes használatához még mindig komoly szaktudás kellene, ami sok idő és pénz, miután újra fizetős lesz a felsőoktatás. Bár mint példád is mutatja van egy réteg, aki ezek hijján is próbálkozik vele, hát sok sikert hozzá... komolyan.
    "Nekem webfejlesztés apropóján szokott szükségem lenni Windowsra, a CSS-designerek által kedvelt IE miatt"
    Hát ezen jót nevettem Sokat tudhatsz a webfejlesztésről. Az egyik kivételesen használható terméke a free-software világnak az pont a firefox. Nem sok hasonló van. Az IE-n már csak a tesztelés megy, meg a konstant anyázás. Az IE7 talán változtatna a helyzeten, ha nem kísértene továbbra is az IE6 még jó ideig.
    "ne tudd meg, milyen mókás dolog IE6-ot és IE7-et feltenni Linux alá úgy, hogy párhuzamosan is fussanak"
    Érdekes fogalmaid vannak a mókáról. Egy valódi hozzáértőnek egyébként ez a feladat, általában kevesebb mint 1 perces brainstorming után meg is van oldva, még két sör után is
    Egy jó tanács, ne döhöngj, inkább vedd be a gyógyszered...